P’rooflokaal Veghel wordt restaurant SILLYFOX na overname

10 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Chef Joppe Sprinkhuizen heeft restaurant P’rooflokaal in Veghel overgenomen. Sprinkhuizen was sinds 2015 als chef in dienst bij P’rooflokaal. Na een restyling heropent de zaak per 15 augustus onder de naam SILLYFOX.

SILLYFOX is spectaculair gelegen op 32 meter hoogte op de bovenste etage van de monumentale Wiebenga graansilo aan de CHV Noordkade in Veghel. Joppe Sprinkhuizen (35 jaar): “In de 2,5 jaar dat ik chef was bij P'rooflokaal heb ik van eigenaar Maison van den Boer veel ruimte en verantwoordelijkheden gekregen waardoor ik op hoog niveau kon koken en P'rooflokaal als mijn eigen bedrijf voelde. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze prachtige zaak over te nemen en ga er nu helemaal mijn eigen stempel op drukken.”

Uitersten op grote hoogte


Werd er bij P’rooflokaal al op topniveau gekookt, bij SILLYFOX worden op grote hoogte uitersten opgezocht. Joppe Sprinkhuizen, die jarenlang sous-chef was bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre: “Samen met mijn sous-chef Bart van de Wal en het keukenteam koken we met eerlijke en verse producten van dichtbij die we verrijken met een wereldse touch. De basis daarbij is de Franse keuken en klassieke keukentechnieken. Het resultaat is een internationale keuken met herkenbare producten. We werken ambachtelijk en verwerken zoveel mogelijk in eigen keuken. Zo fileren we hele vissen en wordt vlees in grotere delen ingekocht, waarna we die zelf uitbenen. Onze keuken is Michelin opgevallen, we hebben een vermelding in de Michelingids 2017.

"Ik vind het belangrijk om mijn gasten te kennen en om ze snel op hun gemak te stellen. Binnen tien minuten serveren we de gast een serie internationale bites en ik kom altijd zelf aan tafel om te bespreken wat er op het menu staat.”

Restyling

Tegelijkertijd met de naamswijziging is er een nieuwe huisstijl en een nieuwe website gelanceerd. Daarnaast heeft het restaurant een restyling ondergaan. Een groot deel van de rechthoekige tafels is vervangen door ronde tafels met prachtige eikenhouten tafelbladen, waarin de levendige nerven goed zichtbaar zijn omdat er niet wordt gewerkt met tafellakens. De nieuwe huisstijlkleuren zijn in het interieur op verschillende plaatsen terug te vinden en combineren goed met de industriële elementen van het rijksmonument waarin SILLYFOX gevestigd is.


Lunch en dakterras


Joppe Sprinkhuizen: ”Nieuw is ook de mogelijkheid om te lunchen van dinsdag tot en met vrijdag. Bij mooi weer serveren we op het dakterras met spectaculair uitzicht over Veghel en de wijde omgeving. Het terras is voorzien van comfortabel meubilair en doorzichtige hoge windschermen zodat er geen hinder is van wind.”

De geboorte van SILLYFOX wordt gevierd met een feestelijk heropeningsmenu. Het menu bestaat uit een bruisend aperitief, zeven bites, een vijfgangenmenu en koffie of thee met friandises voor de feestprijs van € 60,- per persoon. SILLYFOX is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diner en van dinsdag tot en met vrijdag voor de lunch. Meer informatie is te vinden op www.sillyfox.nl

Over Joppe Sprinkhuizen

Tijdens zijn opleiding aan de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks werkte Joppe Sprinkhuizen onder meer bij sterrenrestaurants Onder de Boompjes in Roermond, Savelberg in Voorburg en in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij werkte acht jaar als sous-chef van Dick Middelweerd in restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, waar hij in 2012 betrokken was bij de komst van de tweede Michelinster. Begin 2015 vertrok hij naar restaurant P’roofkolaal in Veghel om daar chef te worden. In juli 2017 nam hij P’rooflokaal over, dat onder zijn leiding verdergaat als SILLYFOX.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: