Pitabroodje sellerysalade en tuinkers

1 januari 2016 | Jorien Slager

De zomer en nazomer vragen om iets lichts en gemakkelijks. Dan hapt niets zo lekker weg als een licht, vrolijk aangekleed broodje. Verrassend fris van smaak en in een handomdraai op tafel gezet. Dit pitabroodje is ideaal als klein lunchgerecht of tussendoortje voor twee personen.

Ingrediënten (2 personen)

3 pitabroodjes
1 bakje tuinkers
1 bakje sellerysalade (ongeveer 200 g)
3 tomaten
4 blaadjes lollo rosso

Bereidingswijze

Rooster de pitabroodjes en snij ze doormidden. Knip de tuinkers van de voedingsbodem, was de plantjes en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de pitabroodjes doormidden. Leg op 4 helften pitabroodje een blaadje sla. Verdeel de plakjes tomaat erover en schep er een beetje sellerysalade op. Verdeel de tuinkers over de salade. Stapel 2 helften met sellerysalade op elkaar en leg een “lege” helft van een pitabroodje erop. Doe dat ook met de andere helften en steek er prikkers in.

Variaties

Dit gerechtje kan ook verwarmd worden. Kort in de oven met een klein drupje olie op het brood. Voeg de sla dan op het laatste moment pas toe in verband met verkleuren en slap worden.

Vervang de sellerysalade eens door eiersalade.

Gebruik ook eens ciabattabrood.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: