Onbenutte restaurants ingezet als werkplek voor creatives

10 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Er wordt veel gesproken over onderwerpen als ‘drukte in de stad’, ‘het groeiende aantal freelancers’, ‘de nieuwe manier van werken’ en ‘tolerantie en acceptatie’. ChillySpaces, een nieuwe Start-up in Amsterdam, ziet mogelijkheden in deze hedendaagse problematiek.

ChillySpaces transformeert stijlvolle restaurants buiten openingstijden in werkplekken voor freelancers en andere vrije ondernemende mensen. Hierdoor veranderen ongebruikte ruimtes in productieve en creatieve werkplaatsen. Een kwestie van 're-thinking the city'.

Vier jonge ondernemende mensen van buitenlandse komaf die zich welkom voelen in het Nederlandse ondernemersklimaat willen aan de slag met een concept dat zij met hun frisse blik hebben ontwikkeld.

Ammar Takla – Syrie. 3 jaar in Nederland
Maryam Safa – Iran, 7 jaar in Nederland
Bruno Grosso – Portugal, 1 jaar in Nederland
Richard van Schaik – GB / NL, opgegroeid in Nederland

Betaalbaar alternatief
Ammar Takla: “In principe zijn er voor freelancer 3 mogelijkheden om te werken. Vanuit huis, maar daar droogt de inspiratie snel op door de eenzaamheid. Vanuit een koffiebar,waar de drukte echter vaak storend kan zijn, zeker om zakelijke relaties uit te nodigen. En de derde optie is een (vaak dure) coworking space zoals WeWork of Tribes. Met ChillySpaces creëren wij een zeer betaalbaar alternatief. Voor EUR 120.- per maand heb je onbeperkt toegang tot alle aangesloten restaurants om overdag in te kunnen werken. Met een begin dit jaar in 1 restaurant zal dit aantal snel groeien, en niet alleen in Amsterdam. De restaurants worden geselecteerd op locatie, aantal zitplaatsen, aanwezigheid van bar en/of lounge gedeelte en uiteraard stijl. Alleen leden van ChillySpaces hebben toegang, wat betekent dat je ongestoord kunt werken, nieuwe contacten kunt opdoen en je relaties kunt uitnodigen in een rustige, stijlvolle en professionele omgeving. Snelle WiFi-verbinding wordt uiteraard ook verzorgd door ChillySpaces.”

ChillySpaces is trots op de eerste samenwerking met restaurant Cedars in Amsterdam, waar nu de eerste ChillySpace geopend is. Cedars, Libanees restaurant, Heemstedestraat 80, 1058 NP, Amsterdam. www.cedars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: