Nieuwe opzet Bocuse d'Or finale

17 juni 2009 |
Nieuwe opzet Bocuse d'Or finale<

Het bestuur van de Bocuse d’Or heeft besloten om de opzet van de Nederlandse finale te wijzigen. Het bestuur wil ook jonge talentvolle koks de mogelijkheid bieden mee te doen aan de Nederlandse finale voor deze prestigieuze wedstrijd. Het aantal kandidaten is maximaal acht. De helft van deze plaatsen is gereserveerd voor de meer ervaren en oudere koks. Daarnaast zijn vier plaatsen vrij voor jonge koks die met de wedstrijd een nieuwe ervaring willen opdoen en hun capaciteiten willen laten zien.

De jury beoordeelt alle kandidaten volgens dezelfde normen. Dit houdt in dat ook een jonge onervaren maar talentvolle kok de kans heeft de wedstrijd te winnen en zich te kwalificeren voor de Bocuse d’Or Europe in 2010. André van Doorn, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: "Ons vak moet aantrekkelijk blijven voor jonge mensen. We willen hen de kans geven om hun blik te verruimen en een unieke ervaring op te doen. De Bocuse d’Or wedstrijden zijn zwaar en je moet er heel wat voor over hebben. Ik zie bij veel jonge vakgenoten genoeg enthousiasme en lef om er voor te gaan. Overigens zien we in het internationale deelnemersveld van de Bocuse d’Or veel jonge talentvolle deelnemers, die geweldige prestaties leveren. Vaak winnen ze zelfs de wedstrijd. Dat is dan het begin van een fantastische carrière. Waarom zou dat een jong Nederlands talent niet kunnen lukken. Een unieke wedstrijd zoals de Bocuse d’Or is zeker niet alleen bedoeld voor ervaren koks."

Wil je laten zien wat je kunt en durf je de uitdaging aan?
Meld je dan aan voor de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or. Je gaat de strijd aan met andere jonge talenten en met meer ervaren collega’s. Je kunt er veel van leren en misschien kwalificeer je je voor de Bocuse d’Or Europe. Wedstrijd ervaring is niet nodig. Wel passie, talent en enthousiasme, een groot doorzettingsvermogen en veel lef.
:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/nieuwe-opzet-bocuse-dor-finale/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: