Passie voor Surinaamse keuken

5 november 2014 |
Passie voor Surinaamse keuken<

Het delen van ‘passie voor koken en lekker eten’ staat centraal bij de vierde editie van het Krasnapolsky Star Dinner. Na het succes
van de voorgaande edities wordt op 28 & 29 november weer een Star Dinner georganiseerd in Hotel Krasnapolsky (Paramaribo, Suriname).

Topchefs naar Suriname
Voor deze gelegenheid komen top chef Ramon Beuk (De Glazen Ruimte in Maarssen) en namens het Gilde van Nederlandse Meesterkoks de SVH Meesterkoks Angélique Schmeinck (Taste to taste en CuliAir) en Gerrit Greveling ((www.)gerritgreveling.nl en Golfclub The Dutch in Spijk) naar Suriname.

Surinaamse producten
De Nederlandse chefs en hun Surinaamse collega’s serveren hun gasten tijdens het Star Dinner een verrassend menu met uitsluitend Surinaamse producten. Het thema van de avond is de Onafhankelijkheid van Suriname, een nationaal feest dat officieel plaatsvindt op 25 november. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens het evenement en genieten van de kookkunsten waarbij chef-koks uit Nederland en Suriname hun passie voor koken met elkaar en de gasten delen.

Kennis delen
Krasnapolsky, het Gilde en Beuk hebben met deze samenwerking de ambitie om werelden bij elkaar te brengen door kennis te delen en zodoende het culinaire niveau in Suriname te helpen ontwikkelen. Het Surinaamse Culinaire team onder leiding van de Surinaamse Chefs Associatie en leerlingen van verschillende horecaopleidingen worden daarom actief betrokken bij dit evenement.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: