Onbenutte restaurants ingezet als werkplek voor creatives

10 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Er wordt veel gesproken over onderwerpen als ‘drukte in de stad’, ‘het groeiende aantal freelancers’, ‘de nieuwe manier van werken’ en ‘tolerantie en acceptatie’. ChillySpaces, een nieuwe Start-up in Amsterdam, ziet mogelijkheden in deze hedendaagse problematiek.

ChillySpaces transformeert stijlvolle restaurants buiten openingstijden in werkplekken voor freelancers en andere vrije ondernemende mensen. Hierdoor veranderen ongebruikte ruimtes in productieve en creatieve werkplaatsen. Een kwestie van 're-thinking the city'.

Vier jonge ondernemende mensen van buitenlandse komaf die zich welkom voelen in het Nederlandse ondernemersklimaat willen aan de slag met een concept dat zij met hun frisse blik hebben ontwikkeld.

Ammar Takla – Syrie. 3 jaar in Nederland
Maryam Safa – Iran, 7 jaar in Nederland
Bruno Grosso – Portugal, 1 jaar in Nederland
Richard van Schaik – GB / NL, opgegroeid in Nederland

Betaalbaar alternatief
Ammar Takla: “In principe zijn er voor freelancer 3 mogelijkheden om te werken. Vanuit huis, maar daar droogt de inspiratie snel op door de eenzaamheid. Vanuit een koffiebar,waar de drukte echter vaak storend kan zijn, zeker om zakelijke relaties uit te nodigen. En de derde optie is een (vaak dure) coworking space zoals WeWork of Tribes. Met ChillySpaces creëren wij een zeer betaalbaar alternatief. Voor EUR 120.- per maand heb je onbeperkt toegang tot alle aangesloten restaurants om overdag in te kunnen werken. Met een begin dit jaar in 1 restaurant zal dit aantal snel groeien, en niet alleen in Amsterdam. De restaurants worden geselecteerd op locatie, aantal zitplaatsen, aanwezigheid van bar en/of lounge gedeelte en uiteraard stijl. Alleen leden van ChillySpaces hebben toegang, wat betekent dat je ongestoord kunt werken, nieuwe contacten kunt opdoen en je relaties kunt uitnodigen in een rustige, stijlvolle en professionele omgeving. Snelle WiFi-verbinding wordt uiteraard ook verzorgd door ChillySpaces.”

ChillySpaces is trots op de eerste samenwerking met restaurant Cedars in Amsterdam, waar nu de eerste ChillySpace geopend is. Cedars, Libanees restaurant, Heemstedestraat 80, 1058 NP, Amsterdam. www.cedars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: