Pop-up restaurant in sterrenwacht

7 januari 2015 |
Pop-up restaurant in sterrenwacht<

Romantisch eten onder de sterrenhemel in een monumentaal 16e-eeuws bastion. Met als toetje een kijkje in museum & sterrenwacht Sonnenborgh en
een demonstratie van de telescopen. Op donderdag 29 januari opent pop-up restaurant KomEten haar deuren in Sonnenborgh. Hét restaurant met 50 miljoen sterren! Men kan nu een plek aan tafel reserveren via FestivalTickets.nl.

Oud London
Het pop-up restaurant KomEten is een initiatief van Catering Oud London en Sonnenborgh – museum & sterrenwacht. Catering Oud London is bekend van Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Daarnaast verzorgt Oud London op locatie de catering. Klassieke menu’s, trendy Walking Dinners, een mooi buffet: Oud London zorgt altijd voor een culinaire ervaring van hoog niveau. In het pop-up restaurant KomEten serveert Oud London een 3-gangen verrassingsmenu: duurzaam, biologisch en zo veel mogelijk van lokale leveranciers. De “Tour de Dom”-wijn, een Franse wijn die Oud London speciaal voor de Tour de France 2015 heeft laten ontwikkelen, maakt het diner helemaal af.

Utrechtse parel
Sonnenborgh is een van de markantste gebouwen in het Utrechtse Museumkwartier. Een historische parel aan de Singel: een 16-eeuwse bastion - gebouwd door Karel V - met daarbovenop het oude KNMI en sterrenkundig instituut. Sonnenborgh is nu een museum en een publieksterrenwacht. De binnenplaats van het bastion is gerestaureerd met een bijzondere glazen overkapping. Pop-up restaurant KomEten strijkt neer onder het glazen dak en laat je dineren onder de sterren!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: