Pasquinel Kolk is Meestergastheer

26 november 2014 |
Pasquinel Kolk is Meestergastheer<

Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef
SVH Meestergastheer. Kolk wordt de veertigste SVH Meestergastheer in Nederland.

SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Said Mah er (Het Seminar in Zenderen) en SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De Commissie kan terugkijken op een fantastische dag en was zeer onder de indruk van de sublieme Meesterproef. Pasquinel Kolk werd geroemd om zijn oog voor detail, zijn overzicht, wijnkennis en gastheerschap. Zijn team was goed geïnformeerd en op elkaar ingespeeld. Mede dankzij de magnifieke briefing van Kolk wist ieder lid van de brigade wat hij moest doen tijdens de service. Het stempel dat Kolk drukt op de wijze waarop in Ciel Bleu de gastenservice wordt uitgevoerd, is imposant. De commissieleden waren absoluut verrukt over het gerecht ‘Wintertruffel met ossenstaart, eidooier en gebruinde boter’, gecombineerd met de Condrieu ''Pagus Luminus'', L. Cheze 2011. Na de Meesterproef waren ze meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau van Kolk.

Drie SVH Meesters
Al tijdens zijn opleiding voor Gastheer werkte Kolk bij Restaurant Hotel Merlet * in Schoorl, waar hij achtereenvolgens de functie vervulde van gastheer, chef de rang, assistent maître en de laatste vijf jaar maître d’ hotel. Sinds 2007 is hij werkzaam bij Ciel Bleu Restaurant, op de drieëntwintigste etage van Hotel Okura Amsterdam. Daar werkt hij nauw samen met SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Als Kolk begin volgend jaar wordt geïnaugureerd als SVH Meestergastheer, zal Ciel Bleu het enige restaurant in Nederland zijn waar drie SVH Meesters werkzaam zijn.

Motivatie
Pasquinel Kolk ziet de SVH Meestertitel als waardering voor zijn werk, een unieke titel om trots op te zijn. Trots die hij ook graag wil overbrengen op de nieuwe generaties. Hij betreurt het dat nog steeds te veel jongeren de sector vroegtijdig verlaten en wil graag zijn passie voor het vak en zijn vakkennis met hen delen.

SVH Meestertitels
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 Meesterproeven van vijf SVH Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die je in de horeca kunt behalen. De titel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: