Niven is Beste Groenterestaurant 2013

9 oktober 2012 |
Niven is Beste Groenterestaurant 2013<

Niven van Niven Kunz uit Rijswijk is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. De Nederlandse prijsuitreiking vond plaats tijdens de Fine Food Professional in Amsterdam.

Ziel van het bedrijf
"Bij Niven in Rijswijk zijn groente en fruit een duidelijke groene draad in de keuken", vertelt jurylid Frank Fol. "Het komt als het ware uit de ziel van het bedrijf." De jury, onder leiding van Fol, loofde de drie genomineerde restaurants. "Het niveau van de wedstrijd lag erg hoog, alle drie de genomineerde restaurants hebben de jury verrast met bijzondere en smaakvolle groentecreaties."

Titel als beloning
Niven en zijn team verzorgden een menu, vol smaak en bijzonder verrassend. Om die reden wil de jury Niven graag belonen met de titel Beste Groenterestaurant 2013. Niven mag deze titel een jaar lang dragen en zal hiermee ambassadeur zijn van het platform Denk Groenten! Denk Fruit!

Genomineerden
Ook over de overige Nederlandse genomineerden was de jury vol lof. Zowel restaurant Aubergine uit Steyl (Venlo) en restaurant Vermeer uit Amsterdam verrasten de jury met bijzondere creaties. De chefs kiezen bewust voor seizoensgebonden producten, vaak gebonden aan de regio. Zowel chef Paul Pollux van restaurant Aubergine als chef Chris Naylor van restaurant Vermeer maken gebruik van een (eigen) groentetuin in de buurt van hun restaurant. "Groenten zijn de toekomst", zeggen zij beiden.

De wedstrijd
Na de nominaties in mei hebben alle drie de restaurants competitief meegedaan aan de wedstrijd. Ook het publiek werd actief bij de wedstrijd betrokken. Online haalde restaurant Vermeer in totaal 817 stemmen, restaurant Niven volgde met 616 stemmen en restaurant Aubergine sloot de rij met 289 stemmen. Deze stemmen telden voor een groot deel mee, maar de jury gaf de uiteindelijke doorslag. Alle drie de restaurants worden door de jury erkend als 'Groenterestaurants' en zullen in deze rol opduiken bij de overige projecten die op stapel staan.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: