Park Plaza Hotels viert de Truffeldagen in Kroatië

26 september 2017 | Thijs Jacobs

De Truffeldagen in Istrië die in oktober plaatsvinden, trekken fijnproevers van over de hele wereld naar deze nog bijna onontdekte regio in Noord-Kroatië. De Park Plaza Hotels & Resorts in Pula en Medulin vormen de ideale uitvalsbasis om deze gastronomische bestemming te verkennen.

Park Plaza Hotels in Kroatië vormen de ideale uitvalsbasis voor de Truffeldagen, het grootste festival in Istrië, en om het omringende landschap te verkennen waarin deze kostbare zwam wordt gezocht die zo’n belangrijke rol inneemt in de traditionele regionale keuken. Gasten van alle Park Plaza Hotels kunnen in het hotel-restaurant genieten van huisgemaakte pastagerechten waar de befaamde truffel in verwerkt is.

Evenementen

Van 12 augustus tot 11 november vinden er diverse evenementen waarbij de truffel centraal staat plaats in de regio tussen Buzet, Buje en Pazin, die onder de plaatselijke bevolking ook wel de ‘Gouden Driehoek van de Truffel’ wordt genoemd. De Zigante Truffeldagen zijn het drukst bezochte evenement: een markt van een maand lang die wordt georganiseerd door de grootste maker van truffelproducten en die bezocht wordt door gastrofielen uit zelfs Japan. Giancarlo Zigante, de oprichter van Zigante Tartufi, vond in de bossen buiten Buje een witte truffel van 1,3 kilo, de grootste die ooit gevonden is en die alle records verbreekt. Dankzij deze ontdekking die alle krantenkoppen haalde, is Istrië op gastronomisch vlak goed op de kaart gezet.

Slapen, rijden, ontdekken en genieten


Oktober wordt gezien als dé maand om de truffel te proeven, en in het bijzonder de witte truffel of Tuber Magnatum. Deze zwam wordt van oorsprong vers geraspt over huisgemaakte fu?i-pasta of over plaatselijk gekweekte garnalen geserveerd of zelfs verwerkt in truffelijs. Bezoekers aan Istrië kunnen genieten van een verblijf bij een van de Park Plaza Hotels, alle op een uur rijden van Buje, het epicentrum van de Truffeldagen.
Park Plaza Belvedere Medulin is een hotel met 427 kamers in de badplaats Medulin. Het hotel beschikt over een spa met wellnesscentrum, een bar en restaurant aan zee en een kinderclub. In het restaurant Lungomare kunt gasten genieten van diverse Mediterraanse gerechten met uitzicht over de Adriatische zee of het buitenzwembad. Kamers zijn te boeken vanaf € 87,- per nacht, op basis van twee personen in een standaardkamer met logies en ontbijt. Park Plaza Belvedere Medulin is geopend tot 21 oktober 2017. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: