Onderzoek naar personeelstekorten binnen de horeca

28 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Joyce Vastenhouw heeft een passie voor de horecasector. Toen haar opa in de jaren '70 horecazaken runde, konden zijn werknemers veel geld verdienen met fooien door hard te werken. Meer 'echte' wensen hadden de werknemers niet. En haar opa? Hij was degene die de eisen stelde.

Momenteel heeft de horeca te maken met een gespannen arbeidsmarkt. Is de horeca wel sexy genoeg? Op basis van de laatste personeel- en organisatietheorieën doet Joyce onderzoek naar de succesfactoren om de personeelstekorten intern op te lossen. Daar waar de meeste invloed van de ondernemer ligt. 

Anno nu zouden werknemers niet allemaal vrijwillig gekozen hebben voor de horecazaak van de opa van Joyce. Zij zouden doorgroeimogelijkheden, complimenten en een fijne community waarderen. Opa zou hier aandacht aan moeten besteden. De oudere werknemers wellicht daargelaten, maar hoe communiceren deze generaties met elkaar? En wat doen we met de vakspecialisten uit de horeca die steeds langer moeten doorwerken?

Doe je mee aan het onderzoek?

Voor een kleinschalig onderzoek is Joyce op zoek naar jou als horecaondernemer of -manager. Zij is benieuwd waarom jouw personeel over het algemeen met plezier voor jou werkt en hoe je de personeelstekorten de baas probeert te zijn. Wil je hieraan meewerken? Fijn! Joyce trakteert je desgewenst op een 0-meting, zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbeterpotentieel.

De uitkomst van het onderzoek delen we met je via deze website, zodat we allemaal kunnen leren van elkaars werkwijzen. Heb jij juist geen personeelstekort, helemaal prima. Heb je wel moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan is jouw bijdrage ook van harte welkom. Stuur een e-mail naar de redactie via deze link en Joyce kan dan contact met je opnemen met betrekking tot het onderzoek. Alvast hartelijk dank. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: