Onbenutte restaurants ingezet als werkplek voor creatives

10 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Er wordt veel gesproken over onderwerpen als ‘drukte in de stad’, ‘het groeiende aantal freelancers’, ‘de nieuwe manier van werken’ en ‘tolerantie en acceptatie’. ChillySpaces, een nieuwe Start-up in Amsterdam, ziet mogelijkheden in deze hedendaagse problematiek.

ChillySpaces transformeert stijlvolle restaurants buiten openingstijden in werkplekken voor freelancers en andere vrije ondernemende mensen. Hierdoor veranderen ongebruikte ruimtes in productieve en creatieve werkplaatsen. Een kwestie van 're-thinking the city'.

Vier jonge ondernemende mensen van buitenlandse komaf die zich welkom voelen in het Nederlandse ondernemersklimaat willen aan de slag met een concept dat zij met hun frisse blik hebben ontwikkeld.

Ammar Takla – Syrie. 3 jaar in Nederland
Maryam Safa – Iran, 7 jaar in Nederland
Bruno Grosso – Portugal, 1 jaar in Nederland
Richard van Schaik – GB / NL, opgegroeid in Nederland

Betaalbaar alternatief
Ammar Takla: “In principe zijn er voor freelancer 3 mogelijkheden om te werken. Vanuit huis, maar daar droogt de inspiratie snel op door de eenzaamheid. Vanuit een koffiebar,waar de drukte echter vaak storend kan zijn, zeker om zakelijke relaties uit te nodigen. En de derde optie is een (vaak dure) coworking space zoals WeWork of Tribes. Met ChillySpaces creëren wij een zeer betaalbaar alternatief. Voor EUR 120.- per maand heb je onbeperkt toegang tot alle aangesloten restaurants om overdag in te kunnen werken. Met een begin dit jaar in 1 restaurant zal dit aantal snel groeien, en niet alleen in Amsterdam. De restaurants worden geselecteerd op locatie, aantal zitplaatsen, aanwezigheid van bar en/of lounge gedeelte en uiteraard stijl. Alleen leden van ChillySpaces hebben toegang, wat betekent dat je ongestoord kunt werken, nieuwe contacten kunt opdoen en je relaties kunt uitnodigen in een rustige, stijlvolle en professionele omgeving. Snelle WiFi-verbinding wordt uiteraard ook verzorgd door ChillySpaces.”

ChillySpaces is trots op de eerste samenwerking met restaurant Cedars in Amsterdam, waar nu de eerste ChillySpace geopend is. Cedars, Libanees restaurant, Heemstedestraat 80, 1058 NP, Amsterdam. www.cedars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: