Onderzoek naar personeelstekorten binnen de horeca

28 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Joyce Vastenhouw heeft een passie voor de horecasector. Toen haar opa in de jaren '70 horecazaken runde, konden zijn werknemers veel geld verdienen met fooien door hard te werken. Meer 'echte' wensen hadden de werknemers niet. En haar opa? Hij was degene die de eisen stelde.

Momenteel heeft de horeca te maken met een gespannen arbeidsmarkt. Is de horeca wel sexy genoeg? Op basis van de laatste personeel- en organisatietheorieën doet Joyce onderzoek naar de succesfactoren om de personeelstekorten intern op te lossen. Daar waar de meeste invloed van de ondernemer ligt. 

Anno nu zouden werknemers niet allemaal vrijwillig gekozen hebben voor de horecazaak van de opa van Joyce. Zij zouden doorgroeimogelijkheden, complimenten en een fijne community waarderen. Opa zou hier aandacht aan moeten besteden. De oudere werknemers wellicht daargelaten, maar hoe communiceren deze generaties met elkaar? En wat doen we met de vakspecialisten uit de horeca die steeds langer moeten doorwerken?

Doe je mee aan het onderzoek?

Voor een kleinschalig onderzoek is Joyce op zoek naar jou als horecaondernemer of -manager. Zij is benieuwd waarom jouw personeel over het algemeen met plezier voor jou werkt en hoe je de personeelstekorten de baas probeert te zijn. Wil je hieraan meewerken? Fijn! Joyce trakteert je desgewenst op een 0-meting, zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbeterpotentieel.

De uitkomst van het onderzoek delen we met je via deze website, zodat we allemaal kunnen leren van elkaars werkwijzen. Heb jij juist geen personeelstekort, helemaal prima. Heb je wel moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan is jouw bijdrage ook van harte welkom. Stuur een e-mail naar de redactie via deze link en Joyce kan dan contact met je opnemen met betrekking tot het onderzoek. Alvast hartelijk dank. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: