Passie voor Surinaamse keuken

5 november 2014 |
Passie voor Surinaamse keuken<

Het delen van ‘passie voor koken en lekker eten’ staat centraal bij de vierde editie van het Krasnapolsky Star Dinner. Na het succes
van de voorgaande edities wordt op 28 & 29 november weer een Star Dinner georganiseerd in Hotel Krasnapolsky (Paramaribo, Suriname).

Topchefs naar Suriname
Voor deze gelegenheid komen top chef Ramon Beuk (De Glazen Ruimte in Maarssen) en namens het Gilde van Nederlandse Meesterkoks de SVH Meesterkoks Angélique Schmeinck (Taste to taste en CuliAir) en Gerrit Greveling ((www.)gerritgreveling.nl en Golfclub The Dutch in Spijk) naar Suriname.

Surinaamse producten
De Nederlandse chefs en hun Surinaamse collega’s serveren hun gasten tijdens het Star Dinner een verrassend menu met uitsluitend Surinaamse producten. Het thema van de avond is de Onafhankelijkheid van Suriname, een nationaal feest dat officieel plaatsvindt op 25 november. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens het evenement en genieten van de kookkunsten waarbij chef-koks uit Nederland en Suriname hun passie voor koken met elkaar en de gasten delen.

Kennis delen
Krasnapolsky, het Gilde en Beuk hebben met deze samenwerking de ambitie om werelden bij elkaar te brengen door kennis te delen en zodoende het culinaire niveau in Suriname te helpen ontwikkelen. Het Surinaamse Culinaire team onder leiding van de Surinaamse Chefs Associatie en leerlingen van verschillende horecaopleidingen worden daarom actief betrokken bij dit evenement.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: