P’rooflokaal Veghel wordt restaurant SILLYFOX na overname

10 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Chef Joppe Sprinkhuizen heeft restaurant P’rooflokaal in Veghel overgenomen. Sprinkhuizen was sinds 2015 als chef in dienst bij P’rooflokaal. Na een restyling heropent de zaak per 15 augustus onder de naam SILLYFOX.

SILLYFOX is spectaculair gelegen op 32 meter hoogte op de bovenste etage van de monumentale Wiebenga graansilo aan de CHV Noordkade in Veghel. Joppe Sprinkhuizen (35 jaar): “In de 2,5 jaar dat ik chef was bij P'rooflokaal heb ik van eigenaar Maison van den Boer veel ruimte en verantwoordelijkheden gekregen waardoor ik op hoog niveau kon koken en P'rooflokaal als mijn eigen bedrijf voelde. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze prachtige zaak over te nemen en ga er nu helemaal mijn eigen stempel op drukken.”

Uitersten op grote hoogte


Werd er bij P’rooflokaal al op topniveau gekookt, bij SILLYFOX worden op grote hoogte uitersten opgezocht. Joppe Sprinkhuizen, die jarenlang sous-chef was bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre: “Samen met mijn sous-chef Bart van de Wal en het keukenteam koken we met eerlijke en verse producten van dichtbij die we verrijken met een wereldse touch. De basis daarbij is de Franse keuken en klassieke keukentechnieken. Het resultaat is een internationale keuken met herkenbare producten. We werken ambachtelijk en verwerken zoveel mogelijk in eigen keuken. Zo fileren we hele vissen en wordt vlees in grotere delen ingekocht, waarna we die zelf uitbenen. Onze keuken is Michelin opgevallen, we hebben een vermelding in de Michelingids 2017.

"Ik vind het belangrijk om mijn gasten te kennen en om ze snel op hun gemak te stellen. Binnen tien minuten serveren we de gast een serie internationale bites en ik kom altijd zelf aan tafel om te bespreken wat er op het menu staat.”

Restyling

Tegelijkertijd met de naamswijziging is er een nieuwe huisstijl en een nieuwe website gelanceerd. Daarnaast heeft het restaurant een restyling ondergaan. Een groot deel van de rechthoekige tafels is vervangen door ronde tafels met prachtige eikenhouten tafelbladen, waarin de levendige nerven goed zichtbaar zijn omdat er niet wordt gewerkt met tafellakens. De nieuwe huisstijlkleuren zijn in het interieur op verschillende plaatsen terug te vinden en combineren goed met de industriële elementen van het rijksmonument waarin SILLYFOX gevestigd is.


Lunch en dakterras


Joppe Sprinkhuizen: ”Nieuw is ook de mogelijkheid om te lunchen van dinsdag tot en met vrijdag. Bij mooi weer serveren we op het dakterras met spectaculair uitzicht over Veghel en de wijde omgeving. Het terras is voorzien van comfortabel meubilair en doorzichtige hoge windschermen zodat er geen hinder is van wind.”

De geboorte van SILLYFOX wordt gevierd met een feestelijk heropeningsmenu. Het menu bestaat uit een bruisend aperitief, zeven bites, een vijfgangenmenu en koffie of thee met friandises voor de feestprijs van € 60,- per persoon. SILLYFOX is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diner en van dinsdag tot en met vrijdag voor de lunch. Meer informatie is te vinden op www.sillyfox.nl

Over Joppe Sprinkhuizen

Tijdens zijn opleiding aan de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks werkte Joppe Sprinkhuizen onder meer bij sterrenrestaurants Onder de Boompjes in Roermond, Savelberg in Voorburg en in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij werkte acht jaar als sous-chef van Dick Middelweerd in restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, waar hij in 2012 betrokken was bij de komst van de tweede Michelinster. Begin 2015 vertrok hij naar restaurant P’roofkolaal in Veghel om daar chef te worden. In juli 2017 nam hij P’rooflokaal over, dat onder zijn leiding verdergaat als SILLYFOX.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: