Oud Sluis opnieuw beste restaurant

9 november 2009 |
Oud Sluis opnieuw beste restaurant<

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, evenals vorig jaar, ingenomen door De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Enige verschuiving in de top-drie was dat Beluga van Hans van Wolde plaats moest maken voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman. Beluga is in de lijst terug te vinden op de vierde plek.


Kim Veldman en Jacob Jan Boerma zijn in hun nopjes met de nummer drie positie.

Een opvallende binnenkomer in de top-10 van de lijst was Da Vinci. Het restaurant van ladychef Margo Reuten stijgt in de lijst van de 21e naar de 9e positie. Ook Cordial in Oss en La Rive uit Amsterdam betreden komend jaar de top-10. Cordial kwam van 14 en steeg naar 6. La Rive komt van 11 en staat in Lekker 2010 op de 8e positie. De Bokkedoorns in Overveen moest de vierde plaats van vorig jaar prijsgeven en deze editie genoegen nemen met de tiende plek.


De creme de la creme van de Nederlandse restaurantbranche heft het glas.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top-100 is restaurant Ivy van François Geurds. De gids in magazinevorm telt in totaal 74 nieuwe adressen. Het is de 32ste keer dat de restaurantgids wordt uitgegeven. De presentatie vond plaats in Hotel The Dylan in Amsterdam.

Het sprookje is ook komend jaar dus nog niet over voor de driesterrenchef en het team van Oud Sluis. Recentelijk ontving de chef-kok met als standplaats het Zeeuwse Sluis ook al twintig punten in de GaultMillau voor komend jaar, een unicum.


Zo smaakt overwinning. Sommelier van Oud Sluis Benjamin de Buck schenkt de glazen vol.

In aanloop naar de bekendmaking van de top-10 vroeg Frénk van der Linden de zaal, aan de hand van de zeven zonden, naar bijzondere culinaire belevenissen. Bij jaloersheid vroeg Van der Linden aan Herman wat hij daarover te zeggen had. "Toen ik voor het eerst bij Pierre Gagnière in Parijs had gegeten had ik naderhand even een, pardon voor het woord, 'kutmomentje'. Van zo, hoe moet ik dat nu dan doen?" Na het krijgen van het bord en de oorkonde horend bij de nummer één positie was daar bij Herman helemaal geen sprake meer van. Sterker nog: "Dit is overweldigend", sprak de chef-kok met een brok in de keel zijn eerste reactie uit.

Tijdens het vermeende 'lekken' van de top-10 twee weken geleden bleek dat de lijst die toen in de media rondging wel de juiste was. Hoofdredacteur van Lekker, Makkie Mulder zei nog over het lekken: "Lekker is gelekt, dus lekker leeft." In haar toespraken gaf Mulder aan dat het niveau in de hoogste regionen alleen nog maar beter wordt en dat de redactie het liefst twintig restaurants aan een top-10 notering had willen helpen.

De RestaurantKrant; Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/oud-sluis-opnieuw-lekkerste-restaurant/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: