Nieuwe site voor restaurants toont lekkerste gerecht

31 maart 2013 |
Nieuwe site voor restaurants toont lekkerste gerecht<

Geen ranglijst op basis van sterren, punten of koksmutsjes, maar domweg op zoek naar het lekkerste gerecht in
de buurt en van het land. Dat is de opzet van de nieuwe website DeLekkerste.nl
Voor vakgenoten
De site heeft als doel altijd de lekkerste gerechten in de omgeving te vinden, maar er kan ook landelijk worden gezocht. Bovendien is de website een platform waar vakgenoten uit de Nederlandse restaurantbranche contact met elkaar kunnen zoeken en ervaringen kunnen delen.

Positief geluid
Koks en restaurateurs plaatsen hun gerechten op de site. Vakgenoten en consumenten die zich vooraf hebben geregistreerd geven kritieken. Professionals beoordelen elkaar: objectief. De site wil graag een positief geluid laten horen tussen de recensiesites waar het doel soms eerder lijkt om een eetgelegenheid of kok af te branden.

De beste...
Middels stemmen en het berekenen van gemiddelden komt zo de beste carpaccio, spare-ribs, dame blanche et cetera van Nederland naar boven. De beste versie kan van een toprestaurant zijn, maar ook van een café. Van sterrenzaak tot schnitzelparadijs. Het enige wat telt, is dat het gerecht in kwestie het lekkerste wordt gevonden.

De lekkerste ooit
Het initiatief komt uit de koker van Rien van Limborgh, eigenaar van eetcafé Santas in Krimpen aan den IJssel, en ICT-specialisten Alexander de Leeuw en René Zwanenburg. Van Limborgh vertelt: “Toen ik 15 jaar geleden in Rotterdam in La Vilette 'de lekkerste carpaccio ooit’ proefde, was ik verkocht. Ik was vastbesloten om deze op zijn minst net zo lekker te kunnen maken voor mijn eigen gasten. Inmiddels is mijn eigen eetcafé al heel wat jaren een feit en is mijn versie van deze geweldige carpaccio een veelgevraagde en bekende specialiteit bij ons.”

Eten over één kam
Over het idee zegt Van Limborgh: “Een belangrijke reden om de website DeLekkerste.nl op te richten is de ergernis over het feit dat je op de diverse bestaande restaurantsites als kok zelden op je gerechten afzonderlijk van elkaar wordt beoordeeld. Hierdoor gaan jouw specialiteiten vaak verloren gaan in termen als ‘het eten’, alsof dit iets algemeens is. Ook valt me op dat er veel ‘recensenten’ zijn die een persoonlijke insteek kiezen bij het publiceren van hun commentaar. En bovendien een eigen doel: een goede of juist slechte recensie plaatsen, die dan vervolgens een positief of negatief effect zou moeten hebben op de betreffende zaak. Gegrond of niet.”

Anders dan anders
“De website De Lekkerste.nl moet anders zijn dan al die websites waar we toch niet helemaal zeker van zijn of deze nou ten goede of ten kwade komen voor de animo wat betreft de kwaliteit die je als kok neerzet in je eigen zaak!”

Koks en restaurateurs worden van harte uitgenodigd om hun gerechten online te zetten op de website
Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: