Pizza betalen met Tikkie

21 december 2018 | Thijs Jacobs

‘Stuur jij een Tikkie?’ Dat is inmiddels een vaak gehoorde slotzin na een gezellig diner of avondje borrelen. Het is dan ook niet verrassend dat ‘samen eten’ in de top vijf staat van belangrijkste redenen om Tikkie te gebruiken. Domino’s integreert Tikkie in haar bestelproces. Zo wordt het nog gemakkelijker om na het plaatsen van een online bestelling, direct een betaalverzoek te versturen. Ideaal voor mensen die regelmatig voor meerdere mensen bestellen. Denk aan een lunch voor collega’s of vrienden die gezamenlijk pizza bestellen.

25% groei in online bestellingen

In het afgelopen jaar werden er bij Domino’s miljoenen bestellingen online geplaatst. Een stijging van bijna 25% ten opzichte van vorig jaar. Het merendeel van deze online bestellingen werd direct via de website betaald. Redenen genoeg om een betaalverzoek via Tikkie mogelijk te maken. Marianne Kemps van Domino’s vertelt: “wat je bestelt, wanneer je bestelt of voor wie je bestelt, we willen het online bestellen en betalen zo gemakkelijker mogelijk maken. ‘Offline’ zijn we het al gewend om bijvoorbeeld na een etentje een Tikkie te sturen. Steeds meer mensen bestellen ook gezamenlijk hun eten online. Voor hen is het nu mogelijk om direct een betaalverzoek via Tikkie te sturen.” Domino’s is één van de eerste maaltijdbezorgers die het mogelijk maakt om direct na het plaatsen van een gezamenlijke bestelling de rekening te delen met anderen.

Hoe het werkt

Het sturen van een Tikkie werkt heel gemakkelijk. Zodra de online bestelling is geplaatst, verschijnt onder het orderbedrag het bekende Tikkie icoon. Door hier op te klikken, wordt er gevraagd met hoeveel personen de rekening gedeeld mag worden. Het verschuldigde bedrag per persoon en het doel wordt automatisch ingevuld. Vervolgens kan het Tikkie direct via Whatsapp met de juiste persoon(en) worden gedeeld. Heel gemakkelijk dus. Zeker met de feestdagen voor de deur. Traditiegetrouw worden de meeste online bestellingen geplaatst op 1 januari. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: