Oproep Wynand Vogel: Kom naar Erfurt

24 april 2012 |
Oproep Wynand Vogel: Kom naar Erfurt<

Wynand Vogel, chef de mission van de Nationale Teams van het Koksgilde, doet een oproep aan alle koks. "Kom naar de KoksOlympiade in Erfurt in oktober dit jaar."

De KoksOlympiade, een Olympisch kampioenschap voor landenteams uit de hele wereld, vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 10 oktober in Erfurt, Duitsland.

De wedstrijden vinden eenmaal in de vier jaar plaats en worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS).

Trotse op teams
Wynand Vogel: “Ik ben erg trots op onze nationale teams. Ik ben daar al heel lang bij betrokken, eerst als teamlid, daarna als teamchef, vervolgens als chef d’équipe en nu als chef de mission. Dit jaar ben ik weer door de WACS aangezocht om in Erfurt te jureren."

'Thuiswedstrijd'
"Ik vindt het echt een eer om dit te mogen doen. Je weet niet wat je meemaakt als teams uit de hele wereld hun beste kunnen tonen in zowel de warme als de koude keuken. Ik adviseer elke kok in Nederland dit spektakel te komen bekijken. Zo ver weg is het niet. Het is een geweldige belevenis en een tentoonstelling van subliem vakmanschap. De Koksgilde Nationale teams zijn te zien op 7 oktober (koud buffet) en op 9 oktober (warme keuken voor 100 personen)”.

Voor Wynand vogel is het de elfde keer dat hij door de WACS is gevraagd als jurylid. Daarmee is Wynand dus 44 jaar jurylid.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: