Nog een crowdfunding succes

29 mei 2015 |
Nog een crowdfunding succes

In juni is het zover en opent nieuwe horecagelegenheid Huis ter West de deuren op het meest centrale punt in Westervoort. En juist de gasten
hebben een belangrijke invloed, aangezien zij via crowdfunding Huis ter West tot stand brengen.

Andere tijd, andere aanpak
Huis ter West is een initiatief van ondernemer en designer Manfred Pelgrim. Geïnspireerd door het Franse MerciMerci, verbouwde hij de afgelopen maanden het vervallen baanwachtershuis tot een moderne stationskiosk met grand café/restaurant. Design in combinatie met het grote genieten. Pelgrim: "Deze tijd heeft een andere aanpak nodig. Uitgaan en winkelen moeten vooral een verrassende beleving zijn."

Interieur te koop
En verrassend is het, als je niet alleen je maaltijd, maar ook je bord of designstoel kunt kopen en mee naar huis kunt nemen. Voor de voorraad en inventaris is nog € 130.000,- nodig die via het huidige crowdfundingproject bij crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl opgehaald wordt. Inmiddels zijn er meer dan 160 bekenden en onbekenden die hebben meegeïnvesteerd in dit project en is het project voor meer dan 80% volgeschreven.

Rendement
Pelgrim: “Crowdfunding was een bewuste keuze en past ook geheel bij deze tijd. Mensen worden graag betrokken bij nieuwe ideeën en krijgen er naast een rendement van 8% ook nog iets persoonlijks voor terug zoals een proeverij of interieuradvies. Het is fantastisch om daadwerkelijk te zien dat mensen geloven in je idee. En voor de mensen zelf is het erg leuk om met eigen ogen te kunnen zien wat er met hun investering gebeurt. Meedoen kan nog steeds en iedereen is welkom bij de opening!”

Over Huis ter West
Huis ter West wordt een sfeervolle, onderscheidende plek waar je kunt eten, drinken en winkelen. Het is een moderne interpretatie van een stationskiosk in combinatie met een restaurant. De historie zal een belangrijke rol spelen in de totale beleving. Een verwijzing naar het station en de spoorwegen zal verweven worden in de huisstijl en assortiment. Iedere dag van de week kun je er terecht; van koffie en een broodje voor in de trein tot een lunch of diner in het restaurant. Toegankelijk, gezellig, gemakkelijk, betaalbaar en bereikbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: