Opening Loeve, horeca hotspot in Maritiem District Rotterdam

30 april 2021 | Redactie

Vanaf 15 juli opent Loeve de deuren voor publiek in het nieuwe state of the art Leuvepaviljoen aan de Maritiem Museum Haven. Een nieuwe horeca hotspot in het Maritiem District met prijswinnend ijs van Robin Alting van De IJssalon, écht goede koffie en versgebakken wafels om van te watertanden. Dat is Loeve, vernoemd naar de oude kreek die hier vroeger stroomde en anno 1598 het prille begin was van de Rotterdamse haven. Een volgende stap van het Maritiem Museum om dit gebied verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek voor iedereen. Van passant tot museumbezoeker.

IJs, wafels en koffie

Op deze historische plek proef je deze zomer het prijswinnende, geschepte ijs van Robin Alting van De IJssalon. “We proeven straks uitgesproken smaken, in combinatie met de echte klassiekers die je mag verwachten en we ontwikkelen een speciaal Professor Plons ijs voor de kinderen.” De horecamedewerkers van Loeve zijn in de leer gegaan bij de IJsalon, "ijsjes scheppen is namelijk geen koud kunstje" aldus Robin Alting.

De baristas van Loeve bereiden een eerlijke en duurzame kop koffie van Peeze en warme wafels met verrassende toppings. Genieten dus, met het terras aan het water met uitzicht op de Maritiem Museum Haven.

Horeca hotspot om gebied te verlevendigen

Directeur bedrijfsvoering Chris Opgenoort van het Maritiem Museum Rotterdam denkt dat met de komst van Loeve in het nieuwe paviljoen niet alleen de museumbezoeker een winnaar is. “Met Loeve bieden we méér beleving, inspiratie en plezier voor buurtbewoners, Rotterdammers en toeristen in de binnenstad. Met interieurontwerp van Rotterdams bureau Dark & Stormy bieden we met Loeve een aantrekkelijke hotspot en volgende stap om dit gebied, in samenwerking met gemeente, Havenbedrijf en ondernemers, verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek. Een plek om te wonen, ondernemen en te ontspannen.”

Opening van een nieuw paviljoen 

De Leuvehaven ondergaat de komende jaren een metamorfose. Aan de waterkant hebben drie oude paviljoens plaats gemaakt voor een nieuw state of the art paviljoen. Dit paviljoen biedt naast daghoreca Loeve tevens plaats aan publiek toegankelijke hout- en metaalwerkplaatsen van het Maritiem Museum waar dagelijks demonstraties maritieme ambachten plaatsvinden, en het Port Pavilion van het Havenbedrijf, waar bezoekers op verrassende wijze kennis kunnen maken met de haven van nu en alles wat er te beleven valt, en een nog nader te bepalen avondhoreca. Dit nieuwe paviljoen wordt een echte blikvanger. Vanaf januari 2022 wordt de buitenruimte vernieuwd. Hiermee wordt de Maritiem Museum Haven als historisch hart van het Maritiem District, een groene, aantrekkelijke verblijfplek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: