Oud Sluis opnieuw beste restaurant

9 november 2009 |
Oud Sluis opnieuw beste restaurant<

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, evenals vorig jaar, ingenomen door De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Enige verschuiving in de top-drie was dat Beluga van Hans van Wolde plaats moest maken voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman. Beluga is in de lijst terug te vinden op de vierde plek.


Kim Veldman en Jacob Jan Boerma zijn in hun nopjes met de nummer drie positie.

Een opvallende binnenkomer in de top-10 van de lijst was Da Vinci. Het restaurant van ladychef Margo Reuten stijgt in de lijst van de 21e naar de 9e positie. Ook Cordial in Oss en La Rive uit Amsterdam betreden komend jaar de top-10. Cordial kwam van 14 en steeg naar 6. La Rive komt van 11 en staat in Lekker 2010 op de 8e positie. De Bokkedoorns in Overveen moest de vierde plaats van vorig jaar prijsgeven en deze editie genoegen nemen met de tiende plek.


De creme de la creme van de Nederlandse restaurantbranche heft het glas.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top-100 is restaurant Ivy van François Geurds. De gids in magazinevorm telt in totaal 74 nieuwe adressen. Het is de 32ste keer dat de restaurantgids wordt uitgegeven. De presentatie vond plaats in Hotel The Dylan in Amsterdam.

Het sprookje is ook komend jaar dus nog niet over voor de driesterrenchef en het team van Oud Sluis. Recentelijk ontving de chef-kok met als standplaats het Zeeuwse Sluis ook al twintig punten in de GaultMillau voor komend jaar, een unicum.


Zo smaakt overwinning. Sommelier van Oud Sluis Benjamin de Buck schenkt de glazen vol.

In aanloop naar de bekendmaking van de top-10 vroeg Frénk van der Linden de zaal, aan de hand van de zeven zonden, naar bijzondere culinaire belevenissen. Bij jaloersheid vroeg Van der Linden aan Herman wat hij daarover te zeggen had. "Toen ik voor het eerst bij Pierre Gagnière in Parijs had gegeten had ik naderhand even een, pardon voor het woord, 'kutmomentje'. Van zo, hoe moet ik dat nu dan doen?" Na het krijgen van het bord en de oorkonde horend bij de nummer één positie was daar bij Herman helemaal geen sprake meer van. Sterker nog: "Dit is overweldigend", sprak de chef-kok met een brok in de keel zijn eerste reactie uit.

Tijdens het vermeende 'lekken' van de top-10 twee weken geleden bleek dat de lijst die toen in de media rondging wel de juiste was. Hoofdredacteur van Lekker, Makkie Mulder zei nog over het lekken: "Lekker is gelekt, dus lekker leeft." In haar toespraken gaf Mulder aan dat het niveau in de hoogste regionen alleen nog maar beter wordt en dat de redactie het liefst twintig restaurants aan een top-10 notering had willen helpen.

De RestaurantKrant; Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/oud-sluis-opnieuw-lekkerste-restaurant/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: