Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

22 september 2020 | redactie

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghetti bowl zonder nonsens, maar met een vleugje rock ‘n roll!

Maastricht is de uitgelezen plek voor het ontdekken van historische buurtjes, het opsnuiven van kunst en cultuur, maar bovenal om te genieten van goed en lekker eten. Het waren net deze elementen die de mensen achter Bavet overtuigden om zich te vestigen in deze bruisende stad. 

Je kunt Bavet het best omschrijven als een collectie spaghettirestaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren en dit door middel van een échte Bavet spaghetti. Dat klopt, geen Italiaanse spaghetti, maar een spaghetti met een Bavet twist!

Take in or take out

Grote of kleine honger? ‘Made for you’ of ‘Create your own’? Take in of Take out? Bij Bavet is het simpel: op het menu, een nostalgische LP, vind je drie soorten spaghetti (wit, volkoren en glutenvrij) en een verscheidenheid aan sauzen. Er is de klassieke bolognese, de pikante versie, eentje met kippengehakt, een kaassaus of veggie Bolognese... voor elk wat wils! Meatlovers, veggies, vegans, flexitarians, iedereen is welkom bij Bavet. Daarbovenop zijn er a looooot of toppings. Gezien Bavet ‘neet verantwoordelek is veur spatte op dien humme’ word je vriendelijk verzocht om steeds je Slabber, of zeg maar je ‘Bavet’ te dragen, want die krijg je er gratis bij! 

Naast het serveren van kwalitatieve en zoalege spaghetti, zet Bavet in op beleving en lokale cultuur. Elk restaurant onderscheidt zich door een specifieke eigenheid en is ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de locatie en buurt. Voor de inrichting van hun restaurant is Bavet op zoek naar Maastrichts muze. Wie is de trots van Maastricht en prijkt binnenkort levensgroot op de muur van het spaghettirestaurant? Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen in het restaurant. Binnen enkele weken wordt de tot nu toe lege muur geïllustreerd met een door het volk gekozen muze van de hand van illustrator Sjoerd Verbeek.

Zie Bavet gerust als lokaal ‘buurcafé’! Geniet er naast een spaghetti van een lokaal biertje: Nova 7 van Brouwerij Zuyd of woon de zogenaamde ‘Bavet Carpet' avonden bij om die eerste werkdag van de week weg te lachen met lokale muziekoptredens en cabaretiers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: