Noble Kitchen; nieuw restaurant van Edwin Kats

28 september 2017 | Thijs Jacobs

Edwin Kats, patron cuisinier van restaurant Noble* in ‘s-Hertogenbosch, opent naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn tweede restaurant. Op dit moment wordt hard gebouwd aan Noble Kitchen. Het bijzondere restaurant vestigt zich op een nieuwe, internationale en prestigieuze golfbaan net buiten ’s-Hertogenbosch, die tevens in aanbouw is.

Een zelfstandig, toegankelijk en dynamisch restaurant zonder exclusiviteit voor golfers. Het restaurant heeft in totaal 80 zitplaatsen en een terras met prachtig panoramisch uitzicht. Binnen en buiten is zodanig ontworpen dat de keuken in alle activiteiten centraal staat. Voor dit uitdagende project is Kats op zoek naar een nieuw team dat bijdraagt aan de start van Noble Kitchen.
 

Noble Kitchen


Noble Kitchen heeft een eigen en onderscheidend concept, van herkenbare klassiekers en traditionele toppers tot een creatieve mix uit de wereldkeuken. Edwin Kats is verantwoordelijk voor het Noble-DNA en drukt daarmee een belangrijke stempel op Noble Kitchen. In de keuken wordt onder andere gewerkt met een Robata Grill voor de vlees en visgerechten. Een sushi chef zal zorgen voor de bereiding van sushi en sashimi. Hiermee krijgt de menukaart een meer Aziatisch tintje vergeleken met de keuken van Noble in ‘s-Hertogenbosch. Voor dit uitdagende project is Kats opzoek naar pioniers die de pure en echte keuken omarmen en mee willen bouwen aan een unieke nobele wereld.

Noble Kitchen zal zich, met een uniek ontworpen gebouw, vestigen op de nieuwe prestigieuze golfbaan van initiatiefnemer en ondernemer Robert van der Wallen. De golfbaan is ontworpen door de gerenommeerde Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Phillips. Architecten Pieter Laureys en Patrick Russ hebben de binnen- en buitenkant van het restaurant ontworpen, met extra aandacht voor het unieke, panoramische terras met geweldig uitzicht. Noble Kitchen krijgt een tweede verdieping met flexibele ruimtes voor meetings, events, congressen en besloten diners.

Noble* & Edwin Kats


Edwin Kats, SVH meesterkok in de internationale keuken, behaalde voor zowel restaurant De Swaen als restaurant Vermeer één Michelin ster en voor restaurant La Rive in het Amstel Hotel zelfs twee Michelinsterren. Kats schreef twee kookboeken en vloog de hele wereld over. Geïnspireerd door zijn internationale ervaringen én gedreven door zijn passie voor het vak, opende hij in 2013 de deuren van restaurant Noble in ‘s-Hertogenbosch (80 zitplaatsen, 72 terrasplaatsen en private dining 14 gasten). In 2016 werd het harde werk van Edwin Kats bekroond met een Michelin ster voor Noble. Nieuwe uitdaging voor Kats is zijn nieuwe restaurant Noble Kitchen dat in het voorjaar van 2018 wordt geopend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: