Programma Food Festival Food Unplugged

9 juni 2015 |
Programma Food Festival Food Unplugged<

Foodfestival Food Unplugged maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de pop-up bakkerij, kun je op de fiets langs speciaalboeren en luisteren naar buitencolleges over food door professoren van Universiteit Wageningen. Eten doe je bij een van de bijzondere foodtrucks. Een leuk evenement.

Foodprofessionals
Dit jaar wordt Food Unplugged gehouden op 26 & 27 juni 2015 op het Kazerneterrein in Ede. Food Unplugged is hét foodfestival waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet. Vrijdag 26 juni wordt georganiseerd voor de foodprofessional. De tweede dag is iedereen welkom, van fanatieke kookgek tot kleine foodie in spé.

Programma vrijdag 26 juni
Dit jaar pakt bakker Edwin Klaasen van Desem Enzo nog groter uit met een pop-up bakkerij waarin hij je de kneepjes van het bakkersvak bijbrengt. Hans Ditzel van Het Oude Ambaecht op Terschelling leert ons ouderwets vis roken, Gulpener verzorgt biercolleges, Kyonne Leyser geeft je dé tips en tricks om mooie foodfoto’s te maken en Dick Tulp geeft workshops over wild. Wie liever kennismaakt met de omgeving stapt op de fiets om een georganiseerde tour langs lokale boeren te maken in en rondom gemeente Ede. In de middag betreedt Peter Klosse het podium om ons mee te nemen in de wereld van smaak en geven de professoren van Universiteit Wageningen buitencolleges.

Programma zaterdag 27 juni
Ook op 27 juni is Hans Ditzel aanwezig om bezoekers te inspireren met een workshop vis roken. Hilde Bras van Universiteit Wageningen spreekt over ‘huishoudens en voedselzekerheid’ en in de culi cinema worden de gehele dag films gedraaid om bij te watertanden. Kinderen vermaken zich in de kinderbakkerij van Edwin Klaasen of leren ‘Koken met Van Gogh’ bij Creative Chef Jasper Udink ten Cate. Ouders kunnen ondertussen genieten in de Gin & Tonic bar van V2C.

Get cooking; the FOOD line-up
Ook dit jaar is je entreebewijs een streekproduct die Creative Chef Jasper in zijn bijbehorende streekrestaurant verwerkt tot een uniek diner. Chef Jord van Smokey Goodness maakt de natuur tot ultieme tool en gaat ‘unplugged all the way’ met een gat in de grond als kookgerei. De keuken van het ongewenste dier zorgt voor bitterballen van Schipholganzen, visfreak Henry rookt er de hele dag op los en Juice & Salad zorgt voor de lekkerste salades en sapjes. De PRIK bar en BAR BAR schenken ze bijzondere dranken uit de buurt en de dames van Riek tot Vork nemen je mee in een unieke eetbeleving ‘van boer tot bord’.

* Het programma van vrijdag 26 juni is speciaal samengesteld voor de foodprofesional. Kaarten kosten 50 euro, dit is inclusief eten en drinken. Zaterdag 27 juni staat open voor iedereen. Toegang is gratis bij registratie vooraf. Op de dag zelf kunnen er kaarten aan de deur gekocht worden voor 10 euro. Op het festivalterrein kan er betaald worden met munten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: