Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie op Folie Culinaire

21 juli 2017 | Roy Spijker

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij delen hun kennis tijdens de vijfde editie van Folie Culinaire, die van 9 tot en met 11 oktober 2017 in Maastricht wordt gehouden.

Drie dagen lang zindert Maastricht van inspirerende kookdemonstraties en masterclasses door (inter)nationale topchefs, kookwedstrijden, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Eventmanager Erik Stroink: “We kunnen met recht spreken van culinaire gekte op hoog niveau. Konden we al eerder aansprekende namen als Leonor Espinosa, Alexandre Dionisio, Jarno Eggen en Cécile Farkas Moritel bekendmaken, inmiddels kunnen we chefs André Stahl, Mikael Svensson en Roger Rassin aan deze geweldige line-up toevoegen. De komende tijd maken we nog meer chefs bekend. Tijdens de masterclasses delen de chefs hun kennis en kunnen de bezoekers proeven van hun creaties. De masterclasses zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Folie Culinaire en hoeven vooraf niet gereserveerd te worden”, aldus Stroink.

Mikael Svensson, restaurant Kontrast Oslo
Deze stoere Viking heeft een keuken die biologische en organische producten de hoofdrol laat spelen in eigentijdse gerechten met een moderne presentatie. De Zweedse Svensson heeft bij diverse Europese sterrenchefs gewerkt - waaronder bij Quique Dacosta en Martin Berasategui - voor hij in Oslo restaurant Kontrast startte. Zijn op de Nordic Cuisine gebaseerde keuken werd in 2016 met een Michelinster gewaardeerd.

Roger Rassin, restaurant La Rive, Amsterdam
De executive chef van het InterContinental Amstelhotel in Amsterdam Roger Rassin behoort tot de top van Nederland. Hij zette restaurant Cordial in Oss op de kaart door er een ster te koken en werkt inmiddels al jaren in de hoofdstad, waar hij gasten in vervoering brengt met zijn verfijnde stijl en de vele technieken die samensmelten tot creatieve gerechten. Rassin geeft zijn team de ruimte om aan kookwedstrijden mee te doen en dat resulteerde in het winnen van de prestigieuze Gouden Koksmuts eerder dit jaar. 

André Stahl, restaurant Essenz Leogang
De Duitse Meesterkok André Stahl kookte bij sterrenchefs als Jöhris Talvo, Heston Blumenthal en Heinz Winkler voor hij in 2016 in het Oostenrijkse hotel Puradies in Leogang neerstreek. Stahl combineert Oostenrijkse gastronomie met lichte Oosterse invloeden en maakt daarbij gebruik van exclusieve ingrediënten. Een spannende combinatie, die hij graag aan de bezoekers van Folie Culinaire laat zien en proeven. 

Culinair spektakel
Erik Stroink: “Folie Culinaire biedt een programma om je vingers bij af te likken, niet voor niets waardeerden bezoekers het vorig jaar met het cijfer 8. Naast de masterclasses zijn er kookdemonstraties van Nederlandse chefs. Bezoekers kunnen volop meeproeven, ook van producten waarmee we met ons eigen team in de demokeuken koken. Er zijn leveranciers van hoogwaardige food- en non-food-producten en op de Farmers Market kan kennisgemaakt worden met verrassende kleinschalige producenten. Bezoekers kunnen genieten van wijn-spijsproeverijen en ook dit jaar zijn er kookwedstrijden zoals de Grand Prix Du Caviar en het Glazen Kalf. Elke avond is er een programma vol culinaire- en netwerkmogelijkheden in Maastricht, verzorgd door La Saison Culinaire de l’Euregio, VVV Maastricht en BBB Maastricht. Alle reden om naar het bourgondische Maastricht af te reizen in oktober!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: