OpenTable en KAYAK onthullen ‘s werelds beste restaurants die het waard zijn om voor te reizen

30 september 2019 | David Bakker

Vandaag onthullen OpenTable en KAYAK de 25 restaurants die
het waard zijn om voor te reizen. Deze restaurants bezorgen fijnproevers over de hele wereld, variërend van Australië tot Canada, Japan, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en heel Europa en Amerika, authentieke restaurant ervaringen. 

De lijst is een mix van lokale favorieten en hotspots en combineert deze met details over de eventuele reis die er voor gemaakt moet worden, zoals vluchtprijzen en vertrektijden om je restaurant reservering op tijd te halen. Daarnaast geven OpenTable en KAYAK tips over lokale gebruiken zoals de hoogte van de fooien en doen zij aanbevelingen over gerechten die men zou moeten proberen.

Zo kunnen echte foodies hun volgende reis vol vertrouwen plannen op basis van KAYAK’s meest populaire bestemmingen. “Reizigers zijn steeds meer op zoek naar authentieke ervaringen. Daarom hebben we besloten samen met KAYAK een gids te maken die tips en aanbevelingen voor reizigers bundelt”, aldus Adrian Valeriano, Vice President OpenTable. “Van waar te eten en wat te bestellen tot wanneer te boeken en hoe er te komen; ons doel is om de restaurantkeuze in 's werelds meest populaire steden nog eenvoudiger te maken.”

Om te ontdekken hoe reizigers en fijnproevers hun culinaire locaties kiezen, hebben KAYAK en OpenTable een internationale enquête uitgevoerd waar 1005 Nederlands aan hebben deelgenomen. Een aantal belangrijke resultaten van het onderzoek:  Nederlanders willen reizen voor een goede maaltijd. 52 procent van de Nederlanders geeft aan dat onder andere de kwaliteit van het eten een reden is om een bepaalde bestemming te bezoeken. 20 procent stelt zelfs dat het eten de belangrijkste criteria is bij het kiezen van een vakantie. 

Nederlands geven het grootste gedeelte van hun vakantiebudget uit aan eten. 46 procent van de Nederlanders zegt dat uiteten in restaurants en eten en drinken in het algemeen, naast accommodatie en vluchtkosten, de grootste uitgave is op vakantie. Bovendien stelt 59 procent dat men meer bereid is geld te besteden aan een restaurant ervaring op vakantie dan in eigen land.  Nederlanders zoeken naar lokaal versus vertrouwd. 42 procent van de Nederlanders geeft aan dat wanneer zij op vakantie zijn, zij liever de lokale keuken willen proeven dan het eten waar zij al
bekend mee zijn. 62 procent zegt zelfs dat het hen in staat stelt om de lokale cultuur zo beter te begrijpen. 

Om de reizende fijnproever te helpen met het vinden van de beste restaurants in een van KAYAK’s meest populaire bestemmingen, heeft OpenTable de top aanbevelingen op een rijtje gezet. 

1. 12th Avenue Grill - Honolulu, Hawaii
2. Alux Restaurante - Cancun, Mexico
3. Battista’s Hole in the Wall - Las Vegas, Nevada
4. Bistro Campagne- Chicago, Illinois
5. Cafe Luxembourg- New York, New York
6. CRUST- Miami, Florida
7. Frances- San Francisco, Californië
8. Gilda by Belgious- Barcelona, Spanje
9. Mamma Maria’s- Boston, Massachusetts
10. Musso & Frank Grill- Los Angeles, Californië
11. Nusret Dubai- Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
12. Omonia Taverna & Bar- Frankfurt, Duitsland
13. Osteria Savio Volpe- Vancouver, Brits-Columbia
14. Paddock & Vine- Sydney, Australië
15. Rosetta- Mexico City, Mexico
16. Schnitzelei Charlottenburg- Berlijn, Duitsland
17. Serafina by the Water- Fort Lauderdale, Florida
18. Stella Cocktail Club- Dublin, Ierland
19. Terroni Queen - Toronto, Ontario
20. Tatel Madrid- Madrid, Spanje
21. The Tap Room at Dubsdread- Orlando, Florida
22. Van Speyk- Amsterdam, Nederland
23. Westerns Laundry- Londen, Engeland
24. Wirtshaus in der Au- Munchen, Duitsland
25. ??? (Kaikaya by the Sea )- Tokyo, Japan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: