Overname Burger King en La Place op stations

2 december 2015
Overname Burger King en La Place op stations

Horecaexploitant HMSHost exploiteert per 1 december 2015 de Burger King locaties op de stations in Nederland. Hiervoor is een
contract getekend met NS Stations voor 10 jaar met een verwachte omzet van € 25 – 30 miljoen per jaar. Daarnaast gaat HMSHost per 21 december 2015 ook de drie bestaande La Place locaties op stations exploiteren. Dit 5-jarige contract zal voor HMSHost naar verwachting € 3 miljoen per jaar aan omzet genereren. Eind oktober opende al een nieuwe La Place vestiging op station Utrecht Centraal.

*17 Burger King vestigingen, 3 La Place vestigingen*
Als ervaren franchisenemer van toonaangevende merken wereldwijd, heeft HMSHost de uitvraag gewonnen die NS Stations heeft uitgeschreven voor het exploiteren van de 17 Burger King vestigingen en 3 La Place vestigingen op de stations. Alle medewerkers die in dienst waren bij NS Stations en voor Burger King en La Place werkten, zijn door HMSHost overgenomen. Gedurende de looptijd van het contract zal HMSHost een aantal Burger King vestigingen herontwikkelen en ombouwen tot concepten in de hamburger/fastfood categorie die aansluiten bij hedendaagse trends op het gebied van gezondheid, versheid en duurzaamheid.

*Drie nieuwe horecaconcepten op Utrecht CS*
Eerder heeft HMSHost al bekendgemaakt dat ze drie nieuwe horecaconcepten op station Utrecht Centraal gaat exploiteren. Eind oktober opende ’t Koffiehuis en Bar Centraal haar deuren, begin december gaat ook restaurant Bistrot Centraal open voor het publiek. Walter Seib, CEO HMSHost International: "HMSHost heeft de ambitie om verder te groeien, zowel internationaal als in Nederland. Wij kijken altijd naar mogelijkheden voor expansie op luchthavens, stations en snelwegen. Een uitbreiding op stations, in dit geval Nederland, past uitstekend in onze groeistrategie en wij zijn erg blij om onze samenwerking met NS Stations verder uit te breiden."

*Veel expertise*
Barend Kuenen, directeur Retail & Services bij NS Stations: "HMSHost heeft veel expertise met gerenommeerde horecaformules voor reizigers onderweg. We zijn daarom blij met HMSHost als partner die de vestigingen van Burger King en La Place op het station gaat exploiteren. Onze reizigers blijven op stations genieten van een heerlijke verse maaltijd of een lekkere Whopper. We weten dat reizigers het belangrijk vinden dat zij een divers en kwalitatief aanbod vinden op onze stations. Daarom houden we als NS Stations de regiefunctie. Zo maken we voor reizigers het verblijf op het station prettig en makkelijk."

~Christel Tuin~

Overig nieuws