Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

9 juni 2017 | Thijs Jacobs
Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerlsma zijn op zoek naar een kleinere locatie van waaruit Esther haar kennis van de Indonesische keuken kan blijven uitdragen.


Op termijn stoppen met de bedrijfsvoering


In 2017 vieren eigenaren Esther en Sicco Gerlsma het 12-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Sicco. Voor Sicco was dit het moment om na te denken over de stabiliteit van het jonge gezin in de toekomst. Het echtpaar vindt het daarom verstandig om op termijn te stoppen met de bedrijfsvoering van Tandjong Priok.

Sicco Gerlsma: “Het pand bestaande uit twee restaurantzalen en onze gezinswoonruimte staat te koop. Omdat het wellicht nog enige tijd kan duren voordat er een koper is gevonden draaien we met het restaurant op volle sterkte door. We zijn zelfs een extra dag open gegaan, zodat gasten van donderdag tot en met zondag van Esthers kookkunsten kunnen genieten. Er komen thema-avonden en andere activiteiten die we via onze Facebookpagina communiceren en er is een nieuwe website in de maak.”


Afhaalservice maaltijden

“Daarnaast bieden we een nieuwe service in de vorm van afhalen van maaltijden. Dit als vervanging voor onze foodtruck, die we door regelgeving onvoldoende in de regio konden inzetten om mobiel producten te kunnen verkopen. Dat is heel jammer, want er was voldoende animo voor. Ook de catering en workshops Indonesisch en Thais koken blijven gehandhaafd tot het pand verkocht is. En Esther blijft beschikbaar als gastdocent aan horecascholen, gastkok in restaurants en het geven van masterclasses en demo’s op beurzen en evenementen”, aldus Gerlsma.

Op zoek naar nieuwe locatie


De Gerlsma’s willen niet weg uit Friesland. Ze zijn dan ook op zoek naar een nieuwe plek om te wonen en van waaruit Esther op kleine schaal kan blijven koken. Sicco Gerlsma: “We denken daarbij aan private dining en catering. En dat wordt ook de uitvalsbasis voor Esthers activiteiten als gastdocent, gastkok, het geven van masterclasses en demo’s en productontwikkeling voor derden. Uitgangpunt is dat Esther ook in de toekomst de Indonesische keuken blijft uitdragen.”

Tot het pand verkocht is kunnen gasten nog steeds terecht om te genieten in de boerderij in Arum, waar Tandjong Priok al 12 jaar gevestigd is en waar ook overnacht kan worden in het ruime appartement boven het restaurant.
 

Over Esther Gerlsma en Tandjong Priok

Esther Gerlsma is geboren en getogen in Lampung, Zuid-Sumatra als dochter van Javaanse ouders. Zij kookt vanaf haar twaalfde jaar heeft zich kooktradities eigen gemaakt bij families van diverse Indonesische eilanden en van verschillende afkomst.

Eenmaal in Nederland constateerde ze dat maar weinig restaurants de authentieke Indonesische keuken voeren. In 2005 werd restaurant Tandjong Priok geboren met Esther als chef en haar man Sicco als organisator op de achtergrond. Esther staat bekend om haar hedendaagse Indonesische gerechten, waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maakt van regionale Friese producten. Uit heel Nederland komen gasten naar Friesland om te genieten van haar kookkunsten, de tafelbereidingen en de Indonesische sfeer in de Friese boerderij.
 

Kennis overdragen

De afgelopen jaren werkte Esther gestaag aan het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken. Ze deed mee aan de kookwedstrijd Menu van Oranje en verzorgde lessen en masterclasses aan onder meer de Sterklas van ROC Amsterdam en ROC De Friese Poort. Esther zet zich al jaren in voor de promotie van consumptie van geiten- en bokjesvlees. Voor Librije’s Atelier verzorgde ze Indonesische kookworkshops en ze maakte onderdeel uit van Chefs Revolution in Zwolle met haar bokjesvlees. Voor luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia zette ze haar expertise in bij de ontwikkeling van gerechten. Door Esthers kookfilosofie werd Tandjong Priok het eerste Indonesische restaurant dat toetrad tot Euro-Toques Nederland.

 

Informatie

www.tandjongpriok.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: