Ondernemers tegen restaurant Neudeflat

28 oktober 2014
Ondernemers tegen restaurant Neudeflat

De horeca-ondernemers aan de Neude en de Drieharingstraat in Utrecht zijn faliekant tegen de komst van restaurantketen Vapiano
in de Neudeflat. Volgens de horeca-ondernemers is sprake van oneerlijke concurrentie, omdat de Neudeflat helemaal geen horecabestemming heeft. De gemeente wil hiervan afwijken en is bereid een vergunning aan Vapiano te verlenen.

*Bezwaar*
De horeca-ondernemers van de Neude en Drieharingstraat gaan massaal bezwaar aantekenen tegen de vergunningaanvraag. Vapiano, een Italiaans fastfood-restaurant, wil 1100 vierkante meter in de Neudeflat gaan huren. De Neudeflat staat leeg sinds de ambtenaren begin deze maand verhuisden naar het nieuwe stadskantoor.

*Overschot aan restaurant*
De gemeente, die de flat nog huurt, is er bij gebaat dat de flat weer volloopt. Behalve horeca, zijn er plannen om 88 appartementen te maken in de flat. Volgens de horeca-ondernemers dreigt een overschot aan nieuwe restaurants in de binnenstad. In het nieuwe Hoog Catharijne en vermoedelijk in het oude postkantoor komt ook al nieuwe horeca. Volgens de gemeente is de vergunning aan Vapiano nog niet verleend, maar wordt de aanvraag nu beoordeeld.

~Christel Tuin~

Overig nieuws