'Nummer 39 met rijst' wordt geuzennaam

17 december 2013
'Nummer 39 met rijst' wordt geuzennaam

Deelnemende Chinese restaurants door heel Nederland bieden 39% korting op hun nummer 39 van het menu aan, met of zonder rijst. Door deze actie drijven ze de spot met de opmerking
waarmee ze zelf bespot worden en laten ze zien dat de volledig geïntegreerde, jonge generatie Chinezen trots is op haar achtergrond. Dit maakt de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) in een persverklaring bekend.

*Discussie*
De opmerkingen van zanger en presentator Gordon in de RTL-show Holland?s Got Talent hebben de afgelopen weken geleid tot felle discussies. Sommigen spreken van discriminatie of kwetsend, anderen noemen de opmerkingen een grapje. Verschillende jongerenorganisaties in Nederland slaan hun handen ineen en willen deze discussie op een positieve manier voort zetten, onder het genot van een heerlijk hapje.

*Niet vies van grap*
VCHO steunt hiermee de Chinese Radio & TV (CRTV), de Chinese Politieke Integratie & Participatie Fonds (CPIPF) en het CinemAsia Film Festival, die de maatschappelijke discussie over Gordon's misplaatste grappen in Holland's Got Talent hebben gestart. "We willen laten zien dat Chinezen niet vies zijn van een grap, zolang beide partijen erom kunnen lachen", zo staat te lezen in het persbericht.

*Speciale site*
Op de website www.nummer39metrijst.nl:"http://www.nummer39metrijst.nl, die 16 december ?live? is gegaan, presenteren verschillende Chinese restaurants door het hele land zich, van Amsterdam tot Maastricht. Tot en met donderdag 19 december kunnen gasten bij de deelnemende restaurants genieten van 39% korting op hun nummer 39, met of zonder rijst.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws