Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach.

SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam als Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. In zijn nieuwe functie als Executive Chef stuurt hij de Chefs de Cuisine aan van restaurant, bistrot en banqueting, waar ook het recent geopende Burgemeester Quicx, Coffee & More onder valt.

Tevens is hij verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het ontbijt, de hotelbarkaart en roomservice. Kortom; Otto neemt de totale culinaire beleving van Château St. Gerlach onder zijn hoede. Otto Nijenhuis zegt hierover: “Ik ben trots dat ons bedrijf op dit punt is. Daar hebben we samen met de chefs die onder mij staan naar toegewerkt. Met deze chefs werk ik al een geruime tijd samen en ik heb hen zien groeien in hun ontwikkeling. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst!”

Guido Le Bron de Vexela

 

Guido Le Bron de Vexela (35) is sinds 2013 in dienst als Sous Chef van Restaurant Château St. Gerlach. Daarvoor was hij Sous Chef bij Restaurant Tout à Fait in Maastricht (1 Michelinster).


Guido wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. Guido zegt: “Vol passie en trots ga ik samen met het team het restaurant naar een nog hoger niveau tillen.”
In het à-la-carte-restaurant met Frans georiënteerde kaart bevinden zich 60 couverts voor een gastronomisch diner.

Harmen Silver, Directeur/Gastheer Château St. Gerlach: “Met deze promoties maken wij eenprofessionaliseringsslag in het keukenteam en verhogen wij de culinaire focus op iedere outlet door overal een eigen chef te hebben met Otto als inspirator, manager en eindverantwoordelijke. Bovendien zal de scheiding tussen de keukens van banqueting en restaurant een kwaliteitsimpuls geven. Met de komst van de nieuwe keuken van 214 m2 in het St. Gerlach Paviljoen is dit nu mogelijk en benutten wij de voordelen hiervan optimaal.”


Over Château St. Gerlach 

 

In het hart van natuurgebied Ingendael en op een steenworp afstand van Maastricht, ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach. Het luxe hotel telt 113 hotelkamers en –appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St. Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met streekgerechten en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Verder beschikt het domein over een eigen Spa & Wellness en 16 vergader- en banketzalen (2-750 personen), waaronder het nieuwe St. Gerlach Paviljoen. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.stgerlach.nl


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: