No waste gazpacho ziet levenslicht

27 augustus 2012 |
No waste gazpacho ziet levenslicht<

Too Good To Waste lanceert haar eerste product op 28 augustus op de Floriade. Het gaat om een gazpacho die is gemaakt van tomaten die anders weggegooid zouden worden.

Helft weg
Voedselverspilling is een groot probleem. De Nederlandse consument gooit jaarlijks voor 2,4 miljard euro aan voedsel weg, in de productieketen komt daar nog circa 2 miljard bovenop. Dat betekent een verspilling van 30 tot 50 procent.

Oplossingen
Too Good To Waste pakt voedselverspilling aan door concrete, creatieve oplossingen te bedenken die voortkomen uit onze liefde voor eten. En iedereen die eten maakt. Too Good To Wastewon eerder dit jaar NCDO’s The Battle of The Cheetahs waarin teams op zoek gingen naar de beste oplossingen tegen voedselproblematiek.
Kwaliteitseisen
De gazpacho is gemaakt van Tommies snoeptomaatjes. Deze mini’s zouden normaal al richting afvalbak gestuurd zijn, omdat ze niet aan kwaliteitseisen voldoen. Maar ze zijn hartstikke lekker en Top B.V. heeft ze verwerkt tot zomerse gazpacho.

Uitdelen
Na de lancering op de Floriade worden de flesjes op zaterdag 1 september ’s ochtends bij PLUS Klaassen in Rozenburg uitgedeeld en vanaf 14.00 uur op de New Food Fair in Amsterdam.

Op de website van Too Good To Waste staan meer data en locaties.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: