Op 21 maart eet de hele wereld Frans

16 maart 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuwe, heerlijke traditie raakt ingeburgerd: sinds 2015 bestaat het mondiale evenement ‘Goût de/Good France’ dat de Franse keuken in de schijnwerpers zet. Deden aan de eerste versie al ruim duizend chefs mee, op 21 maart aanstaande zijn het er meer dan tweeduizend, in honderdvijftig landen op vijf continenten. Tot diep in het heelal zullen de lekkerste geuren zich verspreiden…

23 deelnemende restaurants in Nederland
In Nederland nemen in totaal 23 restaurants deel - variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants.  Daarnaast organiseren twee Franse chefs - Jacques Rolancy en David Pradelle – een galadiner voor genodigden in de Residentie van de Franse Ambassade in aanwezigheid van zijne Excellentie Philippe Lalliot, Franse Ambassadeur in Den Haag. Zij krijgen hulp van studenten van de Haagse Hotelschool bij de bereiding en het serveren van dit gastronomisch menu met veel Franse klassiekers zoals confit de canard, queue de langoustine, foie gras poêlé, artisjokken, kazen en een soufflé met Grand Marnier.

Voor de lijst van alle deelnemende Nederlands restaurants op 21 maart 2017, klik hier.

Eerbetoon aan het Franse tafelen
Het evenement is niet alleen een eerbetoon aan de Franse keuken, maar wil ook een lans breken voor de sociale- en gezondheidsaspecten van het samenkomen voor een goede maaltijd. Samen aan tafel gaan is een weldaad voor lichaam en geest: een functie die wordt herkend door de vele miljoenen toeristen die jaarlijks naar Frankrijk komen. Want maar liefst een derde van hen noem de Franse keuken als belangrijk reisdoel. De Franse gastronomische maaltijd staat inmiddels ook op UNESCO’s werelderfgoedlijst.

Diners d’Épicure
In Nederland nemen 23 restaurants deel aan dit feest van smaak en traditie, dat voortborduurt op een idee van de wereldberoemde chef Auguste Escoffier. in 1912 bedacht deze grootheid namelijk de ‘Diners d’Épicure’: een uitdaging om in zo veel mogelijk steden over de hele wereld op hetzelfde moment een Frans menu te serveren. Bij ‘Goût de/Good France’ zwaait chef Alain Ducasse de scepter, samen met het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

OTA's Airbnb
Restaurants nu ook te boeken via app Airbnb

Gebruikers van de app van Airbnb kunnen in de Verenigde Staten vanaf nu ook restaurants reserveren. Dit gaat via Resy, een dienst waar Airbnb eerder dit jaar in investeerde. Airbnb begint begint met de dienst in zestien steden, waaronder New York en Los Angeles. In totaal kunnen gebruikers kiezen...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

SVH
Eerste Leermeesterdag FNV Horeca en SVH groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: