Nieuwe werkgeversorganisatie ijvert voor eigentijdse Horeca CAO

6 september 2017 | Roy Spijker

Nieuwe Horeca Nederland. Dit is de naam van een nieuwe werkgeversorganisatie in de horeca. Het eerste doel: een nieuwe CAO die beter aansluit bij de hedendaagse horeca- en fastservicebranche.

Frans van Rooij zegt namens de nieuwe werkgeversvereniging in oprichting: “87% van het fastservice-personeel kiest bewust voor een tijdelijk dienstverband. Het zijn jonge mensen die tijdens hun studie een centje bijverdienen maar daarna de horeca weer verlaten. De arbeidsvoorwaarden zijn nu vooral afgestemd op de 13% vaste krachten. Dat is in de praktijk onwerkbaar. Voor de ondernemers én voor de jonge medewerkers.”

Dat Nieuwe Horeca Nederland juist nu in het leven wordt geroepen is geen toeval. Dit najaar starten de onderhandelingen voor een nieuwe horeca CAO. De branche heeft het ruim drie jaar moeten stellen zonder een algemeen verbindend verklaarde CAO.  Na druk van werknemers via sociale media, gaat de grootste bestaande werkgeversorganisatie KHN schoorvoetend weer naar de onderhandelingstafel. “Zoals de situatie de afgelopen jaren was, dat zou ik willen belonen met een brevet van onvermogen. Het is onvoorstelbaar hoe de klassieke belangenorganisaties de boel op zijn beloop hebben gelaten. En dit geldt ook voor het beroepsonderwijs,” zegt Van Rooij. Hij stelt dat de gesettelde belangenbehartigers er niet in slagen oplossingen te bieden die recht doen aan de moderne horeca. “Het lijkt wel of men alles wil houden zoals het vroeger in de klassieke horeca was.”

Revolutionaire veranderingen
Nieuwe Horeca Nederland is een initiatief dat voortkomt uit de vakvereniging voor professionele frituurders. Het bestuur van deze vakvereniging vroeg zijn secretariaatskantoor (waarvan Van Rooij de directeur is) om de mogelijkheid van een CAO nieuwe stijl te verkennen. Hierop vooruitlopend wordt nu de nieuwe werkgeversorganisatie in het leven geroepen. Van Rooij: “In de hele fastservicebranche en de rest van de moderne horeca leeft de behoefte aan een eigentijdse CAO. De horeca verandert revolutionair. Denk hierbij aan fastfoodrestaurants, fast casual restaurants, maaltijdbezorgers, wereldrestaurants en andere nieuwe bedrijfsconcepten. Het is de hoogste tijd dat we de arbeidsvoorwaarden aanpassen bij alle veranderingen in de horeca en foodservice.” Nieuwe Horeca Nederland zoekt de komende weken contact met de bonden. Bij potentiële leden zal bovendien input worden gevraagd voor een concept-CAO.

Eigentijds beroepsonderwijs
Hoewel de arbeidsvoorwaarden voorlopig het speerpunt zijn, heeft Nieuwe Horeca Nederland een brede opvatting van zijn taak als eigentijdse werkgeversorganisatie. Dit betekent dat de nieuwe vereniging op termijn ook zijn vleugels zal uitslaan naar andere beleidsterreinen dan alleen arbeidsvoorwaarden. Zo wordt het stimuleren van eigentijds beroepsonderwijs na de definitieve oprichting direct één van de kerntaken. “Net als de CAO richt het vakonderwijs zich helemaal op de klassieke horeca. Een recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau toonde weer eens aan dat het middelbaar beroepsonderwijs ver achterblijft bij de actuele arbeidsmarkt,” zegt Van Rooij. “Ook tijdelijke medewerkers moeten vakbekwaam zijn. Dus moet je voor fastservicebedrijven en andere moderne horecabedrijven onderwijs hebben dat goed aansluit op de praktijk. Dat is nu niet het geval. Sterker nog, het aantal horecastudenten loopt terug.” Nieuwe Horeca Nederland gaat zich dus hard maken voor adequate vakopleidingen en een passend aanbod van trainingen. Verder zal de werkgeversorganisatie zijn leden dezelfde voordelen bieden als klassieke belangenbehartigers. Het gaat hierbij om voordelen van leveranciers, dienstverleners, verzekeraars en energiebedrijven, maar ook om collectieve kortingen op onder meer muziek- en beeldrechten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: