Oprichting Horeca Academie is een feit

21 april 2011 |
Oprichting Horeca Academie is een feit<

Met de oprichting van de Horeca Academie komt er binnen de horeca een nieuwe opleider die zich richt op het gedegen opleiden van vakmensen. Praktijklessen door ervaren vakmensen vormen altijd de ruggengraat van deze opleidingen. Daarnaast wordt elke deelnemer ondersteund met een persoonlijke coach en e-learning. Deelnemers worden intensief begeleid en gevolgd.

Als in het echt
De Horeca Academie is gevestigd aan het Esperantoplein te Den Haag. Op deze locatie is er een opleidingskeuken (zie foto), een professionele restaurantkeuken en zijn er opleidingzalen beschikbaar. In andere steden zoals Utrecht, Rotterdam en Zwolle is samenwerking gezocht en zijn opleidingslocaties beschikbaar.

Opleiding
Bij het lanceren van de Horeca Academie zijn de volgende opleidingen beschikbaar: kok, gastheer, zelfstandig werkend kok, leidinggevende keuken, horecaondernemer, horecamanager en facilitair dienstverlener. Al deze trajecten bereiden de deelnemer voor op het officiële examen en leiden op tot een MBO-diploma niveau twee, drie of vier.

Geen passieve houding
Roland de Groot directeur van de Horeca Academie, aan het woord: "Ik ben zelf al heel mijn leven actief in de horeca, onder andere als directeur van een viersterrenhotel, maar de laatste jaren vooral als ondernemer (directeur/eigenaar van Threewise trainingen) en opleider. Wij merkten in onze activiteiten dat er in de horeca branche behoefte is aan een scholing die verder gaat dan het reguliere aanbod. Dit betekent voor mij vooral dat we in de lessen echt praktisch aan de slag gaan met de cursisten, passief in de lesbankjes achterover zitten is er niet bij. Dat kan ook helemaal niet want we hebben geen lesbankjes. Verder werken we veel met e-learning, hierbij moeten studenten zelf actief bezig zijn met de ondersteunde theorie bij hun vak. Dat werkt uitstekend omdat de e-learning zo is opgebouwd dat je de opdrachten die je doet meteen kunt inzetten op je werkplek."

Bundeling kennis en netwerken
Leermeester.nu en Threewise hebben de krachten gebundeld omdat Leermeester al veel ervaring heeft met opleidingen geven aan individuele klanten. Threewise is met name actief in het business to business segment van incompany trainingen voor de horeca en de zorg. In de Horeca Academie worden nu beide netwerken en expertise gebundeld.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: