Pasquinel Kolk is Meestergastheer

26 november 2014 |
Pasquinel Kolk is Meestergastheer<

Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef
SVH Meestergastheer. Kolk wordt de veertigste SVH Meestergastheer in Nederland.

SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Said Mah er (Het Seminar in Zenderen) en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kan terugkijken op een fantastische dag en was zeer onder de indruk van de sublieme Meesterproef. Pasquinel Kolk werd geroemd om zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap. Zijn team was goed geïnformeerd en op elkaar ingespeeld. Mede dankzij de magnifieke briefing van Kolk wist ieder lid van de brigade wat hij moest doen tijdens de service. Het stempel dat Kolk drukt op de wijze waarop in Ciel Bleu de gastenservice wordt uitgevoerd, is imposant. De commissieleden waren absoluut verrukt over het gerecht ‘Wintertruffel met ossenstaart, eidooier en gebruinde boter’, gecombineerd met de Condrieu ''Pagus Luminus'', L. Cheze 2011. Na de Meesterproef waren ze meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau van Kolk.

Drie SVH Meesters
Al tijdens zijn opleiding voor Gastheer werkte Kolk bij Restaurant Hotel Merlet * in Schoorl, waar hij achtereenvolgens de functie vervulde van gastheer, chef de rang, assistent maître en de laatste vijf jaar maître d’ hotel. Sinds 2007 is hij werkzaam bij Ciel Bleu Restaurant, op de drieëntwintigste etage van Hotel Okura Amsterdam. Daar werkt hij nauw samen met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Als Kolk begin volgend jaar wordt geïnaugureerd als SVH Meestergastheer, zal Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland zijn waar drie SVH Meesters werkzaam zijn.

Motivatie
Pasquinel Kolk ziet de SVH Meestertitel als waardering voor zijn werk, een unieke titel om trots op te zijn. Trots die hij ook graag wil overbrengen op de nieuwe generaties. Hij betreurt het dat nog steeds te veel jongeren de sector vroegtijdig verlaten en wil graag zijn passie voor het vak en zijn vakkennis met hen delen.

SVH Meestertitels
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 Meesterproeven van vijf SVH Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die je in de horeca kunt behalen. De titel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: