Pieter de Ronde ontvangt Meestertitel

26 november 2009 |
Pieter de Ronde ontvangt Meestertitel

Op 23 november is Pieter de Ronde als SVH Meesterkok geïnaugureerd. De Ronde, eigenaar van Rue de Ronde gastronomie, legde de meesterproef op 10 april succesvol af en werd daarmee de 125e SVH Meesterkok van ons land. De inauguratie vond plaats in de Hubertus Vakschool in Amsterdam, waar Bob Schut het diploma en Gerard Böcker, voormalig keukendocent van de Hubertus Vakschool, de bijbehorende versierselen uitreikte.

Docent moet boeien
Bob Schut, directeur SVH, feliciteerde Pieter de Ronde met het behalen van de titel SVH Meesterkok. Hij benadrukte het belang van de rol van de docent bij het boeien van leerlingen. “Pieter kwam als jongetje uit de Zaanstreek en is in Amsterdam, de “grote stad”, naar de middelbare school gegaan. Hij is mede door de inzet van zijn docenten gepassioneerd geraakt voor het vak en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van de titel SVH Meesterkok”.

Klei afkloppen
Ook Gerard Böcker ging in op de afkomst van Pieter. Hij gaf aan dat hij vroeger bij wijze van grap tegen die kinderen zei “klop even de klei van je schoenen”. De keuze van de locatie voor de inauguratie heeft alles te maken met het respect voor zijn voormalige docenten en uitstraling van de school. “Zij zijn samen met de chefs waar ik voorheen voor werkte heel erg belangrijk geweest”, aldus Pieter. Na ondertekening van het diploma door SVH Meesterkok Michel van Riswijk, Bob Schut en Pieter de Ronde werden de versierselen uitgereikt door Gerard Böcker.

Eerste ster op een resort
Pieter de Ronde legde de proef af in Restaurant Cour du Nord, onderdeel van het Resort Hof van Saksen te Nooitgedacht. Hier was hij als chef de cuisine verantwoordelijk voor het behalen van de eerste Michelinster ooit voor een restaurant op een resort, zelfs in Europa.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: