Pieter de Ronde ontvangt Meestertitel

26 november 2009 |
Pieter de Ronde ontvangt Meestertitel<

Op 23 november is Pieter de Ronde als SVH Meesterkok geïnaugureerd. De Ronde, eigenaar van Rue de Ronde gastronomie, legde de meesterproef op 10 april succesvol af en werd daarmee de 125e SVH Meesterkok van ons land. De inauguratie vond plaats in de Hubertus Vakschool in Amsterdam, waar Bob Schut het diploma en Gerard Böcker, voormalig keukendocent van de Hubertus Vakschool, de bijbehorende versierselen uitreikte.

Docent moet boeien
Bob Schut, directeur SVH, feliciteerde Pieter de Ronde met het behalen van de titel SVH Meesterkok. Hij benadrukte het belang van de rol van de docent bij het boeien van leerlingen. “Pieter kwam als jongetje uit de Zaanstreek en is in Amsterdam, de “grote stad”, naar de middelbare school gegaan. Hij is mede door de inzet van zijn docenten gepassioneerd geraakt voor het vak en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van de titel SVH Meesterkok”.

Klei afkloppen
Ook Gerard Böcker ging in op de afkomst van Pieter. Hij gaf aan dat hij vroeger bij wijze van grap tegen die kinderen zei “klop even de klei van je schoenen”. De keuze van de locatie voor de inauguratie heeft alles te maken met het respect voor zijn voormalige docenten en uitstraling van de school. “Zij zijn samen met de chefs waar ik voorheen voor werkte heel erg belangrijk geweest”, aldus Pieter. Na ondertekening van het diploma door SVH Meesterkok Michel van Riswijk, Bob Schut en Pieter de Ronde werden de versierselen uitgereikt door Gerard Böcker.

Eerste ster op een resort
Pieter de Ronde legde de proef af in Restaurant Cour du Nord, onderdeel van het Resort Hof van Saksen te Nooitgedacht. Hier was hij als chef de cuisine verantwoordelijk voor het behalen van de eerste Michelinster ooit voor een restaurant op een resort, zelfs in Europa.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: