Oprichting Horeca Academie is een feit

21 april 2011 |
Oprichting Horeca Academie is een feit<

Met de oprichting van de Horeca Academie komt er binnen de horeca een nieuwe opleider die zich richt op het gedegen opleiden van vakmensen. Praktijklessen door ervaren vakmensen vormen altijd de ruggengraat van deze opleidingen. Daarnaast wordt elke deelnemer ondersteund met een persoonlijke coach en e-learning. Deelnemers worden intensief begeleid en gevolgd.

Als in het echt
De Horeca Academie is gevestigd aan het Esperantoplein te Den Haag. Op deze locatie is er een opleidingskeuken (zie foto), een professionele restaurantkeuken en zijn er opleidingzalen beschikbaar. In andere steden zoals Utrecht, Rotterdam en Zwolle is samenwerking gezocht en zijn opleidingslocaties beschikbaar.

Opleiding
Bij het lanceren van de Horeca Academie zijn de volgende opleidingen beschikbaar: kok, gastheer, zelfstandig werkend kok, leidinggevende keuken, horecaondernemer, horecamanager en facilitair dienstverlener. Al deze trajecten bereiden de deelnemer voor op het officiële examen en leiden op tot een MBO-diploma niveau twee, drie of vier.

Geen passieve houding
Roland de Groot directeur van de Horeca Academie, aan het woord: "Ik ben zelf al heel mijn leven actief in de horeca, onder andere als directeur van een viersterrenhotel, maar de laatste jaren vooral als ondernemer (directeur/eigenaar van Threewise trainingen) en opleider. Wij merkten in onze activiteiten dat er in de horeca branche behoefte is aan een scholing die verder gaat dan het reguliere aanbod. Dit betekent voor mij vooral dat we in de lessen echt praktisch aan de slag gaan met de cursisten, passief in de lesbankjes achterover zitten is er niet bij. Dat kan ook helemaal niet want we hebben geen lesbankjes. Verder werken we veel met e-learning, hierbij moeten studenten zelf actief bezig zijn met de ondersteunde theorie bij hun vak. Dat werkt uitstekend omdat de e-learning zo is opgebouwd dat je de opdrachten die je doet meteen kunt inzetten op je werkplek."

Bundeling kennis en netwerken
Leermeester.nu en Threewise hebben de krachten gebundeld omdat Leermeester al veel ervaring heeft met opleidingen geven aan individuele klanten. Threewise is met name actief in het business to business segment van incompany trainingen voor de horeca en de zorg. In de Horeca Academie worden nu beide netwerken en expertise gebundeld.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: