Overname Burger King en La Place op stations

2 december 2015 |
Overname Burger King en La Place op stations

Horecaexploitant HMSHost exploiteert per 1 december 2015 de Burger King locaties op de stations in Nederland. Hiervoor is een
contract getekend met NS Stations voor 10 jaar met een verwachte omzet van € 25 – 30 miljoen per jaar. Daarnaast gaat HMSHost per 21 december 2015 ook de drie bestaande La Place locaties op stations exploiteren. Dit 5-jarige contract zal voor HMSHost naar verwachting € 3 miljoen per jaar aan omzet genereren. Eind oktober opende al een nieuwe La Place vestiging op station Utrecht Centraal.

17 Burger King vestigingen, 3 La Place vestigingen
Als ervaren franchisenemer van toonaangevende merken wereldwijd, heeft HMSHost de uitvraag gewonnen die NS Stations heeft uitgeschreven voor het exploiteren van de 17 Burger King vestigingen en 3 La Place vestigingen op de stations. Alle medewerkers die in dienst waren bij NS Stations en voor Burger King en La Place werkten, zijn door HMSHost overgenomen. Gedurende de looptijd van het contract zal HMSHost een aantal Burger King vestigingen herontwikkelen en ombouwen tot concepten in de hamburger/fastfood categorie die aansluiten bij hedendaagse trends op het gebied van gezondheid, versheid en duurzaamheid.

Drie nieuwe horecaconcepten op Utrecht CS
Eerder heeft HMSHost al bekendgemaakt dat ze drie nieuwe horecaconcepten op station Utrecht Centraal gaat exploiteren. Eind oktober opende ’t Koffiehuis en Bar Centraal haar deuren, begin december gaat ook restaurant Bistrot Centraal open voor het publiek. Walter Seib, CEO HMSHost International: "HMSHost heeft de ambitie om verder te groeien, zowel internationaal als in Nederland. Wij kijken altijd naar mogelijkheden voor expansie op luchthavens, stations en snelwegen. Een uitbreiding op stations, in dit geval Nederland, past uitstekend in onze groeistrategie en wij zijn erg blij om onze samenwerking met NS Stations verder uit te breiden."

Veel expertise
Barend Kuenen, directeur Retail & Services bij NS Stations: "HMSHost heeft veel expertise met gerenommeerde horecaformules voor reizigers onderweg. We zijn daarom blij met HMSHost als partner die de vestigingen van Burger King en La Place op het station gaat exploiteren. Onze reizigers blijven op stations genieten van een heerlijke verse maaltijd of een lekkere Whopper. We weten dat reizigers het belangrijk vinden dat zij een divers en kwalitatief aanbod vinden op onze stations. Daarom houden we als NS Stations de regiefunctie. Zo maken we voor reizigers het verblijf op het station prettig en makkelijk."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: