Park Plaza Hotels viert de Truffeldagen in Kroatië

26 september 2017 | Thijs Jacobs

De Truffeldagen in Istrië die in oktober plaatsvinden, trekken fijnproevers van over de hele wereld naar deze nog bijna onontdekte regio in Noord-Kroatië. De Park Plaza Hotels & Resorts in Pula en Medulin vormen de ideale uitvalsbasis om deze gastronomische bestemming te verkennen.

Park Plaza Hotels in Kroatië vormen de ideale uitvalsbasis voor de Truffeldagen, het grootste festival in Istrië, en om het omringende landschap te verkennen waarin deze kostbare zwam wordt gezocht die zo’n belangrijke rol inneemt in de traditionele regionale keuken. Gasten van alle Park Plaza Hotels kunnen in het hotel-restaurant genieten van huisgemaakte pastagerechten waar de befaamde truffel in verwerkt is.

Evenementen

Van 12 augustus tot 11 november vinden er diverse evenementen waarbij de truffel centraal staat plaats in de regio tussen Buzet, Buje en Pazin, die onder de plaatselijke bevolking ook wel de ‘Gouden Driehoek van de Truffel’ wordt genoemd. De Zigante Truffeldagen zijn het drukst bezochte evenement: een markt van een maand lang die wordt georganiseerd door de grootste maker van truffelproducten en die bezocht wordt door gastrofielen uit zelfs Japan. Giancarlo Zigante, de oprichter van Zigante Tartufi, vond in de bossen buiten Buje een witte truffel van 1,3 kilo, de grootste die ooit gevonden is en die alle records verbreekt. Dankzij deze ontdekking die alle krantenkoppen haalde, is Istrië op gastronomisch vlak goed op de kaart gezet.

Slapen, rijden, ontdekken en genieten


Oktober wordt gezien als dé maand om de truffel te proeven, en in het bijzonder de witte truffel of Tuber Magnatum. Deze zwam wordt van oorsprong vers geraspt over huisgemaakte fu?i-pasta of over plaatselijk gekweekte garnalen geserveerd of zelfs verwerkt in truffelijs. Bezoekers aan Istrië kunnen genieten van een verblijf bij een van de Park Plaza Hotels, alle op een uur rijden van Buje, het epicentrum van de Truffeldagen.
Park Plaza Belvedere Medulin is een hotel met 427 kamers in de badplaats Medulin. Het hotel beschikt over een spa met wellnesscentrum, een bar en restaurant aan zee en een kinderclub. In het restaurant Lungomare kunt gasten genieten van diverse Mediterraanse gerechten met uitzicht over de Adriatische zee of het buitenzwembad. Kamers zijn te boeken vanaf € 87,- per nacht, op basis van twee personen in een standaardkamer met logies en ontbijt. Park Plaza Belvedere Medulin is geopend tot 21 oktober 2017. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: