NK voor koks op de Horecava

15 december 2013
NK voor koks op de Horecava

Tijdens Horecava 2014 vinden de Nationale Kampioenschappen voor koks plaats. De titels zijn verdeeld in vier categorieën. Chef-koks dingen naar de Gouden Koksmuts. Leermeesters met hun
leerling strijden om het Gouden Koksmes, koks tot en met 25 jaar om het Zilveren Koksmes en leerling-koks in opleiding om het Bronzen Koksmes. De NK voor koks is een samenwerking tussen het Koksgilde, het Gastvrijheidsgilde en de Horecava in Amsterdam RAI.

*Gouden Koksmuts*
Voor de Gouden Koksmuts strijden op 13 januari Sander Oudshoorn van Sodexo, Maurice Grendelman van Restaurant Kiewiet, Edgar de Wit van Restaurant Dartel, Erdo Fidan van Culinaire Specialist, Freek Dekker van Restaurant De Zwethheul, Shawaiz Malik van Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal, Frederico Mocci van Porto Cervo en Keng Vichianrat van Restaurant La Rive Amstel Hotel.

*Gouden Koksmes*
De leermeesters met hun leerlingen Dave Wijnschenk en leerling Lars Drost van Restaurant Vermeer, Erik de Jager en leerling Kevin de Groote van Grandcafe/restaurant Rue de la Gare, Joost de Koster en leerling Vital Awick van Boschmolenplas, Arjan Kuipers en Niels van Kooten van Restaurant de Hoefslag, Roy Eijkelkamp en Yves van der Hoff van Restaurant De Bokkedoorns, William Rijnen en Mike Smits van Restaurant La Fleurie, Tim Berkhout en Nino Koster van Prins van Terbregge en Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper doen mee met de wedstrijd om het Gouden Koksmes op 14 januari.

*Zilveren Koksmes*
Geoffrey van Melick (’t Nonnetje), Nicky van den Beuken (Hostellerie de Neerhof), Pim Veen (De Leest), Mark Plagge (Tuindorphotel ’t Lansink), Francescoli Cleopa (Restaurant De Gieser Wildeman), Remi Kuijpers (Restaurant La Fleurie), Patrick Stolker (To Amuse) en Teun Nuland (Kasteel Maurick) dingen mee naar het Zilveren Koksmes op 15 januari.

*Bronzen Koksmes*
Leerling-koks Yornie van Dijk (’t Nonnetje), Koen Betjes (Achter De Poorte), Wayne Kropman (Mijn Keuken), Rob Wijnen (Treeswijkhoeve), Dennis Steenbergen (Restaurant De Hoefslag), Teun Rondeel (De Luytervelde), Koen van den Hurk (De Treeswijkhoeve) en Jeffrey Mitchell van der Veldt (Het Oude Dykhuys) gaan op 16 januari voor het Bronzen Koksmes.

*Op de foto:* Emiel Kwekkeboom, winnaar van het Zilveren Koksmes op de Horecava van 2013.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws