Pittige burgers voor heethoofden

26 februari 2016
Pittige burgers voor heethoofden

Stijgende temperaturen, bezwete voorhoofden en hier en daar een traan. Wie zich vandaag in het centrum van Amsterdam bevond werd getrakteerd op een
gepeperd schouwspel waarin tien waaghalzen met elkaar de strijd aangingen op National Chili Day tijdens de heetste hamburgerwedstrijd van Nederland. Damian Skalski (34) uit Noorwegen verorberde in 1.31 minuut als eerste de Hard Rock Chilli Burger gegarneerd met de pittige Schotse Bonnet peper en won daarmee één jaar lang gratis hamburgers eten bij Hard Rock Cafe Amsterdam*.

*Heetste hamburgerwedstrijd*
Hard Rock Cafe Amsterdam organiseerde in het kader van National Chili Day de heetste hamburgerwedstrijd van Nederland. National Chili Day is een jaarlijks terugkerende feestdag die in de koude februarimaand mensen wereldwijd warm houdt. Overal ter wereld genieten chililiefhebbers daarom op deze dag van extra vurige gerechten. Ter gelegenheid van National Chili Day 2016 serveert Hard Rock Cafe Amsterdam tot en met zondag 28 februari een speciaal Chilli menu, met daarin genoeg lekkernijen om de smaakpapillen op hol te laten slaan.


Winnaar: Damian Skalski (5e van links in blauw shirt)

~Fotograaf: Ralph Roelse~

Overig nieuws