Pensioenakkoord horeca van tafel

6 november 2013 |
Pensioenakkoord horeca van tafel<

Begin oktober leek een pensioenakkoord voor horeca- en cateringwerknemers dichtbij. Niets blijkt nu minder waar. FNV verklaart in een persbericht dat KHN met nieuwe aanvullende eisen is
gekomen. Eisen die voor de bond niet onderhandelbaar zijn.

Betreuren
Hoewel er een pensioenakkoord was op hoofdlijnen, is Koninklijke Horeca Nederland met drie compleet nieuwe eisen gekomen. Eisen waarover niet te onderhandelen viel; zo gaven zij te kennen. Vakbonden die deze eisen voor het eerst hoorden, konden tekenen bij het kruisje. De vakbonden betreuren deze gang van zaken ten zeerste, omdat dit niet tot overeenstemming leidt. Deze gang van zaken is niet in het voordeel van werknemers of van de branches horeca en catering.

Flexibiliteit
Voor KHN is het belangrijk de kwaliteit en de flexibele inzet van arbeid in horecabedrijven te waarborgen in een bindende horeca-cao, zo is te lezen op de website van de brancheorganisatie. De huidige horeca-cao is volgens KHN een prima vertrekpunt. Vakbonden zetten in de ogen van KHN in op minder ruimte voor flexibiliteit en minder ruimte voor contracten voor bepaalde tijd. KHN wil eenvoudiger regels voor het behoud van flexibiliteit die ook past op de nieuwe toerekening van sociale zekerheidslasten bij flexibele arbeidsinzet. KHN wil prestaties belonen in plaats van automatische loonsverhogingen.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: