Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach.

SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam als Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. In zijn nieuwe functie als Executive Chef stuurt hij de Chefs de Cuisine aan van restaurant, bistrot en banqueting, waar ook het recent geopende Burgemeester Quicx, Coffee & More onder valt.

Tevens is hij verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het ontbijt, de hotelbarkaart en roomservice. Kortom; Otto neemt de totale culinaire beleving van Château St. Gerlach onder zijn hoede. Otto Nijenhuis zegt hierover: “Ik ben trots dat ons bedrijf op dit punt is. Daar hebben we samen met de chefs die onder mij staan naar toegewerkt. Met deze chefs werk ik al een geruime tijd samen en ik heb hen zien groeien in hun ontwikkeling. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst!”

Guido Le Bron de Vexela

 

Guido Le Bron de Vexela (35) is sinds 2013 in dienst als Sous Chef van Restaurant Château St. Gerlach. Daarvoor was hij Sous Chef bij Restaurant Tout à Fait in Maastricht (1 Michelinster).


Guido wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. Guido zegt: “Vol passie en trots ga ik samen met het team het restaurant naar een nog hoger niveau tillen.”
In het à-la-carte-restaurant met Frans georiënteerde kaart bevinden zich 60 couverts voor een gastronomisch diner.

Harmen Silver, Directeur/Gastheer Château St. Gerlach: “Met deze promoties maken wij eenprofessionaliseringsslag in het keukenteam en verhogen wij de culinaire focus op iedere outlet door overal een eigen chef te hebben met Otto als inspirator, manager en eindverantwoordelijke. Bovendien zal de scheiding tussen de keukens van banqueting en restaurant een kwaliteitsimpuls geven. Met de komst van de nieuwe keuken van 214 m2 in het St. Gerlach Paviljoen is dit nu mogelijk en benutten wij de voordelen hiervan optimaal.”


Over Château St. Gerlach 

 

In het hart van natuurgebied Ingendael en op een steenworp afstand van Maastricht, ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach. Het luxe hotel telt 113 hotelkamers en –appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St. Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met streekgerechten en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Verder beschikt het domein over een eigen Spa & Wellness en 16 vergader- en banketzalen (2-750 personen), waaronder het nieuwe St. Gerlach Paviljoen. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.stgerlach.nl


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: