Op pad met Bocuse d'Or deelnemer

13 november 2014
Op pad met Bocuse d'Or deelnemer

Onze Christel is in Parijs. Niet om te shoppen (denken we), maar om de lezers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen omtrent de
Bocuse d'Or. Christel reist mee met Jan Smink, de Nederlandse deelnemer. Een fotoverslag van de eerste belevenissen (ook via "Facebook":https://www.facebook.com/RestaurantKrant te volgen!)

*Smink is er weer bij*
De Hongaarse, Duitse, Nederlandse en Franse deelnemers krijgen verschillende vragen voorgeschoteld. De Nederlandse deelnemer Jan Smink is de enige die eerder aan de Bocuse d'Or deelnam.In 2011 was hij commis en kookte hij met het team van Marco Poldervaart binnen exact vijf uur 14 vis- en 14 vleesgerechten.



*Leven na de overwinning*
De Fransman Regis Marcon (winnaar Bocuse d'Or 1995) en de Duitser Patrik Jaros (brons in hetzelfde jaar) vertellen over hun leven na de overwinning en zijn allebei trots op hun 'lidmaatschap' van de Bocuse d'Or familie. De wedstrijd is volgens de chefs het feest van de wereldkeuken.



*De 'zoon van'*
Jerome Bocuse, zoon van initiator van de Bocuse d'or, Paul Bocuse, vertelt vol enthousiasme over de steeds groter wordende wedstrijd waarbij in een internationale context op het allerhoogste niveau gekookt wordt. Vakkennis en creativiteit zijn volgens Jerome essentieel voor een succesvolle deelname.



*Wil jij naar de Bocuse d'Or in Lyon?*
Makro maakt het mogelijk om de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze internationale competitie tussen chefs, bij te wonen. Stuur je eigen recept met tomatensaus van Horeca Select als ingrediënt voor 30 november naar "horeca@makro.nl.":mailto:horeca@makro.nl. Wie weet win jij wel een geheel verzorgde 2-daagse reis voor twee personen naar de Bocuse d'Or finale in Lyon!

Overig nieuws