Op pad met Bocuse d'Or deelnemer

13 november 2014 |
Op pad met Bocuse d'Or deelnemer<

Onze Christel is in Parijs. Niet om te shoppen (denken we), maar om de lezers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen omtrent de
Bocuse d'Or. Christel reist mee met Jan Smink, de Nederlandse deelnemer. Een fotoverslag van de eerste belevenissen (ook via Facebook te volgen!)
Smink is er weer bij
De Hongaarse, Duitse, Nederlandse en Franse deelnemers krijgen verschillende vragen voorgeschoteld. De Nederlandse deelnemer Jan Smink is de enige die eerder aan de Bocuse d'Or deelnam.In 2011 was hij commis en kookte hij met het team van Marco Poldervaart binnen exact vijf uur 14 vis- en 14 vleesgerechten.



Leven na de overwinning
De Fransman Regis Marcon (winnaar Bocuse d'Or 1995) en de Duitser Patrik Jaros (brons in hetzelfde jaar) vertellen over hun leven na de overwinning en zijn allebei trots op hun 'lidmaatschap' van de Bocuse d'Or familie. De wedstrijd is volgens de chefs het feest van de wereldkeuken.



De 'zoon van'
Jerome Bocuse, zoon van initiator van de Bocuse d'or, Paul Bocuse, vertelt vol enthousiasme over de steeds groter wordende wedstrijd waarbij in een internationale context op het allerhoogste niveau gekookt wordt. Vakkennis en creativiteit zijn volgens Jerome essentieel voor een succesvolle deelname.



Wil jij naar de Bocuse d'Or in Lyon?
Makro maakt het mogelijk om de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze internationale competitie tussen chefs, bij te wonen. Stuur je eigen recept met tomatensaus van Horeca Select als ingrediënt voor 30 november naar "horeca@makro.nl."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: