NK voor koks op de Horecava

15 december 2013 |
NK voor koks op de Horecava

Tijdens Horecava 2014 vinden de Nationale Kampioenschappen voor koks plaats. De titels zijn verdeeld in vier categorieën. Chef-koks dingen naar de Gouden Koksmuts. Leermeesters met hun
leerling strijden om het Gouden Koksmes, koks tot en met 25 jaar om het Zilveren Koksmes en leerling-koks in opleiding om het Bronzen Koksmes. De NK voor koks is een samenwerking tussen het Koksgilde, het Gastvrijheidsgilde en de Horecava in Amsterdam RAI.

Gouden Koksmuts
Voor de Gouden Koksmuts strijden op 13 januari Sander Oudshoorn van Sodexo, Maurice Grendelman van Restaurant Kiewiet, Edgar de Wit van Restaurant Dartel, Erdo Fidan van Culinaire Specialist, Freek Dekker van Restaurant De Zwethheul, Shawaiz Malik van Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal, Frederico Mocci van Porto Cervo en Keng Vichianrat van Restaurant La Rive Amstel Hotel.

Gouden Koksmes
De leermeesters met hun leerlingen Dave Wijnschenk en leerling Lars Drost van Restaurant Vermeer, Erik de Jager en leerling Kevin de Groote van Grandcafe/restaurant Rue de la Gare, Joost de Koster en leerling Vital Awick van Boschmolenplas, Arjan Kuipers en Niels van Kooten van Restaurant de Hoefslag, Roy Eijkelkamp en Yves van der Hoff van Restaurant De Bokkedoorns, William Rijnen en Mike Smits van Restaurant La Fleurie, Tim Berkhout en Nino Koster van Prins van Terbregge en Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper doen mee met de wedstrijd om het Gouden Koksmes op 14 januari.

Zilveren Koksmes
Geoffrey van Melick (’t Nonnetje), Nicky van den Beuken (Hostellerie de Neerhof), Pim Veen (De Leest), Mark Plagge (Tuindorphotel ’t Lansink), Francescoli Cleopa (Restaurant De Gieser Wildeman), Remi Kuijpers (Restaurant La Fleurie), Patrick Stolker (To Amuse) en Teun Nuland (Kasteel Maurick) dingen mee naar het Zilveren Koksmes op 15 januari.

Bronzen Koksmes
Leerling-koks Yornie van Dijk (’t Nonnetje), Koen Betjes (Achter De Poorte), Wayne Kropman (Mijn Keuken), Rob Wijnen (Treeswijkhoeve), Dennis Steenbergen (Restaurant De Hoefslag), Teun Rondeel (De Luytervelde), Koen van den Hurk (De Treeswijkhoeve) en Jeffrey Mitchell van der Veldt (Het Oude Dykhuys) gaan op 16 januari voor het Bronzen Koksmes.

Op de foto: Emiel Kwekkeboom, winnaar van het Zilveren Koksmes op de Horecava van 2013.

Door Mariska van Gorp:mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: