Op pad met Bocuse d'Or deelnemer

13 november 2014 |
Op pad met Bocuse d'Or deelnemer<

Onze Christel is in Parijs. Niet om te shoppen (denken we), maar om de lezers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen omtrent de
Bocuse d'Or. Christel reist mee met Jan Smink, de Nederlandse deelnemer. Een fotoverslag van de eerste belevenissen (ook via Facebook te volgen!)
Smink is er weer bij
De Hongaarse, Duitse, Nederlandse en Franse deelnemers krijgen verschillende vragen voorgeschoteld. De Nederlandse deelnemer Jan Smink is de enige die eerder aan de Bocuse d'Or deelnam.In 2011 was hij commis en kookte hij met het team van Marco Poldervaart binnen exact vijf uur 14 vis- en 14 vleesgerechten.



Leven na de overwinning
De Fransman Regis Marcon (winnaar Bocuse d'Or 1995) en de Duitser Patrik Jaros (brons in hetzelfde jaar) vertellen over hun leven na de overwinning en zijn allebei trots op hun 'lidmaatschap' van de Bocuse d'Or familie. De wedstrijd is volgens de chefs het feest van de wereldkeuken.



De 'zoon van'
Jerome Bocuse, zoon van initiator van de Bocuse d'or, Paul Bocuse, vertelt vol enthousiasme over de steeds groter wordende wedstrijd waarbij in een internationale context op het allerhoogste niveau gekookt wordt. Vakkennis en creativiteit zijn volgens Jerome essentieel voor een succesvolle deelname.



Wil jij naar de Bocuse d'Or in Lyon?
Makro maakt het mogelijk om de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze internationale competitie tussen chefs, bij te wonen. Stuur je eigen recept met tomatensaus van Horeca Select als ingrediënt voor 30 november naar "horeca@makro.nl."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: