Park Plaza Hotels viert de Truffeldagen in Kroatië

26 september 2017 | Thijs Jacobs

De Truffeldagen in Istrië die in oktober plaatsvinden, trekken fijnproevers van over de hele wereld naar deze nog bijna onontdekte regio in Noord-Kroatië. De Park Plaza Hotels & Resorts in Pula en Medulin vormen de ideale uitvalsbasis om deze gastronomische bestemming te verkennen.

Park Plaza Hotels in Kroatië vormen de ideale uitvalsbasis voor de Truffeldagen, het grootste festival in Istrië, en om het omringende landschap te verkennen waarin deze kostbare zwam wordt gezocht die zo’n belangrijke rol inneemt in de traditionele regionale keuken. Gasten van alle Park Plaza Hotels kunnen in het hotel-restaurant genieten van huisgemaakte pastagerechten waar de befaamde truffel in verwerkt is.

Evenementen

Van 12 augustus tot 11 november vinden er diverse evenementen waarbij de truffel centraal staat plaats in de regio tussen Buzet, Buje en Pazin, die onder de plaatselijke bevolking ook wel de ‘Gouden Driehoek van de Truffel’ wordt genoemd. De Zigante Truffeldagen zijn het drukst bezochte evenement: een markt van een maand lang die wordt georganiseerd door de grootste maker van truffelproducten en die bezocht wordt door gastrofielen uit zelfs Japan. Giancarlo Zigante, de oprichter van Zigante Tartufi, vond in de bossen buiten Buje een witte truffel van 1,3 kilo, de grootste die ooit gevonden is en die alle records verbreekt. Dankzij deze ontdekking die alle krantenkoppen haalde, is Istrië op gastronomisch vlak goed op de kaart gezet.

Slapen, rijden, ontdekken en genieten


Oktober wordt gezien als dé maand om de truffel te proeven, en in het bijzonder de witte truffel of Tuber Magnatum. Deze zwam wordt van oorsprong vers geraspt over huisgemaakte fu?i-pasta of over plaatselijk gekweekte garnalen geserveerd of zelfs verwerkt in truffelijs. Bezoekers aan Istrië kunnen genieten van een verblijf bij een van de Park Plaza Hotels, alle op een uur rijden van Buje, het epicentrum van de Truffeldagen.
Park Plaza Belvedere Medulin is een hotel met 427 kamers in de badplaats Medulin. Het hotel beschikt over een spa met wellnesscentrum, een bar en restaurant aan zee en een kinderclub. In het restaurant Lungomare kunt gasten genieten van diverse Mediterraanse gerechten met uitzicht over de Adriatische zee of het buitenzwembad. Kamers zijn te boeken vanaf € 87,- per nacht, op basis van twee personen in een standaardkamer met logies en ontbijt. Park Plaza Belvedere Medulin is geopend tot 21 oktober 2017. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: