Twee illegale Chinezen in restaurant gevonden

16 oktober 2015 |
Twee illegale Chinezen in restaurant gevonden<

Een migratiehond van de Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond in een Chinees restaurant in Maastricht twee werknemers
opgespoord die daar zonder vergunning werkten. De twee zaten verschanst in een geheime bergruimte in een koelcel. Het ging hier om een gezamenlijke actie van de Inspectie SZW, de gemeente Maastricht, de Belastingdienst, de politie en de Koninklijke Marechaussee.

Verdacht
Het Chinese restaurant werd al langer door de Inspectie SZW verdacht van overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Mensen van buiten de EU moeten een tewerkstellingsvergunning hebben om hier te werken. Bij een eerdere actie vorig jaar zag de Inspectie bij deze Chinees twee mensen hard weglopen nadat de controle was begonnen.

Boete
Tijdens de actie gisteravond werden in eerste instantie ook geen medewerkers gevonden die hier illegaal werkten. De inzet van een getrainde hond van de Koninklijke Marechaussee bracht hier verandering in. De hond sloeg aan bij een koelcel, waarin inderdaad twee medewerkers zich hadden verschanst. De twee Chinezen hadden geen vergunning om hier te werken. De eigenaar van het restaurant kan een boete krijgen van vermoedelijk 16.000 euro.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: