Perzisch restaurant Mori's gaat sluiten; te weinig goed personeel

20 maart 2018 | David Bakker
Perzisch restaurant Mori's gaat sluiten; te weinig goed personeel

Eigenaar Mori Ramini heeft besloten zijn restaurant aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht te verkopen. Dat laat hij aan de Utrechtse website DUIC weten. Het lukte hem niet om een goede kok en genoeg personeel te vinden. “Het werd me te veel”, laat Ramini in een reactie aan DUIC weten. Aanstaande zondag is hij voor het laatst open. 

Het niet vinden van het juiste personeel zorgde ervoor dat de geboren Iraniër het niet langer volhoudt. Hij was naar eigen zeggen 24/7 met het restaurant bezig. Naast restaurateur is Ramini ook nog schilder. Een leven dat niet met elkaar te combineren valt, waardoor hij met pijn in zijn hart de deuren definitief zal moeten sluiten. 

Mori werd geboren in Iran, was jarenlang op de vlucht, leefde in Japan en streek uiteindelijk in Nederland neer. Na jarenlang procederen kreeg hij uiteindelijk een verblijfsvergunning. Twee jaar geleden opende hij Mori's; een droom die wereklijkheid werd. Een droom die nu in duigen valt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: