OpenTable en KAYAK onthullen ‘s werelds beste restaurants die het waard zijn om voor te reizen

30 september 2019 | David Bakker

Vandaag onthullen OpenTable en KAYAK de 25 restaurants die
het waard zijn om voor te reizen. Deze restaurants bezorgen fijnproevers over de hele wereld, variërend van Australië tot Canada, Japan, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en heel Europa en Amerika, authentieke restaurant ervaringen. 

De lijst is een mix van lokale favorieten en hotspots en combineert deze met details over de eventuele reis die er voor gemaakt moet worden, zoals vluchtprijzen en vertrektijden om je restaurant reservering op tijd te halen. Daarnaast geven OpenTable en KAYAK tips over lokale gebruiken zoals de hoogte van de fooien en doen zij aanbevelingen over gerechten die men zou moeten proberen.

Zo kunnen echte foodies hun volgende reis vol vertrouwen plannen op basis van KAYAK’s meest populaire bestemmingen. “Reizigers zijn steeds meer op zoek naar authentieke ervaringen. Daarom hebben we besloten samen met KAYAK een gids te maken die tips en aanbevelingen voor reizigers bundelt”, aldus Adrian Valeriano, Vice President OpenTable. “Van waar te eten en wat te bestellen tot wanneer te boeken en hoe er te komen; ons doel is om de restaurantkeuze in 's werelds meest populaire steden nog eenvoudiger te maken.”

Om te ontdekken hoe reizigers en fijnproevers hun culinaire locaties kiezen, hebben KAYAK en OpenTable een internationale enquête uitgevoerd waar 1005 Nederlands aan hebben deelgenomen. Een aantal belangrijke resultaten van het onderzoek:  Nederlanders willen reizen voor een goede maaltijd. 52 procent van de Nederlanders geeft aan dat onder andere de kwaliteit van het eten een reden is om een bepaalde bestemming te bezoeken. 20 procent stelt zelfs dat het eten de belangrijkste criteria is bij het kiezen van een vakantie. 

Nederlands geven het grootste gedeelte van hun vakantiebudget uit aan eten. 46 procent van de Nederlanders zegt dat uiteten in restaurants en eten en drinken in het algemeen, naast accommodatie en vluchtkosten, de grootste uitgave is op vakantie. Bovendien stelt 59 procent dat men meer bereid is geld te besteden aan een restaurant ervaring op vakantie dan in eigen land.  Nederlanders zoeken naar lokaal versus vertrouwd. 42 procent van de Nederlanders geeft aan dat wanneer zij op vakantie zijn, zij liever de lokale keuken willen proeven dan het eten waar zij al
bekend mee zijn. 62 procent zegt zelfs dat het hen in staat stelt om de lokale cultuur zo beter te begrijpen. 

Om de reizende fijnproever te helpen met het vinden van de beste restaurants in een van KAYAK’s meest populaire bestemmingen, heeft OpenTable de top aanbevelingen op een rijtje gezet. 

1. 12th Avenue Grill - Honolulu, Hawaii
2. Alux Restaurante - Cancun, Mexico
3. Battista’s Hole in the Wall - Las Vegas, Nevada
4. Bistro Campagne- Chicago, Illinois
5. Cafe Luxembourg- New York, New York
6. CRUST- Miami, Florida
7. Frances- San Francisco, Californië
8. Gilda by Belgious- Barcelona, Spanje
9. Mamma Maria’s- Boston, Massachusetts
10. Musso & Frank Grill- Los Angeles, Californië
11. Nusret Dubai- Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
12. Omonia Taverna & Bar- Frankfurt, Duitsland
13. Osteria Savio Volpe- Vancouver, Brits-Columbia
14. Paddock & Vine- Sydney, Australië
15. Rosetta- Mexico City, Mexico
16. Schnitzelei Charlottenburg- Berlijn, Duitsland
17. Serafina by the Water- Fort Lauderdale, Florida
18. Stella Cocktail Club- Dublin, Ierland
19. Terroni Queen - Toronto, Ontario
20. Tatel Madrid- Madrid, Spanje
21. The Tap Room at Dubsdread- Orlando, Florida
22. Van Speyk- Amsterdam, Nederland
23. Westerns Laundry- Londen, Engeland
24. Wirtshaus in der Au- Munchen, Duitsland
25. ??? (Kaikaya by the Sea )- Tokyo, Japan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: