Pays d’Oc pop-up wine bar voor 12 dagen in Odeon Amsterdam

12 oktober 2017 | Roy Spijker

Waar pop-up restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten blijven de pop-up wine bars helaas nog achter. Maar: daar komt nu verandering in! Pays d’Oc IGP opent per 1 november een pop-up wine bar in Odeon Amsterdam! Voor 12 dagen wordt de eerste verdieping van het historische pand omgetoverd tot een toegankelijke, gezellige wijnbar waar wijnliefhebbers zich kunnen verlekkeren aan de diversiteit die Pays d’Oc IGP te bieden heeft. Meer dan 40 open topwijnen uit de Zuid-Franse wijnregio tegen on-Amsterdamse prijzen, een gezellige en toegankelijke uitstraling plus gastvrije sommeliers boordevol wijnkennis!  We say: Santé!

Nooit eerder werd er in Amsterdam een pop-up wine bar geopend die compleet in het teken staat van één wijnregio. Met meer dan 40 open wijnen heeft de Pays d’Oc pop-up wine bar één van Amsterdams breedste wijnkaarten. Pays d’Oc IGP staat bekend om haar vele verschillende druivenrassen en de grote diversiteit in stijl. In de Pays d’Oc pop-up wine bar zal de diversiteit van het wijngebied dan ook goed te proeven zijn. Op de wijnkaart vind je ook de topcuvées van de ‘Collection 2017’. De Collection is een jaarlijks terugkerende erelijst waar de allerbeste wijnen die de Pays d’Oc IGP te bieden heeft zijn uitgelicht. Om de wijnkennis van de bezoekers bij te spijkeren staan er dagelijks Pays d’Oc IGP experts klaar voor een stukje wijneducatie. En tja, met die aantrekkelijke prijzen voor een glas laat je je gauw nog eens bijschenken.

Over Pays d'Oc IGP  
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese Unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek in het zuiden van Frankrijk. Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: