OpenTable en KAYAK onthullen ‘s werelds beste restaurants die het waard zijn om voor te reizen

30 september 2019 | David Bakker

Vandaag onthullen OpenTable en KAYAK de 25 restaurants die
het waard zijn om voor te reizen. Deze restaurants bezorgen fijnproevers over de hele wereld, variërend van Australië tot Canada, Japan, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en heel Europa en Amerika, authentieke restaurant ervaringen. 

De lijst is een mix van lokale favorieten en hotspots en combineert deze met details over de eventuele reis die er voor gemaakt moet worden, zoals vluchtprijzen en vertrektijden om je restaurant reservering op tijd te halen. Daarnaast geven OpenTable en KAYAK tips over lokale gebruiken zoals de hoogte van de fooien en doen zij aanbevelingen over gerechten die men zou moeten proberen.

Zo kunnen echte foodies hun volgende reis vol vertrouwen plannen op basis van KAYAK’s meest populaire bestemmingen. “Reizigers zijn steeds meer op zoek naar authentieke ervaringen. Daarom hebben we besloten samen met KAYAK een gids te maken die tips en aanbevelingen voor reizigers bundelt”, aldus Adrian Valeriano, Vice President OpenTable. “Van waar te eten en wat te bestellen tot wanneer te boeken en hoe er te komen; ons doel is om de restaurantkeuze in 's werelds meest populaire steden nog eenvoudiger te maken.”

Om te ontdekken hoe reizigers en fijnproevers hun culinaire locaties kiezen, hebben KAYAK en OpenTable een internationale enquête uitgevoerd waar 1005 Nederlands aan hebben deelgenomen. Een aantal belangrijke resultaten van het onderzoek:  Nederlanders willen reizen voor een goede maaltijd. 52 procent van de Nederlanders geeft aan dat onder andere de kwaliteit van het eten een reden is om een bepaalde bestemming te bezoeken. 20 procent stelt zelfs dat het eten de belangrijkste criteria is bij het kiezen van een vakantie. 

Nederlands geven het grootste gedeelte van hun vakantiebudget uit aan eten. 46 procent van de Nederlanders zegt dat uiteten in restaurants en eten en drinken in het algemeen, naast accommodatie en vluchtkosten, de grootste uitgave is op vakantie. Bovendien stelt 59 procent dat men meer bereid is geld te besteden aan een restaurant ervaring op vakantie dan in eigen land.  Nederlanders zoeken naar lokaal versus vertrouwd. 42 procent van de Nederlanders geeft aan dat wanneer zij op vakantie zijn, zij liever de lokale keuken willen proeven dan het eten waar zij al
bekend mee zijn. 62 procent zegt zelfs dat het hen in staat stelt om de lokale cultuur zo beter te begrijpen. 

Om de reizende fijnproever te helpen met het vinden van de beste restaurants in een van KAYAK’s meest populaire bestemmingen, heeft OpenTable de top aanbevelingen op een rijtje gezet. 

1. 12th Avenue Grill - Honolulu, Hawaii
2. Alux Restaurante - Cancun, Mexico
3. Battista’s Hole in the Wall - Las Vegas, Nevada
4. Bistro Campagne- Chicago, Illinois
5. Cafe Luxembourg- New York, New York
6. CRUST- Miami, Florida
7. Frances- San Francisco, Californië
8. Gilda by Belgious- Barcelona, Spanje
9. Mamma Maria’s- Boston, Massachusetts
10. Musso & Frank Grill- Los Angeles, Californië
11. Nusret Dubai- Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
12. Omonia Taverna & Bar- Frankfurt, Duitsland
13. Osteria Savio Volpe- Vancouver, Brits-Columbia
14. Paddock & Vine- Sydney, Australië
15. Rosetta- Mexico City, Mexico
16. Schnitzelei Charlottenburg- Berlijn, Duitsland
17. Serafina by the Water- Fort Lauderdale, Florida
18. Stella Cocktail Club- Dublin, Ierland
19. Terroni Queen - Toronto, Ontario
20. Tatel Madrid- Madrid, Spanje
21. The Tap Room at Dubsdread- Orlando, Florida
22. Van Speyk- Amsterdam, Nederland
23. Westerns Laundry- Londen, Engeland
24. Wirtshaus in der Au- Munchen, Duitsland
25. ??? (Kaikaya by the Sea )- Tokyo, Japan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: