Pasquinel Kolk is Meestergastheer

26 november 2014
Pasquinel Kolk is Meestergastheer

Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant ** in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef
SVH Meestergastheer. Kolk wordt de veertigste SVH Meestergastheer in Nederland.

*SVH Meesterproef*
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Said Mah er (Het Seminar in Zenderen) en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kan terugkijken op een fantastische dag en was zeer onder de indruk van de sublieme Meesterproef. Pasquinel Kolk werd geroemd om zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap. Zijn team was goed geïnformeerd en op elkaar ingespeeld. Mede dankzij de magnifieke briefing van Kolk wist ieder lid van de brigade wat hij moest doen tijdens de service. Het stempel dat Kolk drukt op de wijze waarop in Ciel Bleu de gastenservice wordt uitgevoerd, is imposant. De commissieleden waren absoluut verrukt over het gerecht ‘Wintertruffel met ossenstaart, eidooier en gebruinde boter’, gecombineerd met de Condrieu ''Pagus Luminus'', L. Cheze 2011. Na de Meesterproef waren ze meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau van Kolk.

*Drie SVH Meesters*
Al tijdens zijn opleiding voor Gastheer werkte Kolk bij Restaurant Hotel Merlet * in Schoorl, waar hij achtereenvolgens de functie vervulde van gastheer, chef de rang, assistent maître en de laatste vijf jaar maître d’ hotel. Sinds 2007 is hij werkzaam bij Ciel Bleu Restaurant, op de drieëntwintigste etage van Hotel Okura Amsterdam. Daar werkt hij nauw samen met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Als Kolk begin volgend jaar wordt geïnaugureerd als SVH Meestergastheer, zal Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland zijn waar drie SVH Meesters werkzaam zijn.

*Motivatie*
Pasquinel Kolk ziet de SVH Meestertitel als waardering voor zijn werk, een unieke titel om trots op te zijn. Trots die hij ook graag wil overbrengen op de nieuwe generaties. Hij betreurt het dat nog steeds te veel jongeren de sector vroegtijdig verlaten en wil graag zijn passie voor het vak en zijn vakkennis met hen delen.

*SVH Meestertitels*
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 Meesterproeven van vijf SVH Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die je in de horeca kunt behalen. De titel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws