Nijmegen is vegetarische hoofdstad

10 oktober 2014 |
Nijmegen is vegetarische hoofdstad<

Nijmegen is de hoofdstad van Nederland. Als het tenminste over vegetarisch eten gaat. Op 9 oktober heeft Hubert Bruls (burgemeester Bruls) het
certificaat met deze titel ontvangen. Deze benoeming dankt Nijmegen aan de resultaten van onderzoek van de Vegetariërsbond en een publieksstemming.

Grootste keuze
Vegetariërs en vleesminderaars hebben in Nijmegen in de horeca en bij Thuisafgehaald de grootste keuze. Deze keuze is nog tot en met 16 oktober nog groter, tijdens de derde Vegetarische Restaurantweek. Tijdens deze week kan men extra voordelig genieten van vegetarische topmenu’s. “Ik ben blij en trots deze titel in ontvangst te mogen nemen. Ook in dit opzicht is Nijmegen een bijzondere stad. Ikzelf zie ook dat het vegetarische aanbod in Nijmegen de afgelopen jaren is vergroot en verbeterd,” aldus burgemeester Bruls.

Vegastad
In het onderzoek is onderzocht in hoeverre vegetariërs en vleesminderaars uit restaurants kunnen kiezen als ze uit eten gaan. Daarnaast is gekeken naar het aantal vegetarisch kokende thuiskoks bij Thuisafgehaald (een site waar thuiskoks maaltijden kunnen aanbieden) en naar het aantal stemmen dat het publiek uitbracht. Nijmegen werd eerder al benoemd tot ‘vegastad’ van het Oosten. “In Nijmegen is er in veel restaurants een ruime keuze voor vleesminderaars en vegetariërs. Daarmee wint Nijmegen het van Den Haag, Den Bosch, Groningen en Utrecht, die we als hoofdsteden van het Westen, Zuiden, Noorden en Midden hadden aangewezen”, aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

Kan nog beter
De vegetarische hoofdsteden werden bekendgemaakt in de aanloop naar De Vegetarische Restaurantweek. De week voor de Vegetarische Restaurantweek wordt de vegetarische hoofdstad van Nederland bekend gemaakt. “In de Keizerstaat is het over het algemeen goed vertoeven als vegetariër,” aldus Floris de Graad.”Het kan echter altijd nog beter, want ook in Nijmegen zijn er nog restaurants te vinden met alleen een geitenkaassalade op het menu.”

Vegetarische Restaurantweek
De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 6 tot en met 16 oktober. Tijdens deze week kan men in geselecteerde restaurants genieten van een lekker en voordelig vegetarisch menu. Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menu’s, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu’s kosten €27,50 euro; bij sommige toprestaurants is dit 45 euro.

De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Candy Dulfer, Tatum Dagelet, Rosita Steenbeek, Suzanne Bosman, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.
De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond en Vara’s Vroege Vogels.

Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: