Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is weer open

3 mei 2016 |
Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is weer open

Het is er weer: het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw dat huist in de voormalige koffiehoek van de Laurenskerk. Met dit keer
nog meer te proeven dan voorheen, want de keuken zal deze zomer verzorgd worden door verschillende mobiele keukens uit alle windstreken. Dat betekent dat er altijd iets nieuws te proeven is bij De Swarte Leeuw. Daarnaast is de bierkaart flink uitgebreid met tal van bijzondere bieren. De Swarte Leeuw serveert zijn lekkernijen zowel binnen als buiten op het riante terras.

Mobiele keukens
Het is altijd een beetje een verrassing wat er op het menu staat bij De Swarte Leeuw. De kaart van kleine gerechten is er altijd, maar de lunch en het diner worden regelmatig verzorgd door een mobiele keuken. En dus staan er de ene keer culi hamburgers op het menu en de andere keer Thaise curry of mosselen van A La Plancha. Op de Facebookpagina van De Swarte Leeuw is te vinden welke gepassioneerde kok zijn culinaire camper voor de deur van de kerk parkeert. Overigens is het sowieso verstandig om die pagina even te checken, want De Swarte Leeuw is vrijwel altijd geopend, maar houdt wel rekening met de programmering van de kerk. Bij speciale diensten kan het zijn dat De Swarte Leeuw gesloten is.
Kerkelijke bieren
De Swarte Leeuw is vernoemd naar een Rotterdamse brouwerij, waarvan de oprichter Dirck Pesser in de kerk begraven ligt. De brouwerij is er allang niet meer, maar de geest van Dirck is nog aanwezig in de vorm van een uitgebreide bierkaart met daarop verschillende ambachtelijk gebrouwen abdijbieren zoals St Bernardus en Corsendonk Pater. Op verzoek van de beiaardier van de Laurenskerk is er ook een speciaal beiaardbier van Broeder Jacob op de kaart opgenomen. Naast abdijbieren zijn speciale pilseners op de kaart te vinden. Bierliefhebbers zitten dus goed bij De Swarte Leeuw, maar gasten kunnen er ook terecht voor een mooi glas wijn of een goede kop koffie met een stuk citroencake of een punt appeltaart van Uit Grootmoeders Keuken.

Christel Tuin



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: