Patisserie de Rouw Vught steunt strijd tegen taaislijmziekte

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Patisserie de Rouw in Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door rond ‘Jour du Macaron’ 50 procent van de verkoop van macarons te doneren aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De macaron-actie, die is geïnitieerd door Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlandse patissier bij is aangesloten, vindt plaats tussen 15 en 21 maart 2018.
 

Jour du Macaron
 

Van alle verpakkingen macarons die tussen 15 en 21 maart verkocht worden, doneert De Rouw 50 procent aan de NCFS, die zich inzet voor een langer en beter leven voor mensen met taaislijmziekte. De actie is een initiatief van Relais Desserts dat jaarlijks Jour du Macaron organiseert, waarop de aangesloten leden via acties doneren ten behoeve van de bestrijding van taaislijmziekte. Dit jaar is de Jour du Macaron op 20 maart.
 

Bijdrage aan strijd tegen taaislijmziekte


Arthur de Rouw: “Het voelt goed om via ons mooie ambacht bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met deze ernstige longziekte, die nog steeds niet te genezen is. Ik kan mijn passie voor macarons goed kwijt in deze sympathieke actie, die mede mogelijk werd gemaakt door sponsoren als FrieslandCampina, Valrhona, Markelbach&Corne, Beko Verpakkingen en Q-Promotions.
Het maken van lekkere en mooie macarons is moeilijk en vraagt veel vakmanschap, kennis en kunde. Net als al onze producten maken wij onze macarons met de hand, waardoor we alle aandacht aan deze delicate delicatesse kunnen geven. Tijdens de actieweek zorgen we voor macarons met bijzondere vullingen en smaakcombinaties die we ook nog eens mooi verpakken. Hierdoor zijn de macarons ook een mooi geschenk. Wat is er nu niet mooier dan het goede doel te steunen door te genieten van heerlijke macarons“, aldus Arthur de Rouw.

Pierre Hermé


Jour du Macaron is 13 jaar geleden opgezet door de internationaal bekende toppatissier Pierre Hermé, samen met Relais Desserts. Arthur de Rouw: “Een van de specialiteiten van Hermé is de macaron, waar hij wereldwijd mee bekend is geworden. Zes jaar geleden bracht Hermé een bezoek aan onze patisserie, een mooi moment waarop we onze passie voor patisserie in het algemeen en de macaron in het bijzonder konden delen.”

Documentaire


Bij de Rouw is niet alleen Arthur de Rouw een groot fan van de macaron, ook medewerker Jimmy heeft een hart voor macarons. Hij staat centraal in een documentaire over het maken van macarons en over de actie voor de NCFS. De korte documentaire is hier te bekijken, de langere versie van #MacaronDay is hier te bekijken.

Klanten die in de actieperiode niet in de gelegenheid zijn in de winkel macarons te kopen en die toch mee willen snoepen voor het goede doel, kunnen hun macarons online bestellen in de webshop van De Rouw.


Over Patisserie de Rouw


Patisserie de Rouw in Vught maakt al 55 jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de allerhoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes.

De winkel is een lust voor het oog en een plezier voor de fijnproever. Winkelbezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand.
De Rouw levert haar patisserie aan consument, bedrijf en de tophoreca. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het Pick Up Point kunnen worden afgehaald.

Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer van dit mooie bedrijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: