Op pad met Bocuse d'Or deelnemer

13 november 2014 |
Op pad met Bocuse d'Or deelnemer<

Onze Christel is in Parijs. Niet om te shoppen (denken we), maar om de lezers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen omtrent de
Bocuse d'Or. Christel reist mee met Jan Smink, de Nederlandse deelnemer. Een fotoverslag van de eerste belevenissen (ook via Facebook te volgen!)
Smink is er weer bij
De Hongaarse, Duitse, Nederlandse en Franse deelnemers krijgen verschillende vragen voorgeschoteld. De Nederlandse deelnemer Jan Smink is de enige die eerder aan de Bocuse d'Or deelnam.In 2011 was hij commis en kookte hij met het team van Marco Poldervaart binnen exact vijf uur 14 vis- en 14 vleesgerechten.



Leven na de overwinning
De Fransman Regis Marcon (winnaar Bocuse d'Or 1995) en de Duitser Patrik Jaros (brons in hetzelfde jaar) vertellen over hun leven na de overwinning en zijn allebei trots op hun 'lidmaatschap' van de Bocuse d'Or familie. De wedstrijd is volgens de chefs het feest van de wereldkeuken.



De 'zoon van'
Jerome Bocuse, zoon van initiator van de Bocuse d'or, Paul Bocuse, vertelt vol enthousiasme over de steeds groter wordende wedstrijd waarbij in een internationale context op het allerhoogste niveau gekookt wordt. Vakkennis en creativiteit zijn volgens Jerome essentieel voor een succesvolle deelname.



Wil jij naar de Bocuse d'Or in Lyon?
Makro maakt het mogelijk om de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze internationale competitie tussen chefs, bij te wonen. Stuur je eigen recept met tomatensaus van Horeca Select als ingredi├źnt voor 30 november naar "horeca@makro.nl."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: