Pierre Wind laat mensen naar fruit 'snacken'

16 juni 2011 |
Pierre Wind laat mensen naar fruit 'snacken'<

Om het zomerfruit seizoen in te luiden, is snackend Amsterdam deze week wakker geschud door Pierre Wind. Onder het motto ‘ik snack naar fruit’ gaf de excentrieke kok op de Dam in Amsterdam het startschot voor een aantal bakfietsen, die volgeladen met zomerfruit de stad in trokken.

Op verschillende snacklocaties werden snackers verleid om hun hamburger, hotdog of frietje in te ruilen voor een veel gezonder alternatief; een overheerlijk bakje zomerfruit.

Confrontatie
Onder leiding van Pierre Wind werden mensen bij verschillende fastfood restaurants geconfronteerd met de gezonde snacks op smakelijke zomerfruitfietsen. Het doel van de actie is om Nederlanders ervan bewust te maken dat fruit juist in de zomer een gezond alternatief is voor minder gezonde snacks en tussendoortjes.

Beschikbaarheid probleem
“Uit ervaring weten we dat als mensen de keuze hebben tussen een lekker bakje fruit of een minder gezond snack alternatief, ze het liefst kiezen voor het bakje fruit”, aldus Silvia van den Aardweg van organisator GroentenFruit Bureau.

“Het probleem is echter dat het fruit alternatief lang niet altijd ter plekke beschikbaar is. Vandaar dat we deze dag bewust de locaties opzochten waar mensen minder gezonde snacks nuttigen. Daar hebben we ze met onze fietsen vol fruit verleid tot een gezondere keuze. Namelijk de keuze voor een bakje zomerfruit.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: