Ondernemers tegen restaurant Neudeflat

28 oktober 2014 |
Ondernemers tegen restaurant Neudeflat<

De horeca-ondernemers aan de Neude en de Drieharingstraat in Utrecht zijn faliekant tegen de komst van restaurantketen Vapiano
in de Neudeflat. Volgens de horeca-ondernemers is sprake van oneerlijke concurrentie, omdat de Neudeflat helemaal geen horecabestemming heeft. De gemeente wil hiervan afwijken en is bereid een vergunning aan Vapiano te verlenen.

Bezwaar
De horeca-ondernemers van de Neude en Drieharingstraat gaan massaal bezwaar aantekenen tegen de vergunningaanvraag. Vapiano, een Italiaans fastfood-restaurant, wil 1100 vierkante meter in de Neudeflat gaan huren. De Neudeflat staat leeg sinds de ambtenaren begin deze maand verhuisden naar het nieuwe stadskantoor.

Overschot aan restaurant
De gemeente, die de flat nog huurt, is er bij gebaat dat de flat weer volloopt. Behalve horeca, zijn er plannen om 88 appartementen te maken in de flat. Volgens de horeca-ondernemers dreigt een overschot aan nieuwe restaurants in de binnenstad. In het nieuwe Hoog Catharijne en vermoedelijk in het oude postkantoor komt ook al nieuwe horeca. Volgens de gemeente is de vergunning aan Vapiano nog niet verleend, maar wordt de aanvraag nu beoordeeld.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: