Pieter de Ronde ontvangt Meestertitel

26 november 2009 |
Pieter de Ronde ontvangt Meestertitel<

Op 23 november is Pieter de Ronde als SVH Meesterkok geïnaugureerd. De Ronde, eigenaar van Rue de Ronde gastronomie, legde de meesterproef op 10 april succesvol af en werd daarmee de 125e SVH Meesterkok van ons land. De inauguratie vond plaats in de Hubertus Vakschool in Amsterdam, waar Bob Schut het diploma en Gerard Böcker, voormalig keukendocent van de Hubertus Vakschool, de bijbehorende versierselen uitreikte.

Docent moet boeien
Bob Schut, directeur SVH, feliciteerde Pieter de Ronde met het behalen van de titel SVH Meesterkok. Hij benadrukte het belang van de rol van de docent bij het boeien van leerlingen. “Pieter kwam als jongetje uit de Zaanstreek en is in Amsterdam, de “grote stad”, naar de middelbare school gegaan. Hij is mede door de inzet van zijn docenten gepassioneerd geraakt voor het vak en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van de titel SVH Meesterkok”.

Klei afkloppen
Ook Gerard Böcker ging in op de afkomst van Pieter. Hij gaf aan dat hij vroeger bij wijze van grap tegen die kinderen zei “klop even de klei van je schoenen”. De keuze van de locatie voor de inauguratie heeft alles te maken met het respect voor zijn voormalige docenten en uitstraling van de school. “Zij zijn samen met de chefs waar ik voorheen voor werkte heel erg belangrijk geweest”, aldus Pieter. Na ondertekening van het diploma door SVH Meesterkok Michel van Riswijk, Bob Schut en Pieter de Ronde werden de versierselen uitgereikt door Gerard Böcker.

Eerste ster op een resort
Pieter de Ronde legde de proef af in Restaurant Cour du Nord, onderdeel van het Resort Hof van Saksen te Nooitgedacht. Hier was hij als chef de cuisine verantwoordelijk voor het behalen van de eerste Michelinster ooit voor een restaurant op een resort, zelfs in Europa.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: