Osteria Vicini is een prachtige huiskamer

20 juli 2015 |
Osteria Vicini is een prachtige huiskamer<

Vicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. En laat dat nu precies het geval zijn
bij Osteria Vicini in Kralingen. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende, komt heel Kralingen en omstreken hierheen voor gerechten uit de oorspronkelijke Italiaanse keuken.

Evenementen
Vicini is meer. In de kelder het Laboratorio: een broedplaats voor dans, mode, eten, kunst en workshops. In de mercato met mediterrane delicatessen en mooie wijnen worden regelmatig evenementen georganiseerd. Oftewel, la dolce vita aan de Kortekade.



Voormalige autogarage
Het had wat voeten in aarde om in het voormalige pand van een autogarage een horecagelegenheid te huisvesten. Maar het resultaat is er niet meer weg te denken. Op de route naar het Kralingse Bos vormt Osteria Vicini inmiddels het bruisende hart van oud-Kralingen. Het hoge pand met een ruime kelder werd tot op het beton gestript en op de oude bakstenen muren na, opnieuw ingericht met oog voor eigentijdse industriële vormgeving. Iedereen schuift er aan; ouders die op het hoekterras, nadat de kinderen naar school zijn gebracht om een espresso drinken. Wandelaars die er een heerlijke focaccia bestellen. Of complete families die zondags neerstrijken voor een uitgebreid diner. Het kan er allemaal. Maar ook voor de borrelende passant is het op het terras van Vicini heerlijk toeven tot de zon achter de huizen verdwijnt.



Sfeervolle Kortekade
Chef-kok Sami Basoglu heeft een fijne neus voor de authentieke Italiaanse keuken. Of het nu om panini, antipasti, zuppe, pizza, pasta of salades gaat, het is allemaal even vers en samengesteld uit traditionele en eerlijke ingrediënten. Bij binnenkomst voel je je door de knusse huiskamersfeer gelijk thuis. Een lange hoekbar die de hele zaak overziet en een vitrine met beroemd gebak van de Dudok patisserie. Grote en kleine houten tafeltjes, raambanken met dikke bontgekleurde kussens, grote openslaande deuren naar de straatkant en een half-open keuken.



Mercato
In de zijruimte bevindt zich de mercato waar mooie Serrano- en parmahammen te drogen hangen, mooie wijnen van Anfors te krijgen zijn en een scala aan olijfoliën. Om de 2 maanden organiseert Vicini er de Cash & Carry-dagen, waar de beste wijnen tegen de laagste prijzen worden aangeboden, van bubbels tot Barolo. Onder het genot van overheerlijke finger food en de muziek van DJ Marijke kunnen bezoekers er het ultieme wijnpakket samenstellen.

Sunday Roast
De zomermaanden staan bij Vicini in het teken van bijzondere visgerechten. Daarnaast organiseert Vicini in samenwerking met K&B - even verderop aan de Oudedijk - deze zomer op diverse zondagen de Sunday Roast. In het Verenigd Koninkrijk een nationale traditie waar jong en oud op zondag het weekend gezamenlijk afsluiten. Waarbij heerlijke groentes, vlees-, vis- en kipsoorten rechtstreeks van grill of barbecue komen.

Achtergrond
Osteria Vicini is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een toonaangevend bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. De Dudok Groep is verantwoordelijk voor succesvolle horecaconcepten als: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, Mart Café, K&B, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: