Programma Food Festival Food Unplugged

9 juni 2015 |
Programma Food Festival Food Unplugged<

Foodfestival Food Unplugged maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de pop-up bakkerij, kun je op de fiets langs speciaalboeren en luisteren naar buitencolleges over food door professoren van Universiteit Wageningen. Eten doe je bij een van de bijzondere foodtrucks. Een leuk evenement.

Foodprofessionals
Dit jaar wordt Food Unplugged gehouden op 26 & 27 juni 2015 op het Kazerneterrein in Ede. Food Unplugged is hét foodfestival waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet. Vrijdag 26 juni wordt georganiseerd voor de foodprofessional. De tweede dag is iedereen welkom, van fanatieke kookgek tot kleine foodie in spé.

Programma vrijdag 26 juni
Dit jaar pakt bakker Edwin Klaasen van Desem Enzo nog groter uit met een pop-up bakkerij waarin hij je de kneepjes van het bakkersvak bijbrengt. Hans Ditzel van Het Oude Ambaecht op Terschelling leert ons ouderwets vis roken, Gulpener verzorgt biercolleges, Kyonne Leyser geeft je dé tips en tricks om mooie foodfoto’s te maken en Dick Tulp geeft workshops over wild. Wie liever kennismaakt met de omgeving stapt op de fiets om een georganiseerde tour langs lokale boeren te maken in en rondom gemeente Ede. In de middag betreedt Peter Klosse het podium om ons mee te nemen in de wereld van smaak en geven de professoren van Universiteit Wageningen buitencolleges.

Programma zaterdag 27 juni
Ook op 27 juni is Hans Ditzel aanwezig om bezoekers te inspireren met een workshop vis roken. Hilde Bras van Universiteit Wageningen spreekt over ‘huishoudens en voedselzekerheid’ en in de culi cinema worden de gehele dag films gedraaid om bij te watertanden. Kinderen vermaken zich in de kinderbakkerij van Edwin Klaasen of leren ‘Koken met Van Gogh’ bij Creative Chef Jasper Udink ten Cate. Ouders kunnen ondertussen genieten in de Gin & Tonic bar van V2C.

Get cooking; the FOOD line-up
Ook dit jaar is je entreebewijs een streekproduct die Creative Chef Jasper in zijn bijbehorende streekrestaurant verwerkt tot een uniek diner. Chef Jord van Smokey Goodness maakt de natuur tot ultieme tool en gaat ‘unplugged all the way’ met een gat in de grond als kookgerei. De keuken van het ongewenste dier zorgt voor bitterballen van Schipholganzen, visfreak Henry rookt er de hele dag op los en Juice & Salad zorgt voor de lekkerste salades en sapjes. De PRIK bar en BAR BAR schenken ze bijzondere dranken uit de buurt en de dames van Riek tot Vork nemen je mee in een unieke eetbeleving ‘van boer tot bord’.

* Het programma van vrijdag 26 juni is speciaal samengesteld voor de foodprofesional. Kaarten kosten 50 euro, dit is inclusief eten en drinken. Zaterdag 27 juni staat open voor iedereen. Toegang is gratis bij registratie vooraf. Op de dag zelf kunnen er kaarten aan de deur gekocht worden voor 10 euro. Op het festivalterrein kan er betaald worden met munten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: