Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

19 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 3 en zondag 4 september het tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen.

'Barbecueën is al lang véél meer dan simpelweg een stukje vlees op het vuur braden', zegt Barbecuespecialist Wim Vink, medeorganisator en voorzitter van de WBQA Nederland. 'Ook Barbecueën is culinair genieten. Tijdens deze dagen laten de wedstrijddeelnemers aan jong en oud zien hoe leuk én lekker barbecueën is.' 
 
Proeven en beleven
Het betreft een internationaal event met een culinaire omlijsting. Er zijn diverse stands, presentaties en workshops. Tevens worden er culinaire gerechten en uitzonderlijke recepten door (inter)nationale BBQ-teams bereid. De bezoekers kunnen van alles zien, proeven en beleven.
 
Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap
Op zondag zullen er professionele internationale barbecueteams deelnemen aan het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap. Deze (inter)nationale teams zullen onderling strijden in vijf verschillende categorieën. De WBQA is wereldwijd actief in 23 landen op vijf continenten.
 
Organisatie
Het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap wordt georganiseerd door de World Barbecue Association (www.WBQA.nl). De WBQA is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het barbecueën in de breedste zin van het woord. Het vrij toegankelijke barbecuefestijn begint beide dagen om 13.00 uur. Het programma is te vinden op www.BBQspektakel.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: