Pensioenakkoord horeca van tafel

6 november 2013 |
Pensioenakkoord horeca van tafel<

Begin oktober leek een pensioenakkoord voor horeca- en cateringwerknemers dichtbij. Niets blijkt nu minder waar. FNV verklaart in een persbericht dat KHN met nieuwe aanvullende eisen is
gekomen. Eisen die voor de bond niet onderhandelbaar zijn.

Betreuren
Hoewel er een pensioenakkoord was op hoofdlijnen, is Koninklijke Horeca Nederland met drie compleet nieuwe eisen gekomen. Eisen waarover niet te onderhandelen viel; zo gaven zij te kennen. Vakbonden die deze eisen voor het eerst hoorden, konden tekenen bij het kruisje. De vakbonden betreuren deze gang van zaken ten zeerste, omdat dit niet tot overeenstemming leidt. Deze gang van zaken is niet in het voordeel van werknemers of van de branches horeca en catering.

Flexibiliteit
Voor KHN is het belangrijk de kwaliteit en de flexibele inzet van arbeid in horecabedrijven te waarborgen in een bindende horeca-cao, zo is te lezen op de website van de brancheorganisatie. De huidige horeca-cao is volgens KHN een prima vertrekpunt. Vakbonden zetten in de ogen van KHN in op minder ruimte voor flexibiliteit en minder ruimte voor contracten voor bepaalde tijd. KHN wil eenvoudiger regels voor het behoud van flexibiliteit die ook past op de nieuwe toerekening van sociale zekerheidslasten bij flexibele arbeidsinzet. KHN wil prestaties belonen in plaats van automatische loonsverhogingen.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: