Niven is Beste Groenterestaurant 2013

9 oktober 2012 |
Niven is Beste Groenterestaurant 2013<

Niven van Niven Kunz uit Rijswijk is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. De Nederlandse prijsuitreiking vond plaats tijdens de Fine Food Professional in Amsterdam.

Ziel van het bedrijf
"Bij Niven in Rijswijk zijn groente en fruit een duidelijke groene draad in de keuken", vertelt jurylid Frank Fol. "Het komt als het ware uit de ziel van het bedrijf." De jury, onder leiding van Fol, loofde de drie genomineerde restaurants. "Het niveau van de wedstrijd lag erg hoog, alle drie de genomineerde restaurants hebben de jury verrast met bijzondere en smaakvolle groentecreaties."

Titel als beloning
Niven en zijn team verzorgden een menu, vol smaak en bijzonder verrassend. Om die reden wil de jury Niven graag belonen met de titel Beste Groenterestaurant 2013. Niven mag deze titel een jaar lang dragen en zal hiermee ambassadeur zijn van het platform Denk Groenten! Denk Fruit!

Genomineerden
Ook over de overige Nederlandse genomineerden was de jury vol lof. Zowel restaurant Aubergine uit Steyl (Venlo) en restaurant Vermeer uit Amsterdam verrasten de jury met bijzondere creaties. De chefs kiezen bewust voor seizoensgebonden producten, vaak gebonden aan de regio. Zowel chef Paul Pollux van restaurant Aubergine als chef Chris Naylor van restaurant Vermeer maken gebruik van een (eigen) groentetuin in de buurt van hun restaurant. "Groenten zijn de toekomst", zeggen zij beiden.

De wedstrijd
Na de nominaties in mei hebben alle drie de restaurants competitief meegedaan aan de wedstrijd. Ook het publiek werd actief bij de wedstrijd betrokken. Online haalde restaurant Vermeer in totaal 817 stemmen, restaurant Niven volgde met 616 stemmen en restaurant Aubergine sloot de rij met 289 stemmen. Deze stemmen telden voor een groot deel mee, maar de jury gaf de uiteindelijke doorslag. Alle drie de restaurants worden door de jury erkend als 'Groenterestaurants' en zullen in deze rol opduiken bij de overige projecten die op stapel staan.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: