Pasquinel Kolk is Meestergastheer

26 november 2014 |
Pasquinel Kolk is Meestergastheer<

Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef
SVH Meestergastheer. Kolk wordt de veertigste SVH Meestergastheer in Nederland.

SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Said Mah er (Het Seminar in Zenderen) en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kan terugkijken op een fantastische dag en was zeer onder de indruk van de sublieme Meesterproef. Pasquinel Kolk werd geroemd om zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap. Zijn team was goed geïnformeerd en op elkaar ingespeeld. Mede dankzij de magnifieke briefing van Kolk wist ieder lid van de brigade wat hij moest doen tijdens de service. Het stempel dat Kolk drukt op de wijze waarop in Ciel Bleu de gastenservice wordt uitgevoerd, is imposant. De commissieleden waren absoluut verrukt over het gerecht ‘Wintertruffel met ossenstaart, eidooier en gebruinde boter’, gecombineerd met de Condrieu ''Pagus Luminus'', L. Cheze 2011. Na de Meesterproef waren ze meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau van Kolk.

Drie SVH Meesters
Al tijdens zijn opleiding voor Gastheer werkte Kolk bij Restaurant Hotel Merlet * in Schoorl, waar hij achtereenvolgens de functie vervulde van gastheer, chef de rang, assistent maître en de laatste vijf jaar maître d’ hotel. Sinds 2007 is hij werkzaam bij Ciel Bleu Restaurant, op de drieëntwintigste etage van Hotel Okura Amsterdam. Daar werkt hij nauw samen met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Als Kolk begin volgend jaar wordt geïnaugureerd als SVH Meestergastheer, zal Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland zijn waar drie SVH Meesters werkzaam zijn.

Motivatie
Pasquinel Kolk ziet de SVH Meestertitel als waardering voor zijn werk, een unieke titel om trots op te zijn. Trots die hij ook graag wil overbrengen op de nieuwe generaties. Hij betreurt het dat nog steeds te veel jongeren de sector vroegtijdig verlaten en wil graag zijn passie voor het vak en zijn vakkennis met hen delen.

SVH Meestertitels
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 Meesterproeven van vijf SVH Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die je in de horeca kunt behalen. De titel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: