Pannenkoekboerderij verbouwt graan

2 augustus 2013
Pannenkoekboerderij verbouwt graan

Pannenkoekboerderij De Heikamp in Ruurlo verbouwt vanaf nu haar eigen graan. Eigenaar Bert van Zijtveld is dolenthousiast over zijn project. "Je kunt vanaf het terras de tarwe zien groeien, hoe mooi is dat? Al meer dan 40
jaar proberen we ons te onderscheiden door bijzondere pannenkoeken te bakken op basis van mijn grootmoeders recept en met mooie ingrediënten."

*Onder je neus*
Het graan dat voorheen werd gebruikt voor de pannenkoeken in Ruurlo (dorp in de Gelderse Achterhoek), werd al speciaal voor de pannenkoekenboerderij gemalen bij de molen op natuursteen. "Maar nog niet eerder hebben we het graan ook zelf verbouwd. Eerlijker en puurder kan het niet. Daar groeit het, hier kun je het eten. Wij weten precies wat er wel en niet met het graan gebeurt. Het groeit onder onze neus en wordt door ons verwerkt. Het is daarmee herleidbaar en duurzaam", aldus Van Zijtveld.

*De samenwerkingen*
Voor de verbouwing van het product werkt De Heikamp samen met boer Henk Hendriksen en molenaar Tonny Moes. Chef-kok Silvo Nijenhuis is ook enthousiast. "Meer vezel dus meer smaak dan ‘fabrieksmeel’ waar veelal mee gewerkt wordt. Het is bewerkelijker en heeft een iets langere gaartijd, maar wij weten daar goed mee om te gaan."

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl



Overig nieuws