Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend

21 april 2015 |
Pop-up restaurant 'Blijf Eten' geopend<

Gisteravond opende wethouder Karsten Klein samen met Meesterkok Paul Fagel op feestelijke wijze het pop-up restaurant ‘Blijf Eten’
in het nieuwe restaurant ‘De Eet Club’ van horecaondernemer Evert-Jan van der Gun. Op het metershoge gastenboek schreven zij als eerste een positieve groet. Ook gastchefs Paul van Waarden, Stephan Nijst en horecamakelaar Aad Schippers verwoordden hun steun aan Blijf Eten en Stichting Blijf Vrouw.

Exclusieve proeverij
Ruim 70 gasten genoten van de exclusieve proeverij van de wijnen van Monogram Franciacorta, Bodegas Naia, Bodegas Nora en Dominio de Autata, een optreden van Peter Strykes (bekend van LA The Voices) en een hilarisch optreden van cabaretière Diva Sodano. Paul Fagel bereidde samen met Cees Hoogerdijk en het team van JMW Culianair en ROC Mondriaan een smaakvol diner met onder andere kabeljauwrug met saffraan en asperges en kalfslende met eendeleverkrulllen. Er is veel animo voor Blijf Eten, inmiddels zijn de dinsdag- en donderdagavond zo goed als uitverkocht. Voor woensdag, vrijdag en zaterdag zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

Wethouder
“We waren zeer vereerd met de komst van wethouder Karsten Klein voor de opening van Blijf Eten. We hebben de afgelopen zes weken erg hard gewerkt om dit pop-up restaurant mogelijk te maken, gelukkig met veel medewerking van onze partners, sponsoren en Vrienden van de stichting. Gisteravond was een prachtige opening met een schitterend diner, geweldig entertainment en een ongelooflijke inzet van veel vrijwilligers. We hebben zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen van onze gasten dat we enorm uitkijken naar de andere avonden. We kijken vooral uit naar de zondag, waar we 30 van 'onze' vrouwen gratis ontvangen met hun partners en zelf voor hen de keuken in zullen gaan!” aldus Hsin Lan Chung, oprichtster Stichting Blijf Vrouw.

Over Stichting Blijf Vrouw
Stichting Blijf Vrouw zet zich in voor vrouwen uit de Haagse regio die naast een levensbedreigende ziekte, tevens kampen met sociaal economische moeilijkheden. De Stichting heeft als doel om vrouwen een onvergetelijke dag of avond te bezorgen. Door bijzondere verwenmomenten of compleet verzorgde dagjes weg zet de Stichting deze vrouwen in het zonnetje om hen de mogelijkheid te bieden zich buitenshuis even te kunnen ontspannen. Deze verwendagen, arrangementen en wensen worden samengesteld door de ‘Vrienden van Blijf Vrouw’. Van de participerende bedrijven en instellingen wordt geen financiële bijdrage verwacht, de stichting vraagt alleen tijd, een product of dienst om deze vrouwen te helpen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: