Overname Burger King en La Place op stations

2 december 2015 |
Overname Burger King en La Place op stations<

Horecaexploitant HMSHost exploiteert per 1 december 2015 de Burger King locaties op de stations in Nederland. Hiervoor is een
contract getekend met NS Stations voor 10 jaar met een verwachte omzet van € 25 – 30 miljoen per jaar. Daarnaast gaat HMSHost per 21 december 2015 ook de drie bestaande La Place locaties op stations exploiteren. Dit 5-jarige contract zal voor HMSHost naar verwachting € 3 miljoen per jaar aan omzet genereren. Eind oktober opende al een nieuwe La Place vestiging op station Utrecht Centraal.

17 Burger King vestigingen, 3 La Place vestigingen
Als ervaren franchisenemer van toonaangevende merken wereldwijd, heeft HMSHost de uitvraag gewonnen die NS Stations heeft uitgeschreven voor het exploiteren van de 17 Burger King vestigingen en 3 La Place vestigingen op de stations. Alle medewerkers die in dienst waren bij NS Stations en voor Burger King en La Place werkten, zijn door HMSHost overgenomen. Gedurende de looptijd van het contract zal HMSHost een aantal Burger King vestigingen herontwikkelen en ombouwen tot concepten in de hamburger/fastfood categorie die aansluiten bij hedendaagse trends op het gebied van gezondheid, versheid en duurzaamheid.

Drie nieuwe horecaconcepten op Utrecht CS
Eerder heeft HMSHost al bekendgemaakt dat ze drie nieuwe horecaconcepten op station Utrecht Centraal gaat exploiteren. Eind oktober opende ’t Koffiehuis en Bar Centraal haar deuren, begin december gaat ook restaurant Bistrot Centraal open voor het publiek. Walter Seib, CEO HMSHost International: "HMSHost heeft de ambitie om verder te groeien, zowel internationaal als in Nederland. Wij kijken altijd naar mogelijkheden voor expansie op luchthavens, stations en snelwegen. Een uitbreiding op stations, in dit geval Nederland, past uitstekend in onze groeistrategie en wij zijn erg blij om onze samenwerking met NS Stations verder uit te breiden."

Veel expertise
Barend Kuenen, directeur Retail & Services bij NS Stations: "HMSHost heeft veel expertise met gerenommeerde horecaformules voor reizigers onderweg. We zijn daarom blij met HMSHost als partner die de vestigingen van Burger King en La Place op het station gaat exploiteren. Onze reizigers blijven op stations genieten van een heerlijke verse maaltijd of een lekkere Whopper. We weten dat reizigers het belangrijk vinden dat zij een divers en kwalitatief aanbod vinden op onze stations. Daarom houden we als NS Stations de regiefunctie. Zo maken we voor reizigers het verblijf op het station prettig en makkelijk."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: