Niven is Beste Groenterestaurant 2013

9 oktober 2012 |
Niven is Beste Groenterestaurant 2013<

Niven van Niven Kunz uit Rijswijk is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013. De Nederlandse prijsuitreiking vond plaats tijdens de Fine Food Professional in Amsterdam.

Ziel van het bedrijf
"Bij Niven in Rijswijk zijn groente en fruit een duidelijke groene draad in de keuken", vertelt jurylid Frank Fol. "Het komt als het ware uit de ziel van het bedrijf." De jury, onder leiding van Fol, loofde de drie genomineerde restaurants. "Het niveau van de wedstrijd lag erg hoog, alle drie de genomineerde restaurants hebben de jury verrast met bijzondere en smaakvolle groentecreaties."

Titel als beloning
Niven en zijn team verzorgden een menu, vol smaak en bijzonder verrassend. Om die reden wil de jury Niven graag belonen met de titel Beste Groenterestaurant 2013. Niven mag deze titel een jaar lang dragen en zal hiermee ambassadeur zijn van het platform Denk Groenten! Denk Fruit!

Genomineerden
Ook over de overige Nederlandse genomineerden was de jury vol lof. Zowel restaurant Aubergine uit Steyl (Venlo) en restaurant Vermeer uit Amsterdam verrasten de jury met bijzondere creaties. De chefs kiezen bewust voor seizoensgebonden producten, vaak gebonden aan de regio. Zowel chef Paul Pollux van restaurant Aubergine als chef Chris Naylor van restaurant Vermeer maken gebruik van een (eigen) groentetuin in de buurt van hun restaurant. "Groenten zijn de toekomst", zeggen zij beiden.

De wedstrijd
Na de nominaties in mei hebben alle drie de restaurants competitief meegedaan aan de wedstrijd. Ook het publiek werd actief bij de wedstrijd betrokken. Online haalde restaurant Vermeer in totaal 817 stemmen, restaurant Niven volgde met 616 stemmen en restaurant Aubergine sloot de rij met 289 stemmen. Deze stemmen telden voor een groot deel mee, maar de jury gaf de uiteindelijke doorslag. Alle drie de restaurants worden door de jury erkend als 'Groenterestaurants' en zullen in deze rol opduiken bij de overige projecten die op stapel staan.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: