Nigiri zalm is populairste sushi

21 juni 2016 | Christel Tuin
Nigiri zalm is populairste sushi<

Nigiri Zalm is de populairste sushi onder Nederlandse sushi-eters. Dit blijkt uit onderzoek van eten bestel-site Hungry. De thuisbezorger van restaurantmaaltijden analyseerde een selectie van ruim 14.000 sushi-bestellingen uit het afgelopen jaar.

Populairste sushi
Nigiri zalm sushi (rijst met een stukje zalm) is met 11,7% het populairst in Nederland. Uramaki Ebi Tempura (binnenstebuiten gerolde sushi met gefrituurde garnaal) sushi volgt met 11,4% en Uramaki California Roll sushi staat op de derde plek. Bij 6,9% van de sushibestellingen werd deze binnenstebuiten gerolde sushi met krab of surimi, komkommer, avocado en oranje viskuit meebezorgd.

Sushi per soort
Het is geen toeval dat sushisoort uramaki twee keer in de top 3 voor komt. Bij ruim 40% van de bestellingen werd deze grote, binnenstebuiten gerolde variant besteld en hiermee is deze sushi wat soort betreft, het populairst. Sushisoorten Nigiri en Maki volgen op de tweede en derde plaats.

Bijzondere variaties
Ook niet-traditionele sushivarianten zijn in opkomst. Waar je in Japan geen sushi met kip op de menukaarten zult vinden, staat deze vorm van fusion sushi in Nederland in de top 10. Veel vissoorten die in Japan populair zijn (waaronder zeebaars, zaagschelp en octopus), zijn bij ons daarentegen maar weinig in trek.

Zondag = sushi-dag
De meeste sushi-bestellingen worden op zondag gedaan, maar ook op zaterdag en vrijdag kiezen Nederlanders regelmatig voor Japans. In vergelijking met onder meer pizza en Chinees, wordt sushi laat op de avond besteld; ruim 30% van alle sushi-bestellingen komt binnen na 19:00.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: