Noble Kitchen; nieuw restaurant van Edwin Kats

28 september 2017 | Thijs Jacobs

Edwin Kats, patron cuisinier van restaurant Noble* in ‘s-Hertogenbosch, opent naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn tweede restaurant. Op dit moment wordt hard gebouwd aan Noble Kitchen. Het bijzondere restaurant vestigt zich op een nieuwe, internationale en prestigieuze golfbaan net buiten ’s-Hertogenbosch, die tevens in aanbouw is.

Een zelfstandig, toegankelijk en dynamisch restaurant zonder exclusiviteit voor golfers. Het restaurant heeft in totaal 80 zitplaatsen en een terras met prachtig panoramisch uitzicht. Binnen en buiten is zodanig ontworpen dat de keuken in alle activiteiten centraal staat. Voor dit uitdagende project is Kats op zoek naar een nieuw team dat bijdraagt aan de start van Noble Kitchen.
 

Noble Kitchen


Noble Kitchen heeft een eigen en onderscheidend concept, van herkenbare klassiekers en traditionele toppers tot een creatieve mix uit de wereldkeuken. Edwin Kats is verantwoordelijk voor het Noble-DNA en drukt daarmee een belangrijke stempel op Noble Kitchen. In de keuken wordt onder andere gewerkt met een Robata Grill voor de vlees en visgerechten. Een sushi chef zal zorgen voor de bereiding van sushi en sashimi. Hiermee krijgt de menukaart een meer Aziatisch tintje vergeleken met de keuken van Noble in ‘s-Hertogenbosch. Voor dit uitdagende project is Kats opzoek naar pioniers die de pure en echte keuken omarmen en mee willen bouwen aan een unieke nobele wereld.

Noble Kitchen zal zich, met een uniek ontworpen gebouw, vestigen op de nieuwe prestigieuze golfbaan van initiatiefnemer en ondernemer Robert van der Wallen. De golfbaan is ontworpen door de gerenommeerde Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Phillips. Architecten Pieter Laureys en Patrick Russ hebben de binnen- en buitenkant van het restaurant ontworpen, met extra aandacht voor het unieke, panoramische terras met geweldig uitzicht. Noble Kitchen krijgt een tweede verdieping met flexibele ruimtes voor meetings, events, congressen en besloten diners.

Noble* & Edwin Kats


Edwin Kats, SVH meesterkok in de internationale keuken, behaalde voor zowel restaurant De Swaen als restaurant Vermeer één Michelin ster en voor restaurant La Rive in het Amstel Hotel zelfs twee Michelinsterren. Kats schreef twee kookboeken en vloog de hele wereld over. Geïnspireerd door zijn internationale ervaringen én gedreven door zijn passie voor het vak, opende hij in 2013 de deuren van restaurant Noble in ‘s-Hertogenbosch (80 zitplaatsen, 72 terrasplaatsen en private dining 14 gasten). In 2016 werd het harde werk van Edwin Kats bekroond met een Michelin ster voor Noble. Nieuwe uitdaging voor Kats is zijn nieuwe restaurant Noble Kitchen dat in het voorjaar van 2018 wordt geopend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: