Onderzoek naar personeelstekorten binnen de horeca

28 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Joyce Vastenhouw heeft een passie voor de horecasector. Toen haar opa in de jaren '70 horecazaken runde, konden zijn werknemers veel geld verdienen met fooien door hard te werken. Meer 'echte' wensen hadden de werknemers niet. En haar opa? Hij was degene die de eisen stelde.

Momenteel heeft de horeca te maken met een gespannen arbeidsmarkt. Is de horeca wel sexy genoeg? Op basis van de laatste personeel- en organisatietheorieën doet Joyce onderzoek naar de succesfactoren om de personeelstekorten intern op te lossen. Daar waar de meeste invloed van de ondernemer ligt. 

Anno nu zouden werknemers niet allemaal vrijwillig gekozen hebben voor de horecazaak van de opa van Joyce. Zij zouden doorgroeimogelijkheden, complimenten en een fijne community waarderen. Opa zou hier aandacht aan moeten besteden. De oudere werknemers wellicht daargelaten, maar hoe communiceren deze generaties met elkaar? En wat doen we met de vakspecialisten uit de horeca die steeds langer moeten doorwerken?

Doe je mee aan het onderzoek?

Voor een kleinschalig onderzoek is Joyce op zoek naar jou als horecaondernemer of -manager. Zij is benieuwd waarom jouw personeel over het algemeen met plezier voor jou werkt en hoe je de personeelstekorten de baas probeert te zijn. Wil je hieraan meewerken? Fijn! Joyce trakteert je desgewenst op een 0-meting, zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbeterpotentieel.

De uitkomst van het onderzoek delen we met je via deze website, zodat we allemaal kunnen leren van elkaars werkwijzen. Heb jij juist geen personeelstekort, helemaal prima. Heb je wel moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan is jouw bijdrage ook van harte welkom. Stuur een e-mail naar de redactie via deze link en Joyce kan dan contact met je opnemen met betrekking tot het onderzoek. Alvast hartelijk dank. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: