Nieuwe opzet Bocuse d'Or finale

17 juni 2009 |
Nieuwe opzet Bocuse d'Or finale<

Het bestuur van de Bocuse d’Or heeft besloten om de opzet van de Nederlandse finale te wijzigen. Het bestuur wil ook jonge talentvolle koks de mogelijkheid bieden mee te doen aan de Nederlandse finale voor deze prestigieuze wedstrijd. Het aantal kandidaten is maximaal acht. De helft van deze plaatsen is gereserveerd voor de meer ervaren en oudere koks. Daarnaast zijn vier plaatsen vrij voor jonge koks die met de wedstrijd een nieuwe ervaring willen opdoen en hun capaciteiten willen laten zien.

De jury beoordeelt alle kandidaten volgens dezelfde normen. Dit houdt in dat ook een jonge onervaren maar talentvolle kok de kans heeft de wedstrijd te winnen en zich te kwalificeren voor de Bocuse d’Or Europe in 2010. André van Doorn, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: "Ons vak moet aantrekkelijk blijven voor jonge mensen. We willen hen de kans geven om hun blik te verruimen en een unieke ervaring op te doen. De Bocuse d’Or wedstrijden zijn zwaar en je moet er heel wat voor over hebben. Ik zie bij veel jonge vakgenoten genoeg enthousiasme en lef om er voor te gaan. Overigens zien we in het internationale deelnemersveld van de Bocuse d’Or veel jonge talentvolle deelnemers, die geweldige prestaties leveren. Vaak winnen ze zelfs de wedstrijd. Dat is dan het begin van een fantastische carrière. Waarom zou dat een jong Nederlands talent niet kunnen lukken. Een unieke wedstrijd zoals de Bocuse d’Or is zeker niet alleen bedoeld voor ervaren koks."

Wil je laten zien wat je kunt en durf je de uitdaging aan?
Meld je dan aan voor de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or. Je gaat de strijd aan met andere jonge talenten en met meer ervaren collega’s. Je kunt er veel van leren en misschien kwalificeer je je voor de Bocuse d’Or Europe. Wedstrijd ervaring is niet nodig. Wel passie, talent en enthousiasme, een groot doorzettingsvermogen en veel lef.
:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/nieuwe-opzet-bocuse-dor-finale/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: