Ontdek de 7 theedrinktrends

30 mei 2016 |
Ontdek de 7 theedrinktrends<

Thee is al jaren een geliefde drank in de horeca. Als hoofddrank tijdens de lunch, of als 'dessert' na een diner. Speciaal voor jou
verzamelden we 7 trends op het gebied van thee.

1. De juiste temperatuur
Bij koffie was het al bekend dat de juiste temperatuur grote invloed heeft op de smaak. De laatste tijd krijgt de juiste temperatuur ook bij thee steeds meer aandacht. Zo hoor je groene thee bijvoorbeeld op 80 graden Celsius te zetten, wanneer deze thee te heet wordt gezet, kan er namelijk een bittere smaak ontstaan.

2. Foodpairing
In Aziatische landen is het heel gewoon om thee bij een gerecht te drinken, in Europa wordt dit ook steeds vaker gedaan. Thee heeft als voordeel dat het kan helpen om je eten makkelijker te verteren. Door middel van foodpairing wordt er in restaurants op zoek gegaan naar de thee die het beste past bij een gerecht. Thee kan de maaltijd goed begeleiden en zo echt wat toevoegen aan het eten. Ook is het een goed alternatief voor wijn. Zo past witte thee goed waar men gewoonlijk witte wijn bij drinkt (kaasfondue) en is zwarte thee een goede vervanging van rode wijn.

3. Kwaliteit in plaats van kwantiteit
De industrialisering van de handel in de 20ste eeuw gaat gepaard met het verlies van een groot deel van de rijke cultuur van thee, kwaliteit moest inboetten ten behoeve van kwantiteit. Vandaag de dag is juist kwaliteit weer een belangrijke standaard geworden voor producenten.

4. Theecocktails & homemade iced-teas
Een nieuwe theevariant voor op het terras, de home made iced tea, gemaakt op basis van echte thee. Liever een cocktail? Theecocktails gaan populair worden deze zomer. Met of zonder alcohol, een combinatie met thee maakt een verfrissende cocktail.

5. Gezondheid: detoxthee & groene thee
Thee kan een gezonde werking hebben op je lichaam. Een voorbeeld is detoxthee. Een thee die oorspronkelijk uit India komt en je lichaam vanbinnen reinigt door onder andere afvalstoffen af te voeren. Bekender is het effect van groene thee. De anti-oxidanten gaan vrije radicalen in ons lichaam tegen die celveroudering kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn de anti-oxidanten ook weer goed voor de spijsvertering.

6. Chai
Chai is een thee uit India die ook in Nederland populair is. Elke regio in India heeft zijn eigen ‘Chai’, maar de basis bestaat uit zwarte thee waar allerlei specerijen aan worden toegevoegd: kaneel, kardemon, gember, steranijs, nootmuskaat, saffraan en venkel. Deze kruidige thee wordt vaak gecombineerd met melk zodat er heerlijke, warme theevariaties ontstaan.

7. Matcha
Groen is het nieuwe zwart op het gebied van thee. Naast de ‘gewone’ groene thee is ook matcha thee op steeds meer plekken verkrijgbaar. Matcha is groene thee uit Japan met een bijzonder verwerkingsproces. Tijdens dat natuurlijke proces versterkt de smaak in de theeblaadjes en ontstaat er een stofje dat helpt bij het versterken van het immuunsysteem. De bladeren worden vervolgens gestoomd, gedroogd en in een stenen vijzel verpulverd zodat er uiteindelijk een groen poeder overblijft. Dit groene poeder zit ook nog eens vol met vitaminen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: