Nieuwe site voor restaurants toont lekkerste gerecht

31 maart 2013
Nieuwe site voor restaurants toont lekkerste gerecht

Geen ranglijst op basis van sterren, punten of koksmutsjes, maar domweg op zoek naar het lekkerste gerecht in
de buurt en van het land. Dat is de opzet van de "nieuwe website DeLekkerste.nl":http://www.delekkerste.nl/.

*Voor vakgenoten*
De site heeft als doel altijd de lekkerste gerechten in de omgeving te vinden, maar er kan ook landelijk worden gezocht. Bovendien is de website een platform waar vakgenoten uit de Nederlandse restaurantbranche contact met elkaar kunnen zoeken en ervaringen kunnen delen.

*Positief geluid*
Koks en restaurateurs plaatsen hun gerechten op de site. Vakgenoten en consumenten die zich vooraf hebben geregistreerd geven kritieken. Professionals beoordelen elkaar: objectief. De site wil graag een positief geluid laten horen tussen de recensiesites waar het doel soms eerder lijkt om een eetgelegenheid of kok af te branden.

*De beste...*
Middels stemmen en het berekenen van gemiddelden komt zo de beste carpaccio, spare-ribs, dame blanche et cetera van Nederland naar boven. De beste versie kan van een toprestaurant zijn, maar ook van een café. Van sterrenzaak tot schnitzelparadijs. Het enige wat telt, is dat het gerecht in kwestie het lekkerste wordt gevonden.

*De lekkerste ooit*
Het initiatief komt uit de koker van Rien van Limborgh, eigenaar van eetcafé Santas in Krimpen aan den IJssel, en ICT-specialisten Alexander de Leeuw en René Zwanenburg. Van Limborgh vertelt: “Toen ik 15 jaar geleden in Rotterdam in La Vilette 'de lekkerste carpaccio ooit’ proefde, was ik verkocht. Ik was vastbesloten om deze op zijn minst net zo lekker te kunnen maken voor mijn eigen gasten. Inmiddels is mijn eigen eetcafé al heel wat jaren een feit en is mijn versie van deze geweldige carpaccio een veelgevraagde en bekende specialiteit bij ons.”

*Eten over één kam*
Over het idee zegt Van Limborgh: “Een belangrijke reden om de website DeLekkerste.nl op te richten is de ergernis over het feit dat je op de diverse bestaande restaurantsites als kok zelden op je gerechten afzonderlijk van elkaar wordt beoordeeld. Hierdoor gaan jouw specialiteiten vaak verloren gaan in termen als ‘het eten’, alsof dit iets algemeens is. Ook valt me op dat er veel ‘recensenten’ zijn die een persoonlijke insteek kiezen bij het publiceren van hun commentaar. En bovendien een eigen doel: een goede of juist slechte recensie plaatsen, die dan vervolgens een positief of negatief effect zou moeten hebben op de betreffende zaak. Gegrond of niet.”

*Anders dan anders*
“De website De Lekkerste.nl moet anders zijn dan al die websites waar we toch niet helemaal zeker van zijn of deze nou ten goede of ten kwade komen voor de animo wat betreft de kwaliteit die je als kok neerzet in je eigen zaak!”

Koks en restaurateurs worden van harte uitgenodigd om "hun gerechten online te zetten op de website":http://www.delekkerste.nl/.

~Frank Lindner~

Overig nieuws