Noordwijkse restaurants trappen culinaire 2FOR1 campagne af

2 november 2018 | Thijs Jacobs

Noordwijk is de hele maand november weer in de ban van 2FOR1. De Noordwijkse culinaire campagne vindt voor het zevende achtereenvolgende jaar plaats. Op woensdag 31 oktober was de gezamenlijke  aftrap in Grand Hotel Huis ter Duin. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor lekkere en voordelige gerechten, maar ook voor goede wijnen in combinatie met gastheerschap. Vandaar dat er tijdens de aftrap een wijnproeverij werd georganiseerd voor de sommeliers, gastheren en gastvrouwen van de deelnemende restaurants.

41 restaurants

Dit jaar doen er 41 restaurants mee. Ook de Noordwijkerhoutse restaurants werden, vooruitlopend op de gemeentelijke fusie, uitgenodigd om aan te haken. Tijdens de kick-off gaf Stephan Stokkermans, directeur Grand Hotel Huis ter Duin en voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noordwijk, aan erg content te zijn met de succesvolle samenwerking en het gekozen thema. Hij riep de restaurants op alles uit de kast te halen en er een hele mooie gastvrije maand van te maken. Aansluitend nam Stan Kerckhoffs de aanwezigen mee in de wereld van gastheerschap. Stan is maître en sommelier bij sterrenrestaurant Latour en de eerste (en nog enige) SVH Meestergastheer in Noordwijk.

De 2FOR1 campagne wordt georganiseerd door Noordwijk Marketing en laat regiobewoners kennismaken met culinair Noordwijk. De deelnemende restaurants bieden speciale culinaire menu’s aan, waarbij geldt: 1+1 gratis. Je bestelt er twee en betaalt er maar één. De menu’s zijn te bekijken op www.noordwijk.info. Hoofdsponsor van de campagne is Taxi Brouwer. Onder het mom veilig, aangenaam en makkelijk heeft Taxi Brouwer de hele maand november vaste tarieven per Bollenstreek-gemeente opgesteld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: