Pensioenakkoord horeca van tafel

6 november 2013
Pensioenakkoord horeca van tafel

Begin oktober leek een pensioenakkoord voor horeca- en cateringwerknemers dichtbij. Niets blijkt nu minder waar. FNV verklaart in een persbericht dat KHN met nieuwe aanvullende eisen is
gekomen. Eisen die voor de bond niet onderhandelbaar zijn.

*Betreuren*
Hoewel er een pensioenakkoord was op hoofdlijnen, is Koninklijke Horeca Nederland met drie compleet nieuwe eisen gekomen. Eisen waarover niet te onderhandelen viel; zo gaven zij te kennen. Vakbonden die deze eisen voor het eerst hoorden, konden tekenen bij het kruisje. De vakbonden betreuren deze gang van zaken ten zeerste, omdat dit niet tot overeenstemming leidt. Deze gang van zaken is niet in het voordeel van werknemers of van de branches horeca en catering.

*Flexibiliteit*
Voor KHN is het belangrijk de kwaliteit en de flexibele inzet van arbeid in horecabedrijven te waarborgen in een bindende horeca-cao, zo is te lezen op de website van de brancheorganisatie. De huidige horeca-cao is volgens KHN een prima vertrekpunt. Vakbonden zetten in de ogen van KHN in op minder ruimte voor flexibiliteit en minder ruimte voor contracten voor bepaalde tijd. KHN wil eenvoudiger regels voor het behoud van flexibiliteit die ook past op de nieuwe toerekening van sociale zekerheidslasten bij flexibele arbeidsinzet. KHN wil prestaties belonen in plaats van automatische loonsverhogingen.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws