No waste gazpacho ziet levenslicht

27 augustus 2012
No waste gazpacho ziet levenslicht

Too Good To Waste lanceert haar eerste product op 28 augustus op de Floriade. Het gaat om een gazpacho die is gemaakt van tomaten die anders weggegooid zouden worden.

*Helft weg*
Voedselverspilling is een groot probleem. De Nederlandse consument gooit jaarlijks voor 2,4 miljard euro aan voedsel weg, in de productieketen komt daar nog circa 2 miljard bovenop. Dat betekent een verspilling van 30 tot 50 procent.

*Oplossingen*
Too Good To Waste pakt voedselverspilling aan door concrete, creatieve oplossingen te bedenken die voortkomen uit onze liefde voor eten. En iedereen die eten maakt. Too Good To Wastewon eerder dit jaar NCDO’s "The Battle of The Cheetahs":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/vijf-oplossingen-tegen-voedselproblematiek/ waarin teams op zoek gingen naar de beste oplossingen tegen voedselproblematiek.

*Kwaliteitseisen*
De gazpacho is gemaakt van Tommies snoeptomaatjes. Deze mini’s zouden normaal al richting afvalbak gestuurd zijn, omdat ze niet aan kwaliteitseisen voldoen. Maar ze zijn hartstikke lekker en Top B.V. heeft ze verwerkt tot zomerse gazpacho.

*Uitdelen*
Na de lancering op de Floriade worden de flesjes op zaterdag 1 september ’s ochtends bij PLUS Klaassen in Rozenburg uitgedeeld en vanaf 14.00 uur op de New Food Fair in Amsterdam.

Op de website van "Too Good To Waste":http://www.toogoodtowaste.nl staan meer data en locaties.


Overig nieuws