Park Plaza Hotels viert de Truffeldagen in Kroatië

26 september 2017 | Thijs Jacobs

De Truffeldagen in Istrië die in oktober plaatsvinden, trekken fijnproevers van over de hele wereld naar deze nog bijna onontdekte regio in Noord-Kroatië. De Park Plaza Hotels & Resorts in Pula en Medulin vormen de ideale uitvalsbasis om deze gastronomische bestemming te verkennen.

Park Plaza Hotels in Kroatië vormen de ideale uitvalsbasis voor de Truffeldagen, het grootste festival in Istrië, en om het omringende landschap te verkennen waarin deze kostbare zwam wordt gezocht die zo’n belangrijke rol inneemt in de traditionele regionale keuken. Gasten van alle Park Plaza Hotels kunnen in het hotel-restaurant genieten van huisgemaakte pastagerechten waar de befaamde truffel in verwerkt is.

Evenementen

Van 12 augustus tot 11 november vinden er diverse evenementen waarbij de truffel centraal staat plaats in de regio tussen Buzet, Buje en Pazin, die onder de plaatselijke bevolking ook wel de ‘Gouden Driehoek van de Truffel’ wordt genoemd. De Zigante Truffeldagen zijn het drukst bezochte evenement: een markt van een maand lang die wordt georganiseerd door de grootste maker van truffelproducten en die bezocht wordt door gastrofielen uit zelfs Japan. Giancarlo Zigante, de oprichter van Zigante Tartufi, vond in de bossen buiten Buje een witte truffel van 1,3 kilo, de grootste die ooit gevonden is en die alle records verbreekt. Dankzij deze ontdekking die alle krantenkoppen haalde, is Istrië op gastronomisch vlak goed op de kaart gezet.

Slapen, rijden, ontdekken en genieten


Oktober wordt gezien als dé maand om de truffel te proeven, en in het bijzonder de witte truffel of Tuber Magnatum. Deze zwam wordt van oorsprong vers geraspt over huisgemaakte fu?i-pasta of over plaatselijk gekweekte garnalen geserveerd of zelfs verwerkt in truffelijs. Bezoekers aan Istrië kunnen genieten van een verblijf bij een van de Park Plaza Hotels, alle op een uur rijden van Buje, het epicentrum van de Truffeldagen.
Park Plaza Belvedere Medulin is een hotel met 427 kamers in de badplaats Medulin. Het hotel beschikt over een spa met wellnesscentrum, een bar en restaurant aan zee en een kinderclub. In het restaurant Lungomare kunt gasten genieten van diverse Mediterraanse gerechten met uitzicht over de Adriatische zee of het buitenzwembad. Kamers zijn te boeken vanaf € 87,- per nacht, op basis van twee personen in een standaardkamer met logies en ontbijt. Park Plaza Belvedere Medulin is geopend tot 21 oktober 2017. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: