Nieuwe saladebar in Nijmegen

23 september 2014
Nieuwe saladebar in Nijmegen

Voor wie een keer iets anders wil, is er vanaf begin oktober een nieuwe lunchroom in de Nijmeegse binnenstad. Ondernemers Maaike Roelofs en Laura Hendriks
openen in In de Betouwstraat een nieuw concept, namelijk Munt Saladebar. Bij Munt kan iedereen overdag én ‘s avonds terecht voor een gezonde salade, een lekkere soep of een versgeperst sapje.

*Tijd voor gezond*
Vanaf volgende maand opent MUNT Saladebar in Nijmegen. Het is de eerste vestiging voor onderneemsters Maaike en Laura die het tijd vonden voor een gezonde eetgelegenheid in Nijmegen. "We merken vanuit onze omgeving dat er steeds meer vraag is naar gezonde voeding. We komen beiden hier uit de buurt en merken dat je nergens echt gezonde voeding kunt afhalen als lunch of avondeten. Daar willen we verandering in brengen."

*In lunchroom of to-go*
Munt Saladebar wordt volgens het duo dan ook dé plek in Nijmegen om een gezonde maaltijd te komen nuttigen of af te halen. "We verkopen salades, soepen, sapjes en andere gezonde lekkernijen. Deze kun je gedurende de dag bij ons in de lunchroom eten of meenemen; naar huis of het Kronerburgpark bijvoorbeeld."

*Biologisch en lokaal*
Klanten kunnen kiezen uit een salade vanaf de menukaart of stellen er zelf eentje samen. Producten bij Munt zijn zoveel mogelijk biologisch en lokaal. Alles is gezond en zonder toegevoegde suikers. Ook is er rekening gehouden met dieetwensen en allergieën.

*Bezorgen*
Maaike en Laura hebben gezonde voeding en koken al jaren als passie. Beide hebben ondervonden wat gezond voedsel met je gezondheid doet en willen dit voor iedereen toegankelijk maken. De salades zijn ook ideaal voor zakelijke klanten. Daarom wil Munt in 2015 starten met bezorgen. Bestellen kan via de website of telefonisch. "We bezorgen met een elektrische scooter. Dit past helemaal bij onze onderneming; zo zorgen we ervoor dat iedereen gezond kan eten op een betaalbare manier. En we helpen het milieu ook nog een beetje."

MUNT Saladebar bevindt zich in In de Betouwstraat 28 te Nijmegen. Openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 20:00 uur.

~Christel Tuin~

Overig nieuws