Oproep Wynand Vogel: Kom naar Erfurt

24 april 2012 |
Oproep Wynand Vogel: Kom naar Erfurt<

Wynand Vogel, chef de mission van de Nationale Teams van het Koksgilde, doet een oproep aan alle koks. "Kom naar de KoksOlympiade in Erfurt in oktober dit jaar."

De KoksOlympiade, een Olympisch kampioenschap voor landenteams uit de hele wereld, vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 10 oktober in Erfurt, Duitsland.

De wedstrijden vinden eenmaal in de vier jaar plaats en worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS).

Trotse op teams
Wynand Vogel: “Ik ben erg trots op onze nationale teams. Ik ben daar al heel lang bij betrokken, eerst als teamlid, daarna als teamchef, vervolgens als chef d’équipe en nu als chef de mission. Dit jaar ben ik weer door de WACS aangezocht om in Erfurt te jureren."

'Thuiswedstrijd'
"Ik vindt het echt een eer om dit te mogen doen. Je weet niet wat je meemaakt als teams uit de hele wereld hun beste kunnen tonen in zowel de warme als de koude keuken. Ik adviseer elke kok in Nederland dit spektakel te komen bekijken. Zo ver weg is het niet. Het is een geweldige belevenis en een tentoonstelling van subliem vakmanschap. De Koksgilde Nationale teams zijn te zien op 7 oktober (koud buffet) en op 9 oktober (warme keuken voor 100 personen)”.

Voor Wynand vogel is het de elfde keer dat hij door de WACS is gevraagd als jurylid. Daarmee is Wynand dus 44 jaar jurylid.

Frank Lindner

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: