P’rooflokaal Veghel wordt restaurant SILLYFOX na overname

10 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Chef Joppe Sprinkhuizen heeft restaurant P’rooflokaal in Veghel overgenomen. Sprinkhuizen was sinds 2015 als chef in dienst bij P’rooflokaal. Na een restyling heropent de zaak per 15 augustus onder de naam SILLYFOX.

SILLYFOX is spectaculair gelegen op 32 meter hoogte op de bovenste etage van de monumentale Wiebenga graansilo aan de CHV Noordkade in Veghel. Joppe Sprinkhuizen (35 jaar): “In de 2,5 jaar dat ik chef was bij P'rooflokaal heb ik van eigenaar Maison van den Boer veel ruimte en verantwoordelijkheden gekregen waardoor ik op hoog niveau kon koken en P'rooflokaal als mijn eigen bedrijf voelde. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze prachtige zaak over te nemen en ga er nu helemaal mijn eigen stempel op drukken.”

Uitersten op grote hoogte


Werd er bij P’rooflokaal al op topniveau gekookt, bij SILLYFOX worden op grote hoogte uitersten opgezocht. Joppe Sprinkhuizen, die jarenlang sous-chef was bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre: “Samen met mijn sous-chef Bart van de Wal en het keukenteam koken we met eerlijke en verse producten van dichtbij die we verrijken met een wereldse touch. De basis daarbij is de Franse keuken en klassieke keukentechnieken. Het resultaat is een internationale keuken met herkenbare producten. We werken ambachtelijk en verwerken zoveel mogelijk in eigen keuken. Zo fileren we hele vissen en wordt vlees in grotere delen ingekocht, waarna we die zelf uitbenen. Onze keuken is Michelin opgevallen, we hebben een vermelding in de Michelingids 2017.

"Ik vind het belangrijk om mijn gasten te kennen en om ze snel op hun gemak te stellen. Binnen tien minuten serveren we de gast een serie internationale bites en ik kom altijd zelf aan tafel om te bespreken wat er op het menu staat.”

Restyling

Tegelijkertijd met de naamswijziging is er een nieuwe huisstijl en een nieuwe website gelanceerd. Daarnaast heeft het restaurant een restyling ondergaan. Een groot deel van de rechthoekige tafels is vervangen door ronde tafels met prachtige eikenhouten tafelbladen, waarin de levendige nerven goed zichtbaar zijn omdat er niet wordt gewerkt met tafellakens. De nieuwe huisstijlkleuren zijn in het interieur op verschillende plaatsen terug te vinden en combineren goed met de industriële elementen van het rijksmonument waarin SILLYFOX gevestigd is.


Lunch en dakterras


Joppe Sprinkhuizen: ”Nieuw is ook de mogelijkheid om te lunchen van dinsdag tot en met vrijdag. Bij mooi weer serveren we op het dakterras met spectaculair uitzicht over Veghel en de wijde omgeving. Het terras is voorzien van comfortabel meubilair en doorzichtige hoge windschermen zodat er geen hinder is van wind.”

De geboorte van SILLYFOX wordt gevierd met een feestelijk heropeningsmenu. Het menu bestaat uit een bruisend aperitief, zeven bites, een vijfgangenmenu en koffie of thee met friandises voor de feestprijs van € 60,- per persoon. SILLYFOX is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diner en van dinsdag tot en met vrijdag voor de lunch. Meer informatie is te vinden op www.sillyfox.nl

Over Joppe Sprinkhuizen

Tijdens zijn opleiding aan de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks werkte Joppe Sprinkhuizen onder meer bij sterrenrestaurants Onder de Boompjes in Roermond, Savelberg in Voorburg en in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij werkte acht jaar als sous-chef van Dick Middelweerd in restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, waar hij in 2012 betrokken was bij de komst van de tweede Michelinster. Begin 2015 vertrok hij naar restaurant P’roofkolaal in Veghel om daar chef te worden. In juli 2017 nam hij P’rooflokaal over, dat onder zijn leiding verdergaat als SILLYFOX.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Interview André Chen: "We willen met restaurant Omnia meerdere filialen"

Ruim drie en een half duizend vierkante meter restaurant, meer dan vijfhonderd zitplaatsen, een speelhoek waar de Ikea jaloers op is en duizend vierkante meter keuken waar alle gerechten à la minute worden bereid. Van sushi tot steak en van pizza tot poffertjes... Alle culinaire windrichtinge...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Food Achtergronden
Blauwe bessen blijken enorm populair

De populariteit van blauwe bessen is de laatste jaren flink gegroeid. De omzet van blauwe bessen in de supermarkten is in 2017 vergeleken met 2013 met ruim 250 procent toegenomen. Ook het landbouwareaal en de import van blauwe bessen namen in omvang toe. De prijzen van blauwe bessen in de supermarkt...

Achtergronden
Geen foodhal in synagoge Deventer

De gemeente Deventer heeft de vergunningaanvraag om van de synangoge Deventer een foodhal te maken afgewezen. De synagoge is een rijksmonument en de gemeente vindt het niet wenselijk om in een dergelijk pand horeca te huisvesten. Het zou tevens afbreuk doen aan de maatschappelijke en historische bet...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: