Pizza betalen met Tikkie

21 december 2018 | Thijs Jacobs

‘Stuur jij een Tikkie?’ Dat is inmiddels een vaak gehoorde slotzin na een gezellig diner of avondje borrelen. Het is dan ook niet verrassend dat ‘samen eten’ in de top vijf staat van belangrijkste redenen om Tikkie te gebruiken. Domino’s integreert Tikkie in haar bestelproces. Zo wordt het nog gemakkelijker om na het plaatsen van een online bestelling, direct een betaalverzoek te versturen. Ideaal voor mensen die regelmatig voor meerdere mensen bestellen. Denk aan een lunch voor collega’s of vrienden die gezamenlijk pizza bestellen.

25% groei in online bestellingen

In het afgelopen jaar werden er bij Domino’s miljoenen bestellingen online geplaatst. Een stijging van bijna 25% ten opzichte van vorig jaar. Het merendeel van deze online bestellingen werd direct via de website betaald. Redenen genoeg om een betaalverzoek via Tikkie mogelijk te maken. Marianne Kemps van Domino’s vertelt: “wat je bestelt, wanneer je bestelt of voor wie je bestelt, we willen het online bestellen en betalen zo gemakkelijker mogelijk maken. ‘Offline’ zijn we het al gewend om bijvoorbeeld na een etentje een Tikkie te sturen. Steeds meer mensen bestellen ook gezamenlijk hun eten online. Voor hen is het nu mogelijk om direct een betaalverzoek via Tikkie te sturen.” Domino’s is één van de eerste maaltijdbezorgers die het mogelijk maakt om direct na het plaatsen van een gezamenlijke bestelling de rekening te delen met anderen.

Hoe het werkt

Het sturen van een Tikkie werkt heel gemakkelijk. Zodra de online bestelling is geplaatst, verschijnt onder het orderbedrag het bekende Tikkie icoon. Door hier op te klikken, wordt er gevraagd met hoeveel personen de rekening gedeeld mag worden. Het verschuldigde bedrag per persoon en het doel wordt automatisch ingevuld. Vervolgens kan het Tikkie direct via Whatsapp met de juiste persoon(en) worden gedeeld. Heel gemakkelijk dus. Zeker met de feestdagen voor de deur. Traditiegetrouw worden de meeste online bestellingen geplaatst op 1 januari. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: