Oprichting Horeca Academie is een feit

21 april 2011 |
Oprichting Horeca Academie is een feit<

Met de oprichting van de Horeca Academie komt er binnen de horeca een nieuwe opleider die zich richt op het gedegen opleiden van vakmensen. Praktijklessen door ervaren vakmensen vormen altijd de ruggengraat van deze opleidingen. Daarnaast wordt elke deelnemer ondersteund met een persoonlijke coach en e-learning. Deelnemers worden intensief begeleid en gevolgd.

Als in het echt
De Horeca Academie is gevestigd aan het Esperantoplein te Den Haag. Op deze locatie is er een opleidingskeuken (zie foto), een professionele restaurantkeuken en zijn er opleidingzalen beschikbaar. In andere steden zoals Utrecht, Rotterdam en Zwolle is samenwerking gezocht en zijn opleidingslocaties beschikbaar.

Opleiding
Bij het lanceren van de Horeca Academie zijn de volgende opleidingen beschikbaar: kok, gastheer, zelfstandig werkend kok, leidinggevende keuken, horecaondernemer, horecamanager en facilitair dienstverlener. Al deze trajecten bereiden de deelnemer voor op het officiële examen en leiden op tot een MBO-diploma niveau twee, drie of vier.

Geen passieve houding
Roland de Groot directeur van de Horeca Academie, aan het woord: "Ik ben zelf al heel mijn leven actief in de horeca, onder andere als directeur van een viersterrenhotel, maar de laatste jaren vooral als ondernemer (directeur/eigenaar van Threewise trainingen) en opleider. Wij merkten in onze activiteiten dat er in de horeca branche behoefte is aan een scholing die verder gaat dan het reguliere aanbod. Dit betekent voor mij vooral dat we in de lessen echt praktisch aan de slag gaan met de cursisten, passief in de lesbankjes achterover zitten is er niet bij. Dat kan ook helemaal niet want we hebben geen lesbankjes. Verder werken we veel met e-learning, hierbij moeten studenten zelf actief bezig zijn met de ondersteunde theorie bij hun vak. Dat werkt uitstekend omdat de e-learning zo is opgebouwd dat je de opdrachten die je doet meteen kunt inzetten op je werkplek."

Bundeling kennis en netwerken
Leermeester.nu en Threewise hebben de krachten gebundeld omdat Leermeester al veel ervaring heeft met opleidingen geven aan individuele klanten. Threewise is met name actief in het business to business segment van incompany trainingen voor de horeca en de zorg. In de Horeca Academie worden nu beide netwerken en expertise gebundeld.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: