Pays d’Oc pop-up wine bar voor 12 dagen in Odeon Amsterdam

12 oktober 2017 | Roy Spijker

Waar pop-up restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten blijven de pop-up wine bars helaas nog achter. Maar: daar komt nu verandering in! Pays d’Oc IGP opent per 1 november een pop-up wine bar in Odeon Amsterdam! Voor 12 dagen wordt de eerste verdieping van het historische pand omgetoverd tot een toegankelijke, gezellige wijnbar waar wijnliefhebbers zich kunnen verlekkeren aan de diversiteit die Pays d’Oc IGP te bieden heeft. Meer dan 40 open topwijnen uit de Zuid-Franse wijnregio tegen on-Amsterdamse prijzen, een gezellige en toegankelijke uitstraling plus gastvrije sommeliers boordevol wijnkennis!  We say: Santé!

Nooit eerder werd er in Amsterdam een pop-up wine bar geopend die compleet in het teken staat van één wijnregio. Met meer dan 40 open wijnen heeft de Pays d’Oc pop-up wine bar één van Amsterdams breedste wijnkaarten. Pays d’Oc IGP staat bekend om haar vele verschillende druivenrassen en de grote diversiteit in stijl. In de Pays d’Oc pop-up wine bar zal de diversiteit van het wijngebied dan ook goed te proeven zijn. Op de wijnkaart vind je ook de topcuvées van de ‘Collection 2017’. De Collection is een jaarlijks terugkerende erelijst waar de allerbeste wijnen die de Pays d’Oc IGP te bieden heeft zijn uitgelicht. Om de wijnkennis van de bezoekers bij te spijkeren staan er dagelijks Pays d’Oc IGP experts klaar voor een stukje wijneducatie. En tja, met die aantrekkelijke prijzen voor een glas laat je je gauw nog eens bijschenken.

Over Pays d'Oc IGP  
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese Unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek in het zuiden van Frankrijk. Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: