Ondernemers tegen restaurant Neudeflat

28 oktober 2014 |
Ondernemers tegen restaurant Neudeflat<

De horeca-ondernemers aan de Neude en de Drieharingstraat in Utrecht zijn faliekant tegen de komst van restaurantketen Vapiano
in de Neudeflat. Volgens de horeca-ondernemers is sprake van oneerlijke concurrentie, omdat de Neudeflat helemaal geen horecabestemming heeft. De gemeente wil hiervan afwijken en is bereid een vergunning aan Vapiano te verlenen.

Bezwaar
De horeca-ondernemers van de Neude en Drieharingstraat gaan massaal bezwaar aantekenen tegen de vergunningaanvraag. Vapiano, een Italiaans fastfood-restaurant, wil 1100 vierkante meter in de Neudeflat gaan huren. De Neudeflat staat leeg sinds de ambtenaren begin deze maand verhuisden naar het nieuwe stadskantoor.

Overschot aan restaurant
De gemeente, die de flat nog huurt, is er bij gebaat dat de flat weer volloopt. Behalve horeca, zijn er plannen om 88 appartementen te maken in de flat. Volgens de horeca-ondernemers dreigt een overschot aan nieuwe restaurants in de binnenstad. In het nieuwe Hoog Catharijne en vermoedelijk in het oude postkantoor komt ook al nieuwe horeca. Volgens de gemeente is de vergunning aan Vapiano nog niet verleend, maar wordt de aanvraag nu beoordeeld.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: