Pensioenakkoord horeca van tafel

6 november 2013 |
Pensioenakkoord horeca van tafel

Begin oktober leek een pensioenakkoord voor horeca- en cateringwerknemers dichtbij. Niets blijkt nu minder waar. FNV verklaart in een persbericht dat KHN met nieuwe aanvullende eisen is
gekomen. Eisen die voor de bond niet onderhandelbaar zijn.

Betreuren
Hoewel er een pensioenakkoord was op hoofdlijnen, is Koninklijke Horeca Nederland met drie compleet nieuwe eisen gekomen. Eisen waarover niet te onderhandelen viel; zo gaven zij te kennen. Vakbonden die deze eisen voor het eerst hoorden, konden tekenen bij het kruisje. De vakbonden betreuren deze gang van zaken ten zeerste, omdat dit niet tot overeenstemming leidt. Deze gang van zaken is niet in het voordeel van werknemers of van de branches horeca en catering.

Flexibiliteit
Voor KHN is het belangrijk de kwaliteit en de flexibele inzet van arbeid in horecabedrijven te waarborgen in een bindende horeca-cao, zo is te lezen op de website van de brancheorganisatie. De huidige horeca-cao is volgens KHN een prima vertrekpunt. Vakbonden zetten in de ogen van KHN in op minder ruimte voor flexibiliteit en minder ruimte voor contracten voor bepaalde tijd. KHN wil eenvoudiger regels voor het behoud van flexibiliteit die ook past op de nieuwe toerekening van sociale zekerheidslasten bij flexibele arbeidsinzet. KHN wil prestaties belonen in plaats van automatische loonsverhogingen.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: