Nog een crowdfunding succes

29 mei 2015 |
Nog een crowdfunding succes<

In juni is het zover en opent nieuwe horecagelegenheid Huis ter West de deuren op het meest centrale punt in Westervoort. En juist de gasten
hebben een belangrijke invloed, aangezien zij via crowdfunding Huis ter West tot stand brengen.

Andere tijd, andere aanpak
Huis ter West is een initiatief van ondernemer en designer Manfred Pelgrim. Geïnspireerd door het Franse MerciMerci, verbouwde hij de afgelopen maanden het vervallen baanwachtershuis tot een moderne stationskiosk met grand café/restaurant. Design in combinatie met het grote genieten. Pelgrim: "Deze tijd heeft een andere aanpak nodig. Uitgaan en winkelen moeten vooral een verrassende beleving zijn."

Interieur te koop
En verrassend is het, als je niet alleen je maaltijd, maar ook je bord of designstoel kunt kopen en mee naar huis kunt nemen. Voor de voorraad en inventaris is nog € 130.000,- nodig die via het huidige crowdfundingproject bij crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl opgehaald wordt. Inmiddels zijn er meer dan 160 bekenden en onbekenden die hebben meegeïnvesteerd in dit project en is het project voor meer dan 80% volgeschreven.

Rendement
Pelgrim: “Crowdfunding was een bewuste keuze en past ook geheel bij deze tijd. Mensen worden graag betrokken bij nieuwe ideeën en krijgen er naast een rendement van 8% ook nog iets persoonlijks voor terug zoals een proeverij of interieuradvies. Het is fantastisch om daadwerkelijk te zien dat mensen geloven in je idee. En voor de mensen zelf is het erg leuk om met eigen ogen te kunnen zien wat er met hun investering gebeurt. Meedoen kan nog steeds en iedereen is welkom bij de opening!”

Over Huis ter West
Huis ter West wordt een sfeervolle, onderscheidende plek waar je kunt eten, drinken en winkelen. Het is een moderne interpretatie van een stationskiosk in combinatie met een restaurant. De historie zal een belangrijke rol spelen in de totale beleving. Een verwijzing naar het station en de spoorwegen zal verweven worden in de huisstijl en assortiment. Iedere dag van de week kun je er terecht; van koffie en een broodje voor in de trein tot een lunch of diner in het restaurant. Toegankelijk, gezellig, gemakkelijk, betaalbaar en bereikbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: